3 designidéer til at udnytte overetagen

Er du på udkig efter idéer, der kan skabe en vidunderlig stemning i din overetage eller loftsrum? Så har vi en enkel, men yderst effektiv løsning til dig: dagslys! Uanset om du planlægger en loftsombygning eller blot ønsker at give din nuværende overetage et ansigtsløft, vil dagslyset i høj grad forandre stemningen til det bedre. Og det er overraskende nemt at lukke mere dagslys ind i rummet. Begynd forvandlingen af dit rum i dag og nyd godt af alle fordelene ved det naturlige lys.
Vigtigt at huske

  • Du sparer ikke blot penge på din elregning – det naturlige lys har mange fordele. Både hvad angår din sundhed, produktivitet og generelle velvære.
  • Ovenlysvinduer giver dig en fantastisk udsigt og en følelse af at være forbundet med naturen,
  • Hvis du gerne vil opnå et resultat, der virkelig gør en forskel, er VELUX 3i1 et fremragende valg, da det er designet til at give 23 % mere dagslys end tre enkeltmonterede ovenlysvinduer i samme størrelse.

 

Inspiration til loftsrummet og overetagen – skab et brugbart rum med ovenlysvinduer

Din boligs øverste kvadratmeter kan bruges til præcis de formål og behov, du har. Uanset om du har et uudnyttet loft eller en dunkel overetage, vil du med hjælp fra dagslyset gennem taget kunne indrette dit drømmesoveværelse, en hyggelig stue, et fleksibelt legerum eller måske et hjemmekontor. Tilføjelsen af ovenlysvinduer får dig til at se rummet i et helt nyt og energifyldt lys.

Fordelene ved at lukke mere dagslys ind

Når du lukker naturligt lys ind gennem taget, vil du oftest ikke være afhængig af at have lyset tændt i løbet af dagen. Men du sparer ikke blot penge på din elregning – det naturlige lys har mange fordele. Både hvad angår din sundhed, produktivitet og generelle velvære.

Ovenlysvinduer lukker dobbelt så meget naturligt lys ind som facadevinduer. De lader lyset trænge ind i vores hjem og skaber balance mellem lysniveauet i rummet og udemiljøet. Det har en gunstig effekt på vores døgnrytme og stimulerer vores hjerne til at producere stoffet serotonin, der hjælper os til at sove godt, vågne udhvilede og tænke klart – hvilket har stor betydning for, at vi kan trives i vores dagligdag.

VELUX løsninger: Luk mest muligt naturligt lys ind i dit loftsrum eller overetage med VELUX 3i1 ovenlysvindue. Det er designet til at give dig 23 % mere dagslys end tre enkeltmonterede ovenlysvinduer i samme størrelse. VELUX 3i1 giver en imponerende effekt i din bolig og får det til at fremstå lysere, mere rummeligt og sørger for en fantastisk udsigt til omgivelserne.

Skab mere brugbar plads

VELUX ovenlysløsninger: Når du tilføjer en løsning som et VELUX 3i1 vippevindue, der har tre vinduesrammer i én stor karm, får det rummet til at virke større og skaber samtidig brugbar plads under vinduet, hvor du fx kan stille et bord eller opbevare dine ting.

En anden oplagt valgmulighed er en VELUX tagaltan. Den åbnes på få sekunder, lukker masser af luft og naturligt lys ind i dit hjem og giver en fantastisk udsigt til omgivelserne. Dette innovative produkt har en øvre del, der kan åbnes som et traditionelt ovenlysvindue, kombineret med muligheden for at åbne det helt op, så du får adgang til din egen tagaltan.

Skab udsigt til verden udenfor

Giv udsigten plads! Rum uden en tilstrækkelig mængde dagslys skaber en dunkel, huleagtig stemning, som dræner os for energi. Denne udfordring kan løses ved hjælp af ovenlysvinduer. Når man har udsigt til den blå himmel, skyerne eller sin egen have fri, føler man sig ganske enkelt bedre tilpas.

VELUX ovenlysløsninger: Skab en imponerede panoramaudsigt med VELUX 3i1 ovenlysvindue. Dette vindue med tre vinduesrammer i én karm skaber en markant forvandling. Både rammer og karm er smalle, så du får mest muligt dagslys ind i din bolig.

Du kan også vælge vores VELUX tophængte ovenlysvinduer. Ovenlysvinduet betjenes med det elegante håndtag i bunden og giver dig mulighed for at stå helt ude i vinduesåbningen og nyde udsigten til omgivelserne.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et loftsrum eller overetage med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Uanset om du planlægger en loftsombygning eller blot ønsker at give din nuværende overetage et ansigtsløft, vil dagslyset i høj grad forandre stemningen til det bedre.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Læs relaterede artikler

Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Sådan lægger du et budget for din dagslysopgradering
Du kan forvandle dit hjem på en helt gennemgribende måde ved at tilføje ovenlysvinduer. Men mange tror, at det både er tidskrævende og dyrt. Derfor har vi sat os for at forklare, at det ikke er tilfældet. Det er ikke lige så dyrt og kompliceret at tilføje ovenlysvinduer, som du måske tror. Det hele handler om god planlægning og budgettering. Vi vil nu forsøge at give dig svarene på det, du behøver at vide om, hvordan du lægger et budget for projektet.
Læs hele artiklen
Guide til din loftsombygning
Du har besluttet dig for at inddrage dit loftsrum til beboelse. Men hvor skal du starte? Det tager tid at ombygge et ubeboet loftsrum, men resultatet er absolut umagen værd. Din boligværdi øges, og du får mere plads til dig selv og din familie. En loftsombygning er en god måde at udvide din bolig på uden at skulle bygge nyt.
Læs hele artiklen
Indretning af loftsrum: Idéer, der løfter dit loftsrum op på et helt nyt niveau
Har du nogensinde set et fantastisk forvandling af loftsrum på Instagram eller Pinterest og tænkt: "Hvordan kommer jeg i gang hos mig selv?". Så er denne artikel noget for dig. Lær, hvordan du kan skabe dit eget imponerede loftsrum ved at lukke dagslyset ind. Disse idéer kan hjælpe dig med at gøre dit loftsrum til et indbydende og unikt sted, der kan bruges på nye, spændende måder.
Læs hele artiklen
Sådan får du mere dagslys i din bolig, når du bygger nyt
Hvis du allerede har bestemt dig for at bygge dit eget hus, kan vi kun sige tillykke med beslutningen! Selvom det kræver hårdt arbejde og stort vedvarende engagement at bygge hus, er det også en utroligt spændende og givende proces. Vi vil gerne hjælpe dig godt i gang med tips og inspiration til, hvordan du kan få masser af dagslys ind i din nye drømmebolig.
Læs hele artiklen