Vil du renovere dit badeværelse? Få dit drømmebadeværelse med naturligt lys ovenfra

Tidligere var badeværelset et rum, der først og fremmest skulle være funktionelt. Men det moderne badeværelse er blevet et opholdsrum ligesom ethvert andet rum i huset. I dag har indretningsidéer til badeværelset fokus på at skabe en wellnessoplevelse i dit eget hjem. På badeværelset skal du kunne slappe af, fordybe dig og slippe hverdagens travlhed. Går du med planer om en renovering af dit badeværelse, så du får et sted, hvor du kan slappe af og lade op? Overvej at lukke mere naturligt lys ind, så du forvandler dit badeværelse til din helt egen spa.
Vigtigt at huske
  • En renovering af badeværelset bør sikre at rummet designes til ultimativ afslapning. Tilførsel af naturligt lys er afgørende for, at du kan skabe den helt rigtige atmosfære.
  • Naturlige materialer, bløde tekstiler og personlige genstande i kombination med et ovenlysvindue med indvendig finish i polyuretan skaber til sammen et rum, der er både funktionelt og smukt.
  • Et eller flere ovenlysvinduer i dit nye badeværelse giver dig masser af fantastiske fordele: Naturligt lys, frisk luft og et rum, der virker større.

Tre designidéer til at skabe et godt miljø på dit nye badeværelse

Mere naturligt lys med ovenlysvinduer

I modsætning til kunstig belysning indeholder naturligt lys alle regnbuens farver, der i højere grad fremhæver væggenes og interiørets ægte farver. Naturligt lys får også dit nye badeværelse til at virke større og giver det en mere afslappende atmosfære. Små badeværelser med begrænset lys er velegnede til at have et enkeltmonteret ovenlysvindue – denne løsning vil skabe en markant forvandling og straks få det til at virke mere rummeligt.

Minimal vedligeholdelse med en indvendig finish i polyuretan

Vores indvendige finish i polyuretan sikrer, at dine ovenlysvinduer er nemme at vedligeholde. Den indvendige finish er mere modstandsdygtig over for fugt, hvilket gør den ideel til badeværelser og køkkener.

Skab en rolig atmosfære, der lader dig slappe af i dit nye badeværelse

Brug tekstiler til at skabe et mere stilfuldt og blødt udtryk

Tekstiler, fx håndklæder, der er lavet af blødt stof, gør badeværelset mere indbydende. Vælg dine yndlingsfarver, og brug dem til at skabe en beroligende atmosfære.

Gør dit nye badeværelse til dit helt eget fristed

Giv dit nye badeværelse en fredfyldt stemning ved at indrette det med elementer, der får dig til at slappe af. Indret rummet med dekorative grønne planter, der giver en fredfyldt stemning, samt en højtaler, så du kan lytte til din yndlingsmusik. Monter et stort brusehoved eller et badekar for at få den ultimative spa-lignende oplevelse.

Sæt dit personlige præg med tilbehør

Lad kunstgenstande gøre rummet personligt, brug duftlys til at skabe en afslappet atmosfære, eller gør dine fine, gamle vaser til en del af indretningen. Sæbedispensere eller vasketøjskurve kan også bruges kreativt. Rummet er jo dit, så lad fantasien få frit løb!

Brug naturlige materialer til at skabe ro

Når du renoverer dit badeværelse, er det en god idé at bruge materialer som træ eller sten. Disse materialer har en beroligende virkning. Duftdiffusere med naturlige dufte som jasmin, lavendel, eg eller fyrretræ kan også skabe en følelse af velvære i dit stressfrie miljø.

3 gode grunde til at montere ovenlysvinduer, når du renoverer dit badeværelse

Naturligt lys – den perfekte måde at starte dagen på

Når du begynder dagen med naturligt dagslys, føler du dig mere frisk. Hvis din dag starter i et lyst rum med masser af naturligt dagslys, modtager din hjerne signaler om, at "nu er det tid til at vågne". Sollyset er verdens bedste vækkeur.

En badeværelsesrenovering med dagslys får rummet til at virke større

Naturligt dagslys får dit rum til at virke større. Ovenlysvinduer hjælper med at oplyse mørke hjørner og gør rummet mere indbydende for dig og din familie. Dagslys giver dig oplevelsen af et helt nyt badeværelse.

Frisk luft og ventilation

Dit badeværelse har brug for ventilation for at komme dampen fra de varme bade og eventuelle lugte til livs. Udover denne praktiske funktion har frisk luft masser af fordele: Den gør os i bedre humør, styrker vores immunforsvar og hjælper vores hjerner med at fungere bedre. Tilførslen af frisk luft sikrer, at du har en sund indendørs luftkvalitet.

Næste skridt

Se dit badeværelse i et helt nyt lys

Find inspiration, og kom godt i gang med at renovere dit badeværelse med naturligt dagslys. Læs vores brochure, og lær om de mange fordele ved at have ovenlysvinduer i dit badeværelse.

Vil du gerne se mere? Bliv inspireret, og find en løsning, der passer til dig!

I dag har indretningsidéer til badeværelset mere fokus på at skabe en wellnessoplevelse i dit eget hjem. Badeværelset er blevet et sted, hvor du kan slappe af, fordybe dig og slippe hverdagens travlhed.

Læs relaterede artikler

Forny dit badeværelse med disse renoveringsidéer
Det kan virke overvældende at kaste sig ud i en badeværelsesrenovering. Du skal tage mange beslutninger i løbet af processen, og det kræver detaljeret planlægning at nå i mål med projektet. Men hvis du vælger at forny dit badeværelse med den stilfulde opgradering, som du altid har drømt om, er det hele umagen værd. Her er en liste over idéer, der vil hjælpe dig med at planlægge processen og tage de rigtige beslutninger, når du skal forny dit gamle badeværelse.
Læs hele artiklen
Nye badeværelsesvinduer? Her er årsagen til, at ovenlysvinduer er en lys idé
Badeværelset er et overset rum i mange hjem. Du ved måske allerede, at vi tilbringer op til halvdelen af vores liv i soveværelset, men har du overvejet, hvor meget tid vi opholder os i badeværelset? Et estimat lyder, at vi tilbringer 1 time og 42 minutter i vores badeværelse om ugen. Det er i sig selv en god grund til at forvandle badeværelset til et indbydende og hyggeligt rum, som du vil nyde at opholde dig i. Hvis du vil skabe et lækkert badeværelse og udskifte dine badeværelsesvinduer, bør du overveje ovenlysvinduer.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Sådan lægger du et budget for din dagslysopgradering
Du kan forvandle dit hjem på en helt gennemgribende måde ved at tilføje ovenlysvinduer. Men mange tror, at det både er tidskrævende og dyrt. Derfor har vi sat os for at forklare, at det ikke er tilfældet. Det er ikke lige så dyrt og kompliceret at tilføje ovenlysvinduer, som du måske tror. Det hele handler om god planlægning og budgettering. Vi vil nu forsøge at give dig svarene på det, du behøver at vide om, hvordan du lægger et budget for projektet.
Læs hele artiklen