Sådan lægger du et budget for din dagslysopgradering

Du kan forvandle dit hjem på en helt gennemgribende måde ved at tilføje ovenlysvinduer. Men mange tror, at det både er tidskrævende og dyrt. Derfor har vi sat os for at forklare, at det ikke er tilfældet. Det er ikke lige så dyrt og kompliceret at tilføje ovenlysvinduer, som du måske tror. Det hele handler om god planlægning og budgettering. Vi vil nu forsøge at give dig svarene på det, du behøver at vide om, hvordan du lægger et budget for projektet.

Prisen for montering af ovenlysvinduer

Hvis du har et ønske om mere dagslys i dit hjem gennem ovenlysvinduer, er det en rigtig god idé at starte med at lægge et budget. Budgettet vil give dig ro i sindet og hjælpe dig med at få en god start på projektet. Du skal tage stilling til følgende overvejelser:

Hvilken ovenlysløsning ønsker du?

Prisen for ovenlysvinduer afhænger af flere forskellige faktorer. Når du lægger et budget for din dagslysopgradering, er der nogle ting, du skal forholde dig til:

  • Typen af det ovenlysvindue, du foretrækker, samt dit rudevalg
  • Ovenlysvinduets størrelse og antallet af vinduer, du ønsker at montere
  • Din tagtype og adgangen til taget – er der brug for et stillads eller andet materiel for at nå op på taget?
  • Komfortniveau - skal dit ovenlysvindue have manuel, elektrisk eller solcelledreven betjening?
  • Dit valg af indvendig finish – vedligeholdelsesfri polyuretan eller hvidmalet træ

Prisen for montering af ovenlysvinduer afhænger af dine præferencer

Din tagtype og din valgte ovenlysløsning er afgørende for monteringsprisen af dine ovenlysvinduer. Det er indlysende, at en udskiftning af et eksisterende ovenlysvindue tager kortere tid, end hvis du ønsker at få monteret en ny og større ovenlysløsning. Det er samtidig ikke uvæsentligt, hvilken del af landet du bor i. Håndværkertimepriser varierer nemlig – selv i et lille land som Danmark.

Vil du vide mere om, hvor mange timer det vil tage at montere din foretrukne ovenlysløsning, er du velkommen til at kontakte VELUX Designrådgivning.

Når det er muligt, er det altid en god idé at investere i mere dagslys. Hvis du alligevel bruger tid og penge på at montere ovenlysvinduer, kan det betale sig at vælge en af de større løsninger, som vil give dig et tilsvarende tilfredsstillende resultat. Vores erfaring siger nemlig, at man aldrig fortryder at få mere dagslys i sin bolig – men af og til ville ønske, at man havde valgt større og/eller flere vinduer.

Hvis du overvejer at udskifte et ovenlysvindue, så gå ikke glip af denne artikel.

Du kan forvandle dine rum med VELUX ovenlysvinduer

Få mest muligt dagslys i dit hjem ved at tilføje ovenlysvinduer. Ovenlysvinduer har en fremragende evne til at lukke mere dagslys ind og skabe et sundt indeklima.

Et ovenlysvindue kan også hjælpe dig med at spare penge. Både på elregningen, da behovet for kunstig belysning i dagtimerne daler. Men også i gratis, passiv solvarme i vinterhalvåret.

Udskifter du et ovenlysvindue af ældre dato, vil du opnå fordele i forhold til trelagsruden i det nye ovenlysvindue, som giver dig uovertruffen isoleringsevne, energieffektivitet og et behageligt indeklima.

Se alle vores VELUX ovenlysløsninger.

Derfor er ovenlysvinduer et fremragende valg

For at sikre, at dine rum får nok dagslys, bør det samlede rudeareal ikke være mindre end 20 % af gulvarealet.

Ovenlysvinduer lader mest muligt dagslys finde vej ind i dit hjem og giver dig over dobbelt så meget lys som facadevinduer.

Se vores forskellige løsninger, så du kan finde netop det ovenlysvindue, der passer til dine behov og dit budget.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Bring nyt liv ind i dit hjem med udskiftning af ovenlysvinduer 
For nogle er det at udskifte et ovenlysvindue blot en opgave, der skal løses ved at opgradere til et nyt i samme størrelse. Endda uden at reflektere over, om det fortsat er den optimale ovenlysløsning. Men ovenlysvinduer er for længst gået fra at være et funktionelt element i boligen til at være et æstetisk designeelement, der får rum til at føles større, og som bringer farverne frem i ens interiør. VELUX tilbyder mange nye modeller og valgmuligheder, som du bør tage med i overvejelserne, hvis du skal i gang med et at renovere din bolig. Du kan puste nyt liv i dine rum ved at opgradere til andre varianter af ovenlysvindue.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Udnyt alle fordelene ved dagslys, når du opgraderer dit ovenlysvindue
Er dine ovenlysvinduer udskiftningsmodne? Benyt lejligheden til at opgradere dem til en endnu bedre ovenlysløsning i stedet for blot at udskifte dem. Hvis du opgraderer dine ovenlysvinduer, kan du få et hjem med mere dagslys, et bedre indeklima og øget komfort. Læs videre, og find alle de oplysninger, du skal bruge for at vurdere, hvornår og hvorfor du bør udskifte dine ovenlysvinduer.
Læs hele artiklen
Få et bedre indeklima med et intelligent hjem
Fremtiden er her allerede. Vi har teknologien til at skabe mere effektive og sundere boliger, og VELUX ovenlysvinduer er en del af løsningen. Smart home-løsninger er kommet for at blive, og vi kan optimere vores levevilkår i hjemmet med ny teknologi. Ved hjælp af smartphones kan vi overvåge og styre enheder i hjemmet, og på den måde opnå sundhedsfordele på en bæredygtig måde. Men Rom blev ikke bygget på én dag, så ethvert intelligent hjem starter med at tilkoble et enkelt element, og så kan tingene udvikle sig derfra. 
Læs hele artiklen
Guide: Sådan gør du dine ovenlysvinduer modstandsdygtige over for vind og vejr
Forskellige slags vejr giver forskellige udfordringer. Men alle slags vejr påvirker, hvordan du oplever dit hjem. Tænk bare på de smukke, varme sommerdage, der... ikke føles helt så fantastiske, når du har det for varmt indendørs. Uanset om det er brandvarmt, regner, sner eller hagler, har VELUX en bred vifte af valgmuligheder, der kan hjælpe dig med at håndtere det omskiftelige vejr. 
Læs hele artiklen