Giv dit soveværelse nyt liv og lys med VELUX ovenlysvinduer

Soveværelset er det rum, hvor vi hviler ud og lader op, inden en ny dag begynder. Det er afgørende, at vi får en god nats søvn, så vi kan trives i vores hverdag. Søvnmangel er blevet et udbredt problem blandt voksne. Der er mange årsager til, at vi har problemer med at sove, men du kan selv gøre noget for at få en bedre søvn ved at skabe et hyggeligt og fredfyldt sovemiljø. Vidste du, at dagslyset spiller en helt central rolle i vores søvnrytme? Når du lukker naturligt dagslys ind i løbet af dagtimerne, kan det hjælpe dig med at sove bedre i nattetimerne.

Hvorfor er det en god idé at tilføje et ovenlysvindue i dit soveværelse?

Bedre søvnrutine

Naturligt lys hjælper med at skabe balance i din døgnrytme, så du kan sove bedre om natten og få mere fra hånden om dagen. Dagslyset stimulerer kroppen til at producere søvnhormonet melatonin og sørger for, at din søvncyklus er i balance.

Luk mere naturligt lys ind uden at bekymre dig om indkig fra omgivelserne

Ovenlysvinduer i soveværelset skaber en forbindelse mellem dig og dit udemiljø. Mere naturligt lys, udsigt til stjernehimlen, frisk luft, fuglesang eller lyden af legende børn – du kommer tættere på dine omgivelser, og det er med til at give dig en bedre søvn. De fleste af os vil gerne skærme os mod indkig fra omgivelserne i vores soveværelse. Ovenlysvinduer giver dig mere naturligt lys ovenfra, uden andre kan kigge ind!

Bedre indendørs luftkvalitet

Effektiv ventilation er afgørende for, at du kan bevare et sundt indeklima. Frisk luft har masser af fordele: Den gør os i bedre humør, styrker vores immunforsvar og hjælper vores hjerner med at fungere bedre. Med ovenlysvinduer i dit soveværelse kan du skabe en bedre gennemstrømning af frisk luft i hjemmet. Luft ud – gerne med gennemtræk – to-fire gange om dagen. Tilførslen af frisk luft er en nem måde at sikre et sundt indeklima i boligen på.

Vigtigt at huske
  • Tilføjer du ovenlysvinduer i dit soveværelse optimeres luftkvaliteten, du lukker naturligt lys ind og hjælper dig selv til en bedre døgnrytme. 
  • Dit soveværelses størrelse og placering hjælper dig med at vælge den helt rigtige ovenlysløsning. Tag kontakt til vores designrådgivning og få sparring. 
  • Vores intelligente løsning til automatiseret indeklimastyring, VELUX ACTIVE, kan give dig et sundere indeklima og optimale lysforhold i dit soveværelse

Ovenlysvinduer til dit soveværelse – find den perfekte løsning

3i1, 2i1 eller enkeltmonteret ovenlysvindue?

Et velplaceret enkeltmonteret ovenlysvindue kan skabe en stor forskel i dit soveværelse. Det er ideelt til mindre soveværelser. Både et tophængt ovenlysvindue og et vippevindue er nemt og bekvemt at betjene. Har du møbler stående foran vinduet, er vippevinduet det oplagte valg.

En kombination af flere ovenlysvinduer giver dig en pragtfuld udsigt og fylder dit soveværelse med dagslys. Placer to vinduer i forlængelse af hinanden for at få en endnu bedre udsigt, eller forlæng vinduet ned til gulvet med et underelement.

Vores 3i1 eller 2i1 ovenlysvindue er designet til at give dig mest muligt dagslys og panoramaudsigt. Med tre eller to vinduesrammer i én karm vil denne ovenlysløsning skabe en komplet forvandling af dit soveværelse, så det bliver lyst og indbydende. Løsningerne er ideelle til store soveværelser.

VELUX ateliervindue – designet til at give mest muligt naturligt lys

Et VELUX ateliervindue er den ultimative ”kvistløsning”. Den giver ekstra plads i rummet og op til tre gange mere dagslys sammenlignet med en traditionel kvist. Løsningen fås med fire eller seks ovenlysvinduer, der er perfekt til at give dit soveværelse en let og luftig rumfornemmelse med en fantastisk sammenhæng til omgivelserne udenfor. Her kan du få kig til både himmel og have.

"Ovenlysvinduer i soveværelset skaber en forbindelse mellem dig og dit udemiljø. Mere naturligt lys, udsigt til stjernehimlen, frisk luft, fuglesang eller lyden af legende børn – du kommer tættere på dine omgivelser."

VELUX ateliervindue – designet til at give mest muligt naturligt lys

Et VELUX ateliervindue er den ultimative ”kvistløsning”. Den giver ekstra plads i rummet og op til tre gange mere dagslys sammenlignet med en traditionel kvist. Løsningen fås med fire eller seks ovenlysvinduer, der er perfekt til at give dit soveværelse en let og luftig rumfornemmelse med en fantastisk sammenhæng til omgivelserne udenfor. Her kan du få kig til både himmel og have.

Drømmer du om en altan? Så overvej en VELUX tagaltan

En VELUX tagaltan løfter dit soveværelse op på et helt nyt niveau. Oplev både solopgange og -nedgange, mens du ligger i din lune seng, eller tilbring lidt mere af din morgen i soveværelset med en kop kaffe på din helt egen tagaltan. En VELUX tagaltan består af et ovenlysvindue og et underelement, der på få sekunder foldes ud til en hyggelig glasaltan med elegante sidegelændere og fuld ståhøjde.

VELUX ACTIVE with NETATMO – styring af dine vinduer og dit indeklima

VELUX ACTIVE er vores intelligente løsning til automatiseret styring af indeklimaet, som du også kan bruge til betjening af dine solcelledrevne og elektriske VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning. VELUX ACTIVE giver dig et overblik over din indendørs luftkvalitet og overvåger temperaturen, luftfugtigheden og CO2-niveauet for at sikre, at dit rum ventileres automatisk og regelmæssigt

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Skab et nyt soveværelse og opnå bedre søvn
En god nattesøvn er yderst vigtig for vores velvære, mens uregelmæssig søvn kan have en negativ effekt på vores sundhed. Derfor bør indretningen af dit soveværelse understøtte et optimalt sovemiljø. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din nattesøvn, når du vil skabe et nyt soveværelse.
Læs hele artiklen
Ombygnings- og indretningsidéer, der giver dig det meste ud af dit soveværelse
Vi tilbringer cirka en tredjedel af vores liv i soveværelset. Her begynder og ender vores dag, og her får vores krop og sind fornyet energi. Det betyder, at soveværelset skal opfylde mange forskellige behov. Hvis du drømmer om at ombygge og indrette dit soveværelse, så du får det optimale ud af rummet, er der meget at overveje. Vi har lavet en liste over idéer, som kan hjælpe dig med at komme godt i gang med dit renoveringsprojekt og få mest muligt ud af din soveværelsesindretning.
Læs hele artiklen
Indret børneværelset så det gavner dit barns trivsel
Leder du efter inspiration til at forbedre børneværelset? Tag et kig på disse idéer, der kan gøre dit børneværelse til et lyst og indbydende rum, hvor børnene vil elske at boltre sig.
Læs hele artiklen
Belysning i børneværelset: Brug dagslyset ovenfra
Inspirer til udvikling, læring og kreativitet ved at montere ovenlysvinduer i børneværelset. Med ovenlysvinduer kan du forbedre børnenes søvn, styrke deres koncentrationsevne og skabe et indbydende værelse med et sundt indeklima, hvor børnene vil trives. Udnyt "den femte væg" (loftet) til at montere ovenlysvinduer, så rummet får det bedst mulige dagslysniveau – og skab et sjovt og inspirerende værelse til dine børn.
Læs hele artiklen
Idéer til børneværelset – skab det perfekte rum til dine børn
Det er en spændende proces at skabe et sjovt og inspirerende børneværelse – både for dig og børnene. Der er mange ting, du kan gøre for at forvandle børneværelset til et kreativt og funktionelt rum. Et børneværelse skal understøtte børnenes udvikling og læring – og selvfølgelig inspirere til masser af sjov leg. Der findes så mange kreative løsninger, at det kan være svært at vælge. Vi har gjort det lidt lettere for dig med disse idéer til børneværelset.
Læs hele artiklen