Idéer til børneværelset – skab det perfekte rum til dine børn

Child playing in her room with a VELUX roof window
Det er en spændende proces at skabe et sjovt og inspirerende børneværelse – både for dig og børnene. Der er mange ting, du kan gøre for at forvandle børneværelset til et kreativt og funktionelt rum. Et børneværelse skal understøtte børnenes udvikling og læring – og selvfølgelig inspirere til masser af sjov leg. Der findes så mange kreative løsninger, at det kan være svært at vælge. Vi har gjort det lidt lettere for dig med disse idéer til børneværelset.
Vigtigt at huske
  • En af de bedste idéer til at skabe det perfekte børneværelset er at bruge kreative elementer som maling i glade farver, sjovt tapet og børnekunst på væggene. 
  • Ethvert børneværelse bør have masser dagslys, da det gør os gladere, klogere og sundere. 
  • Nogle af fordelene ved naturligt lys i børneværelset er bedre søvn og et sundt indeklima.

5 idéer til at skabe et indbydende børneværelse, der inspirerer til sjov leg

Mal rummet i barnets yndlingsfarve

Lad os starte med det nemmeste: farverne. Dit barn har sandsynligvis en yndlingsfarve, du kan tage udgangspunkt i. Mal en bjergkæde, skyer, dyr eller et landskab på væggen. Fyld værelset med farver for at gøre det hyggeligt og indbydende. Vælg lyse nuancer, så rummet forbliver lyst og åbent.

Vælg et sjovt tapet

Tilføj ekstra udsmykning med et charmerende og livligt tapet. Der findes mange varianter og uendelige muligheder for at give værelset et sjovt og unikt udtryk. Hvis du vælger noget meget farvestrålende eller dominerende, kan du overveje kun at bruge det på en enkelt væg.

Vær kreativ (tavlevæg, opslagstavle, hobbyvæg)

Hvis dit barn elsker at tegne på væggene, kan du overveje at lave en tavlevæg, hvor barnet kan tegne med kridt. På den måde kan barnet tegne efter fri fantasi og i alle regnbuens farver. Du kan også vælge at lave en væg i et materiale, der kan bruges som opslagstavle, så barnet selv kan bestemme, hvordan rummet skal udsmykkes. Tag udgangspunkt i barnets interesser, og vær kreativ. Det gør processen sjov for både børn og voksne.

Udstil barnets egne kunstværker

Lav en udstilling af barnets egne tegninger, og nyd det stolte blik i øjnene, når tegningerne hænges på væggen som kunstværker. Farvelæg rammerne, og udsmyk dem med muslingeskaller, pasta eller glimmer.

Vær kreativ med hylder og opbevaring

Vær kreativ med valg af hylder og opbevaringsløsninger. Byg, mal og udsmyk dit eget tilpassede system med hylder og opbevaringsplads. Find din kreative gør-det-selv-side frem, og inddrag børnene i processen.

3 fordele ved dagslys

På listen over gode idéer til børneværelset, finder du også integration af dagslys. Her er tre grunde til, at det er en god idé at fylde dit barns værelse med dagslys:

Bedre søvn

Børn har gang i mange forskellige aktiviteter i løbet af dagen. Derfor er det meget vigtigt, at de også får en god nattesøvn. De har behov for 9-13 timers nattesøvn, afhængigt af deres alder. Adgang til naturligt dagslys og en god nattesøvn går hånd i hånd. Når vi tilbringer meget tid i dagslys, kan kroppen bedre regulere døgnrytmen, så vi får en naturlig balance mellem søvn og vågen tilstand. Hvis lysniveauet reduceres om aftenen og natten, understøttes en god nattesøvn.

Sundt indeklima

Effektiv ventilation er vigtigt for at kunne opretholde et godt indeklima. Frisk luft har masser af fordele: Den gør os i bedre humør, styrker vores immunforsvar og får vores hjerner til at fungere bedre. Med ovenlysvinduer kan du skabe en bedre gennemstrømning af frisk luft i hjemmet ved at åbne vinduerne på begge sider af huset. Tilførslen af frisk luft er en nem måde at sikre et sundt indeklima på.

Skab et sundt og lyst børneværelse med VELUX ovenlysvinduer

Luk lyset ind, og beskyt mod indkig

Hvis du monterer ovenlysvinduer i børneværelset, skaber du et lyst rum med masser af dagslys. Da ovenlysvinduerne er placeret i taget, får du flere timers dagslys i børneværelset, når solen bevæger sig hen over himlen i løbet af dagen.

Tilføj gardiner for at opnå en god nattesøvn

Dagslys er helt fantastisk i løbet af dagen, men du ønsker nok ikke, at børnenes søvn skal blive forstyrret af solen alt for tidligt om morgenen. Med VELUX mørklægningsgardiner holdes børneværelset mørkt, mens barnet nyder sin nattesøvn eller tager en middagslur. Gardiner fås med solcelledrevet eller elektrisk betjening, hvis dine ovenlysvinduer er monteret uden for rækkevidde.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om børneværelser med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop dine børneværelser vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Et børneværelse skal understøtte børnenes udvikling og læring – og selvfølgelig inspirere til masser af sjov leg. Der findes så mange kreative løsninger, at det kan være svært at vælge.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

    Dagslys har en positiv indvirkning på vores humør, styrker koncentrationsevnen ved indlæring og styrer døgnrytmen. Derfor gør dagslys os gladere, klogere og sundere. Indret et lege- eller lektieområde ved et vindue, hvor der er masser af lys.
    Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Belysning i børneværelset: Brug dagslyset ovenfra
Inspirer til udvikling, læring og kreativitet ved at montere ovenlysvinduer i børneværelset. Med ovenlysvinduer kan du forbedre børnenes søvn, styrke deres koncentrationsevne og skabe et indbydende værelse med et sundt indeklima, hvor børnene vil trives. Udnyt "den femte væg" (loftet) til at montere ovenlysvinduer, så rummet får det bedst mulige dagslysniveau – og skab et sjovt og inspirerende værelse til dine børn.
Læs hele artiklen
Indret børneværelset så det gavner dit barns trivsel
Leder du efter inspiration til at forbedre børneværelset? Tag et kig på disse idéer, der kan gøre dit børneværelse til et lyst og indbydende rum, hvor børnene vil elske at boltre sig.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Udnyt alle fordelene ved dagslys, når du opgraderer dit ovenlysvindue
Er dine ovenlysvinduer udskiftningsmodne? Benyt lejligheden til at opgradere dem til en endnu bedre ovenlysløsning i stedet for blot at udskifte dem. Hvis du opgraderer dine ovenlysvinduer, kan du få et hjem med mere dagslys, et bedre indeklima og øget komfort. Læs videre, og find alle de oplysninger, du skal bruge for at vurdere, hvornår og hvorfor du bør udskifte dine ovenlysvinduer.
Læs hele artiklen