Guide: Sådan gør du dine ovenlysvinduer modstandsdygtige over for vind og vejr

Forskellige slags vejr giver forskellige udfordringer. Men alle slags vejr påvirker, hvordan du oplever dit hjem. Tænk bare på de smukke, varme sommerdage, der... ikke føles helt så fantastiske, når du har det for varmt indendørs. Uanset om det er brandvarmt, regner, sner eller hagler, har VELUX en bred vifte af valgmuligheder, der kan hjælpe dig med at håndtere det omskiftelige vejr. 

Forbered dine ovenlysvinduer til al slags vejr

Hvis du vil beskytte dine ovenlysvinduer mod gener fra hagl, storm, lave temperaturer, UV-stråler – eller hvilket som helst andet vejr – er vi klar til at hjælpe. Du kan håndtere nogle af de vejrmæssige udfordringer gennem dit valg af ruder. Andre med indvendige gardiner og udvendig solafskærmning.

Få mest muligt ud af dit ovenlysvindue med den optimale rude

En rude med lydreduktion skaber et stille og hyggeligt hjem. Ruder med lav U-værdi isolerer bedre og beskytter dig mod kulde og blæst. Og smudsafvisende ruder beskytter mod pollen, støv og insekter. Med vores rudeløsninger kan du vælge dit komfortniveau uden at gå på kompromis med mængden af naturligt lys.

Hvorfor er det en god idé at tænker over ruden i dit kommende ovenlysvindue?

Det er altid en god idé at være proaktiv frem for reaktiv. Hvis du vil prioritere nogle af disse behov, bør du sætte dig ind i eller blive rådgivet om de forskellige rudetyper:

  • Du ønsker at bruge mindst mulig tid på vinduespudsning og mere tid på at nyde udsigten.
  • Du ønsker at opnå optimal energieffektivitet og bedst muligt indeklima.
  • Du vil sove uforstyrret og gerne minimere støj fra regn, trafik mm.
  • Du vil beskytte dine møbler, så de ikke falmer på grund af solens UV-stråler. Selv vores standardrude imødekommer flere af udfordringerne ovenfor, men vi anbefaler, at du vender dine behov med os, når du er i kontakt med VELUX Designrådgivning.

Forbered dine ovenlysvinduer til solrige dage

Der er mange, der glemmer at tænke på gardiner og solafskærmning, når de køber ovenlysvinduer. Det kan give anledning til udfordringer efterfølgende. Gardiner giver flotte designmuligheder i dit hjem, og de kan desuden blødgøre det indfaldende dagslys i dine opholdsrum eller mørklægge soveværelset.

Afdæk dine behov og fuldend din ovenlysløsning

Du kan vælge mellem flere forskellige typer af indvendige gardiner og udvendig solafskærmning. Vi tilbyder blandt andet mørklægningsgardiner, lysdæmpende gardiner, persienner, rulleskodder og solgardiner – endda til både skrå og flade tage. De kan alle hjælpe dig med at styre dagslysindfaldet og/eller solvarmen i dine rum.

Når du vælger dit tilbehør til ovenlysvinduet, bør du overveje, hvilken udfordring de skal håndtere, og hvilket rum de monteres i:

Hjemmekontor eller stue: Brug gennemskinnelige plisségardiner, der dæmper lyset og filtrerer det blidt, og varmebeskyttende udvendige solgardiner, der kan hjælpe dig med at bevare koncentrationen på varme solskinsdage.

Børneværelse: Brug mørklægningsgardiner med hyggelige print, varmebeskyttende rulleskodder og et insektnet for at skabe de bedste betingelser for en god nattesøvn.

Køkken: Vælg en fugtbestandig persienne, som kan bruges i fugtige omgivelser og giver dig mulighed for at justere lysets retning og intensitet. Du kan opnå ekstra komfort ved også at bruge varmebeskyttende udvendige solgardiner, der kan forhindre, at der kommer for meget varme ind i rummet.

Soveværelse: Brug mørklæggende energigardiner, varmebeskyttende rulleskodder og et insektnet for at skabe det optimale miljø til en god nattesøvn.

Badeværelse: Montér fugtbestandige persienner, som er nemme at rengøre og giver privatliv, når der er brug for det.

Du får den optimale komfort ved at kombinere fjernbetjente VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning med den intelligente indeklimakontrol VELUX ACTIVE.

Se hele udvalget af gardiner og solafskærmning

Uanset om du vil blødgøre lysindfaldet, blokere lyset helt eller regulere indetemperaturen, kan du finde den ideelle løsning, der passer til dit rum, i vores udvalg af gardiner og solafskærmning.

Kontakt VELUX, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning

Hvis du overvejer at købe tilbehør til dine nuværende ovenlysvinduer, eller du står overfor et nyt ovenlysprojekt, er du altid velkommen til at kontakte os for at få svar på dine spørgsmål.

Læs relaterede artikler

Find de perfekte gardiner til dine ovenlysvinduer
Der er mange, der udskyder beslutningen om at købe gardiner, når de får nye ovenlysvinduer. Gardiner giver nogle funktionelle muligheder i dit hjem og et personligt touch med en nøje udvalgt farve. Lad os se på udvalget af VELUX gardiner, og hvordan du kan vælge den gardintype, der passer til dig og dit hjem.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Alt du har brug for at vide om ovenlys til flade tage
Bor du i et hus med fladt tag? Vil du have mere lys ind i boligen? Så vil du få glæde af ovenlys til flade tage. Fladtagsvinduer og ovenlyskupler får dagslyset til at trænge længere ind i hjemmet og skaber smukke, lyse rum. Ved du, hvordan du finder det rigtige fladtagsprodukt til dit hjem? Hvis du er tvivl, kan vi gennemgå et par ting, som du skal overveje, før du vælger ovenlys til dit flade tag.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen