Indretning af loftsrum: Idéer, der løfter dit loftsrum op på et helt nyt niveau

Har du nogensinde set et fantastisk forvandling af loftsrum på Instagram eller Pinterest og tænkt: "Hvordan kommer jeg i gang hos mig selv?". Så er denne artikel noget for dig. Lær, hvordan du kan skabe dit eget imponerede loftsrum ved at lukke dagslyset ind. Disse idéer kan hjælpe dig med at gøre dit loftsrum til et indbydende og unikt sted, der kan bruges på nye, spændende måder.

Lad dagslyset skabe magi i dit loftsrum

En loftsombygning er en god idé, når du gerne vil udnytte din uudnyttede kvadratmeter og øge værdien af din bolig. Få mest muligt ud af din renovering med disse idéer.

Idéer, der vil åbne dit loftsrum

Når du åbner dit loftrum og åbner for dagslyset, kommer det til at virke større. Her er nogle forslag til, hvordan du kan få dit loft til at føles mere rummeligt:

- Overvej at skabe et åbent gulvplan og opdele rummet i zoner: Overvej at skabe et åbent gulvplan og i stedet opdele rummet i zoner. Dette gør dig i stand til at udnytte den brugbare boligareal optimalt.

- Åbn dit rum ved at blotte bjælkerne: Vis dit loftsrums arkitektoniske træk frem ved at blotte husets træbjælker. Dette giver rummet et smukt og rustikt touch.

- Gør dit loftsrum enkelt og minimalistisk: Når du rydder op i dit loftsrum og giver det en minimalistisk stil, vil det i kombination med den øgede mængde dagslys give følelsen af mere plads.

Vigtigt at huske
  • Overvej at skabe et åbent gulvplan og i stedet opdele rummet i zoner. Dette gør dig i stand til at udnytte den brugbare boligareal optimalt og skabe en følelse af have et større rum. 
  • Luk masser af dagslys ind, så du kan skabe et virkelig indbydende rum, der kan bruges til mange nye aktiviteter – her kan du arbejde hjemmefra, lege med dine børn eller slappe af med en god bog.
  • Specialfremstillede møbler kan være en alletiders investering, når du har brug for at udnytte et trangt eller "skævt" designet loftrum optimalt.

Lad dagslyset forvandle dit loftsrum

Luk masser af dagslys ind i din loftsombygning, så du kan skabe et virkelig lyst og indbydende rum! Dagslyset vil forvandle dit rum. Det betyder, at loftet kan bruges til mange nye aktiviteter – her kan du arbejde hjemmefra, lege med dine børn eller slappe af med en god bog.

Dagslyset virker forvandlende på rummet, interagerer med møblerne og vægfarverne og hjælper dig med at skabe en forbindelse til omgivelserne. Kristina og Oliver fik øjnene op for dagslysets magi, da de besluttede sig for at renovere deres loft og derved tilføje en ny etage til deres fælles bolig. De inviterede naturen indenfor med VELUX tagaltaner, så de nu kan følge med i, hvad der foregår udenfor. Læs deres historie, og se den forbløffende forvandling.

"En loftsombygning er en god idé, når du gerne vil udnytte din uudnyttede kvadratmeter og øge din boligs værdi."

Gør dit loftsrum til en unik del af dit hjem

Her er nogle idéer, der kan forvandle dit loftsrum til et magisk sted:

  • Kombinationen af dagslyset og det åbne loft virker imponerende og giver dit hjem et unikt udtryk – smukt, lyst og personligt! Med en VELUX tagaltan kan du udviske grænserne mellem inde- og udemiljøet.
  • Skab en enkelt effektfuld væg ved at male den i en farve, du synes er særlig smuk. Vær forsigtig med at male loftet, da dette kan få rummet til at virke mindre.
  • Fyld rummet med specialfremstillede møbler for at skabe en personlig stemning. Du kan udnytte dit rum optimalt ved at indrette det med møbler, der er lavet efter mål. Måske som en del af dit næste gør-det-selv-projekt. På Pinterest kan du finde inspiration og guides.
  • Bevar en autentisk stil. Ved at genanvende forskellige ting og materialer kan du være kreativ med din indretning og skabe en helt unik og personlig stemning i dit loftsrum.

Vi hjælper din loftsrenovering i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Guide til din loftsombygning
Du har besluttet dig for at inddrage dit loftsrum til beboelse. Men hvor skal du starte? Det tager tid at ombygge et ubeboet loftsrum, men resultatet er absolut umagen værd. Din boligværdi øges, og du får mere plads til dig selv og din familie. En loftsombygning er en god måde at udvide din bolig på uden at skulle bygge nyt.
Læs hele artiklen
3 designidéer til at udnytte overetagen
Er du på udkig efter idéer, der kan skabe en vidunderlig stemning i din overetage eller loftsrum? Så har vi en enkel, men yderst effektiv løsning til dig: dagslys! Uanset om du planlægger en loftsombygning eller blot ønsker at give din nuværende overetage et ansigtsløft, vil dagslyset i høj grad forandre stemningen til det bedre. Og det er overraskende nemt at lukke mere dagslys ind i rummet. Begynd forvandlingen af dit rum i dag og nyd godt af alle fordelene ved det naturlige lys.
Læs hele artiklen
Få et bedre indeklima med et intelligent hjem
Fremtiden er her allerede. Vi har teknologien til at skabe mere effektive og sundere boliger, og VELUX ovenlysvinduer er en del af løsningen. Smart home-løsninger er kommet for at blive, og vi kan optimere vores levevilkår i hjemmet med ny teknologi. Ved hjælp af smartphones kan vi overvåge og styre enheder i hjemmet, og på den måde opnå sundhedsfordele på en bæredygtig måde. Men Rom blev ikke bygget på én dag, så ethvert intelligent hjem starter med at tilkoble et enkelt element, og så kan tingene udvikle sig derfra. 
Læs hele artiklen
Guide: Sådan gør du dine ovenlysvinduer modstandsdygtige over for vind og vejr
Forskellige slags vejr giver forskellige udfordringer. Men alle slags vejr påvirker, hvordan du oplever dit hjem. Tænk bare på de smukke, varme sommerdage, der... ikke føles helt så fantastiske, når du har det for varmt indendørs. Uanset om det er brandvarmt, regner, sner eller hagler, har VELUX en bred vifte af valgmuligheder, der kan hjælpe dig med at håndtere det omskiftelige vejr. 
Læs hele artiklen
Find de perfekte gardiner til dine ovenlysvinduer
Der er mange, der udskyder beslutningen om at købe gardiner, når de får nye ovenlysvinduer. Gardiner giver nogle funktionelle muligheder i dit hjem og et personligt touch med en nøje udvalgt farve. Lad os se på udvalget af VELUX gardiner, og hvordan du kan vælge den gardintype, der passer til dig og dit hjem.
Læs hele artiklen