Nye vinduer? Gode grunde til ovenlysvinduer skal i taget, når du bygger nyt

Planlægger du at bygge nyt? I så fald kan du skabe en bolig, der opfylder alle dine ønsker og behov – lige fra bæredygtighed til imponerende designløsninger. Udnyt muligheden for at sikre, at din bolig får optimal belysning og energieffektivitet ved at fylde dit nye hus med vinduer, der giver dig masser af dagslys og frisk luft.

Husk det naturlige lys i designet af dit nye hus

Når du bygger et nyt hus, står dagslys måske ikke allerøverst på din prioriteringsliste, men ikke desto mindre vil du sætte stor pris at have et veloplyst hjem med et godt indeklima. Samtidig kan du faktisk øge husets gensalgsværdi og glæde dig over dit kloge valg, når du en skønne dag sælger huset. Udnyt alle fordele ved dagslys ved at montere ovenlysvinduer – uanset om du vælger et arkitekttegnet hus eller et tilpasset typehus.

Se din bolig i et helt nyt og naturligt lys

Ovenlysvinduer kan gøre en stor forskel i dit hjem, da lyset kan trænge meget dybere ind i huset. Et ovenlysvindue giver over dobbelt så meget lys som et facadevindue i samme størrelse, mens ovenlys til flade tage giver op til tre gange mere lys. Når du monterer ovenlysvinduer, vil du nemt og eventuelt automatisk kunne lufte ud, så du sikrer et bedre indeklima, og samtidig se alting i et helt nyt og naturligt lys.

Tag et kig på disse inspirerende historier for at finde ud af, hvilken forskel ovenlysvinduer kan skabe, og begynd at planlægge dit drømmehus.

Vigtigt at huske
  • Et ovenlysvindue giver over dobbelt så meget dagslys som et facadevindue i samme størrelse, mens ovenlys til flade tage giver op til tre gange mere lys.
  • Det anbefales, at et rums samlede vinduesareal ikke bør være mindre end 20 % af gulvarealet for at sikre, at rummet har et tilstrækkeligt dagslysniveau.
  • Ovenlysvinduer reducerer brugen af elektrisk lys, da de gør det muligt at bruge naturligt lys som lyskilde i dagtimerne.

Fordelene ved at montere ovenlysvinduer

Dagslys har fungeret som primær indendørs lyskilde i århundreder. Nu, hvor vi er tvunget til at tænke i bæredygtige løsninger og ikke ønsker unødvendige meromkostninger til elektricitet, er det oplagt igen at udnytte de naturlige ressourcer. En af metoderne til at reducere energiforbruget i dagtimerne er at montere ovenlysvinduer og bruge naturligt lys som lyskilde i stedet for elektrisk lys. Vinduerne ser ikke kun flotte ud, men gør også dit hus mere energieffektivt. Det er samtidig et stærkt salgsargument, når engang du skal sælge huset.

"Når du bygger nyt, står dagslys måske ikke øverst på din prioriteringsliste, men med masser af naturligt lys i boligen kan du faktisk øge husets gensalgsværdi."

Lad os hjælpe dig med at få naturligt lys ind i dit byggeprojekt

Er du på udkig efter vinduer til dit nye hus, føles det måske som en stor beslutning at vælge ovenlysvinduer. Men du vil ikke fortryde det! Se alle vores forskellige værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan ovenlysvinduer kan gøre en forskel i dit nye hus.

Udforsk mulighederne med VELUX rådgivning om dagslys

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde en løsning, der passer til dig og dit hus. Derfor tilbyder vi gratis designrådgivning, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan din bolig ville kunne se ud med vores ovenlysløsninger:

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen
Hvad koster det at udskifte et ovenlysvindue? Se her, hvordan du lægger et budget 
Har du udskudt udskiftningen af dine ovenlysvinduer, fordi det virker som en uoverskuelig ekstraudgift? Så kan du finde hjælp her. Det er nemlig hverken så dyrt eller tidskrævende, som du måske tror. Det hele afhænger af planlægning og budgettering. Her er alt, hvad du har brug for at vide om omkostningerne ved at udskifte dine ovenlysvinduer.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen