Forny dit badeværelse med disse renoveringsidéer

Det kan virke overvældende at kaste sig ud i en badeværelsesrenovering. Du skal tage mange beslutninger i løbet af processen, og det kræver detaljeret planlægning at nå i mål med projektet. Men hvis du vælger at forny dit badeværelse med den stilfulde opgradering, som du altid har drømt om, er det hele umagen værd. Her er en liste over idéer, der vil hjælpe dig med at planlægge processen og tage de rigtige beslutninger, når du skal forny dit gamle badeværelse.

Design det badeværelse, du altid har drømt om

Der er meget at overveje, når du skal i gang med at ombygge dit badeværelse. Et badeværelse skal være funktionelt, praktisk og helst lidt luksuriøst. Det vigtigste er, at du får lagt en gennemtænkt plan og et budget, når du skal forny dit badeværelse. Denne liste over idéer kan hjælpe dig godt i gang:

Hvad er dine behov og ønsker?

Start processen med at overveje, hvilke ønsker du har til din badeværelsesrenovering. Brug dit nuværende badeværelse som udgangspunkt: Hvad kan du godt lide ved det, hvad vil du gerne ændre, og hvad vil du gerne beholde? Måske er det ikke nødvendigt at give det en fuld renovering – nogle gange er det nok at skifte fliserne, armaturerne eller interiøret. Hvis ikke, har det stor betydning, at du forbereder dig godt, inden du springer ud i dit badeværelseseventyr.

Tænk over stikkontakternes og eventuelle hvidevarers placering, idéer til belysningen, opbevaringspladsen samt vinduernes og ovenlysvinduernes placering. Det kan blive dyrt eller endda umuligt at installere flere elementer, når renoveringen først er overstået. Et veltilrettelagt design kan spare både tid og penge.

Har du en plan? Og et budget?

Uanset om fornyelsen af dit badeværelse er et gør-det-selv-projekt, eller du vil have en entreprenør til at udføre arbejdet, er det vigtigt, at du har en plan og et budget.

En badeværelsesrenovering er en investering. Start med at fastsætte et budget og en tidsplan. Hvis du udfører arbejdet selv, så planlæg mere tid til hver fase, og overvej nøje at få fagfolk til at udføre det tekniske arbejde, fx blikkenslager- og elarbejdet.

En detaljeret plan gør det også nemmere for din entreprenør at forstå, hvad du gerne vil have ud af fornyelsen. Sørg for, at entreprenøren forstår dine ønsker – gå ikke automatisk ud fra, at det er tilfældet – og forklar hver enkelt del af din plan grundigt. Tjek derefter løbende, om entreprenøren følger din plan.

Få mest muligt ud af fornyelsen af dit badeværelse med disse indretningstips

Har du et lille badeværelse? Så tænk stort! I mange hjem er badeværelset mindre end de øvrige rum, så gør lidt ekstra ud af det uden at overskride budgettet. Måske har du altid drømt om gulvvarme på kolde vintermorgener. Eller hørt om intelligente brusere og badekar, som sparer energi og giver dig komfort i hverdagen. Tænk over, hvad du ønsker at bruge lidt ekstra penge på. Og når det kommer til interiør så tænk i genbrug, genanvendelse og reparation.

 

Se fornyelsen af dit gamle badeværelse i et helt nyt og naturligt lys

Se op, og hils på din femte væg! Den femte væg – altså loftet – er den mest oversete, men alligevel virkningsfulde væg i badeværelset. Den gemmer på en uudnyttet designmulighed, der kan skabe en sand forvandling i dit badeværelse. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor ovenlysvinduer er uundværlige på listen over renoveringsidéer til dit badeværelse.

Luk naturligt lys og en himmel fuld af frisk luft ind

Skab en ny stil og stemning i dit badeværelse med naturligt lys. Dagslyset giver dit badeværelse nyt liv ved at fremhæve væggenes og interiørets ægte farver. Naturligt lys er et vigtigt element, når du ønsker at skabe en spa-lignende atmosfære eller et luksuriøst badeværelsesdesign.

Lad dit badeværelse fyldes af naturligt lys og frisk luft ved at designe det med ovenlysvinduer. VELUX ovenlysvinduer forvandler dit rum uden at begrænse pladsen, samtidig med at de beskytter dig mod indkig fra omgivelserne og giver masser af frisk luft og ventilation. Luk den rene luft og dagslyset ind, mens du slipper af med den fugtige luft.

Tre grunde til, at du vil elske at få ovenlys i dit badeværelse

Naturligt lys er godt for dit helbred og gør dig i bedre humør. Dets styrkende og forvandlende kræfter forbedrer vores tilværelse. Her er tre andre grunde til, at du vil elske at have ovenlysvinduer dit badeværelse:

1. Privatliv: Ovenlysvinduer i badeværelset lukker dagslys og måneskin ind ovenfra og beskytter dig mod indkig fra omgivelserne

2. Ventilation: Badeværelser har brug for ventilation, så damp fra varme bade og eventuelle lugte effektivt ledes ud. VELUX ovenlysvinduer kan åbnes, så du får frisk luft og ventilation.

3. Bedre belysning: Naturligt lys indeholder alle regnbuens farver, hvilket giver perfekte lysforhold, når du lægger makeup eller barberer dig.

Find en VELUX dagslysrådgiver

I VELUX er vi meget stolte af vores produkter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kompetent håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Læs relaterede artikler

Vil du renovere dit badeværelse? Få dit drømmebadeværelse med naturligt lys ovenfra
Tidligere var badeværelset et rum, der først og fremmest skulle være funktionelt. Men det moderne badeværelse er blevet et opholdsrum ligesom ethvert andet rum i huset. I dag har indretningsidéer til badeværelset fokus på at skabe en wellnessoplevelse i dit eget hjem. På badeværelset skal du kunne slappe af, fordybe dig og slippe hverdagens travlhed. Går du med planer om en renovering af dit badeværelse, så du får et sted, hvor du kan slappe af og lade op? Overvej at lukke mere naturligt lys ind, så du forvandler dit badeværelse til din helt egen spa.
Læs hele artiklen
Nye badeværelsesvinduer? Her er årsagen til, at ovenlysvinduer er en lys idé
Badeværelset er et overset rum i mange hjem. Du ved måske allerede, at vi tilbringer op til halvdelen af vores liv i soveværelset, men har du overvejet, hvor meget tid vi opholder os i badeværelset? Et estimat lyder, at vi tilbringer 1 time og 42 minutter i vores badeværelse om ugen. Det er i sig selv en god grund til at forvandle badeværelset til et indbydende og hyggeligt rum, som du vil nyde at opholde dig i. Hvis du vil skabe et lækkert badeværelse og udskifte dine badeværelsesvinduer, bør du overveje ovenlysvinduer.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen