VELUX ovenlysvinduer kan skabe et bedre og sundere indeklima for kommende generationer. De er fremstillet til at holde i lang tid og er lavet af certificeret træ. Vi vil reducere vores CO2-fodaftryk - fra måden, vi indkøber materialer og styrer vores drift på, til de produkter, vi leverer til vores kunder. Vi har opstillet ambitiøse mål for at reducere vores CO2-udledning og går skridtet videre fra vores værdikæde og finansierer skovprojekter, der opfanger, hvad der svarer til hele den historiske udledning fra vores driftsaktiviteter. 

Vi styrker klimaindsatsen

På et tidspunkt, hvor vores planet står over for en krise med klimaforandringer, forurening og tab af biodiversitet, er det afgørende at være ambitiøs i sin klimaindsats.

Klimavidenskaben viser, at det er nødvendigt at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C over det præindustrielle niveau, og vi forpligter os til at reducere vores fremtidige udledning for at nå dette mål.

Hvordan gør vi det?

Vi reducerer udledningen fra vores egen driftsaktiviteter ved at forbedre energieffektiviteten og ved at skifte til vedvarende energi. Vi reducerer udledningen fra vores værdikæde ved at købe materialer med lavere CO2-udledning, fx materialer med genanvendt indhold.

Vi finansierer skovprojekter, der opfanger CO2 svarende til hele vores historiske udledning fra vores driftsaktiviteter inden vores 100-års jubilæum i 2041.

Dette opnås gennem et 20-årigt partnerskab med WWF (Verdensnaturfonden) ved at investere i skovbevaringsprojekter, der kommer mennesker, natur og klima til gavn.

Materialer udgør den største del af vores CO2-udledning

Størstedelen af vores samlede CO2-udledning har at gøre med de materialer, vi bruger i vores produkter. For at reducere vores CO2-udledning er vi nødt til at fokusere på de materialer, vi indkøber.

De materialer med størst indflydelse på vores udledning er aluminium, glas, stål og plast. Vi indgår partnerskaber med vores leverandører for at finde materialer med reduceret CO2-udledning.

Hvorfor skovprojekter med WWF International?

Ved at samarbejde med WWF om at udvikle nye skovprojekter fra bunden bruger vi en unik fremgangsmåde til at beskytte og genoprette skove i nogle af de mest biologisk mangfoldige landskaber i verden. Skovbevaring er en af de mest effektive metoder til at stoppe nedbrydningen af planetens naturlige miljø og til at afhjælpe klimaforandringer.

Vores 20-årige partnerskab leverer en portefølje af skovprojekter i tropiske skovlandskaber med høj biodiversitetsværdi, som vil skabe positive forandringer for mennesker, natur og klima. Den CO2, der opfanges via disse skovprojekter, vil blive doneret til værtslandenes klimaforpligtelser under Parisaftalen.

Det betyder, at den CO2, der opfanges af skovprojekterne, ikke vil blive brugt til udligning af VELUX Gruppens CO2-udledning eller nogen anden organisations udledning.

VELUX arbejder sammen med WWF (Verdensnaturfonden) for at opfange vores historiske CO2-udledning via skovbevaring, samtidig med at vi reducerer vores fremtidige udledning markant.

Læs flere artikler

Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Få et bedre indeklima med et intelligent hjem
Fremtiden er her allerede. Vi har teknologien til at skabe mere effektive og sundere boliger, og VELUX ovenlysvinduer er en del af løsningen. Smart home-løsninger er kommet for at blive, og vi kan optimere vores levevilkår i hjemmet med ny teknologi. Ved hjælp af smartphones kan vi overvåge og styre enheder i hjemmet, og på den måde opnå sundhedsfordele på en bæredygtig måde. Men Rom blev ikke bygget på én dag, så ethvert intelligent hjem starter med at tilkoble et enkelt element, og så kan tingene udvikle sig derfra. 
Læs hele artiklen