Inspiration til tilbygning: Find en perfekt ovenlysløsning!

Livingroom with VELUX flat roof window
Tilbygninger kan både være store og små. Uanset størrelsen kan en tilbygning give mere lys og plads i dit hjem. Måske drømmer du om at kunne se mere af din have. Eller måske ønsker du dig en udestue, hvor du kan sidde og nyde de lange sommernætter. Uanset hvad du har i tankerne, kan vores ovenlysvinduer give din tilbygning dagslys, et forbedret indeklima og en uimodståelig stemning. Måske en VELUX ovenlysløsning kan give inspiration, så du får lige præcis den tilbygning du ønsker dig.
Vigtigt at huske
  • Hvis du gerne vil have mere dagslys, så tag højde for rummets geografiske placering. Ovenlysvinduer lukker altid mere sollys ind end almindelige vinduer, da ruden vender opad mod himlen og solen.
  • VELUX solcelledrevne eller elektriske ovenlysvinduer er et godt valg til en køkkenudvidelse. Du kan bruge den medfølgende forhåndsparrede vægkontakt til at åbne og lukke vinduerne med, så du nemt kan lufte ud i rummet, når du har lavet mad.
  • En tilbygning med fladt tag vil sandsynligvis gøre projektets areal større – hvilket betyder, at du flytter den naturlige lyskilde længere væk fra den midterste del af dit hjem. Derfor er det endnu vigtigere at lukke dagslys ind gennem taget.

Husk at tage højde for tilbygningens placering

Når du skal finde den perfekte placering til din tilbygning, er det vigtigt, at du tager grundplanen og det planlagte tilbygningsområde i betragtning. Du kan bl.a. integrere din tilbygning med et eksisterende rum i dit hus. Det kan være din stue, din spisestue eller dit køkken. Hvis du gerne vil have mere dagslys ind, så tænk på rummets geografiske placering, og tilføj et ovenlysvindue. Ovenlysvinduet vil lukke mere dagslys ind end almindelige facadevinduer, da ruden vender opad mod himlen og solen.

Ovenlysvinduer til alle typer tilbygninger

Uanset tilbygningens type har vi en ovenlysløsning, der passer til den! Overvej tidligt i planlægningsprocessen, hvilken slags ovenlysvinduer du vil have. Hvis du synes det er svært at vælge den rigtige ovenlysløsning til din tilbygning, er du velkommen til at kontakte VELUX Designrådgivning, så vi sammen kan finde frem til den bedste løsning for dig.

Solcelledrevne og elektriske løsninger

VELUX solcelledrevne eller elektriske ovenlysvinduer er et godt valg til en køkkenudvidelse. Du kan bruge den medfølgende forhåndsparrede vægkontakt til at åbne og lukke vinduerne med et tryk på en knap, så du nemt kan lufte ud i rummet, når du har lavet mad. Et VELUX solcelledrevet eller elektrisk ovenlysvindue er udstyret med en regnsensor, der lukker vinduet automatisk, når det begynder at regne.

Når du kombinerer dine ovenlysvinduer med VELUX App Control, kan du oprette en personlig tidsplan for ventilation af rummet. Og du kan betjene dine solcelledrevne eller elektriske ovenlysvinduer direkte fra din smartphone – også når du ikke er hjemme.

Når du skal vælge den indvendige finish, er det en god idé at gå efter fugtbestandige og vedligeholdelsesfrie ovenlysvinduer i hvid polyuretan.

Løsninger til tilbygninger med fladt tag

Hvis du planlægger at bygge en tilbygning med fladt tag, vil projektets areal sandsynligvis blive større – hvilket betyder, at du flytter den naturlige lyskilde længere væk fra den midterste del af dit hjem. Derfor er det endnu vigtigere at lukke dagslys ind gennem taget. Lad vores fladtagsløsninger give dig alle de samme fordele som et ovenlysvindue til skråt tag. Se den nye generation af VELUX fladtagsvinduer med buet eller plant glas. Ligesom vores ovenlysløsninger til skråt tag fås fladtagsvinduerne også med solcelledrevet eller elektrisk betjening – så du nemt og bekvemt kan lufte ud i din tilbygning.

Lys- og varmestyring

Det er altid en god idé at lukke dagslyset ind gennem taget – men det er også værd at overveje, hvordan du vil styre lyset og varmen i din tilbygning i løbet af året. Du kan tilvælge solafskærmning, som giver varmebeskyttelse, og gardiner, der kan kontrollere indfaldet af dagslys, så dit indeklima altid er behageligt. Disse løsninger fås med solcelledrevet eller elektrisk betjening, der gør dem nemme at styre.

Benyt dig af VELUX designrådgivning

Hvis du gerne vil have professionel rådgivning, der passer præcist til dine individuelle behov, tilbyder VELUX en omfattende rådgivningsservice. Du er også velkommen til at stille os spørgsmål online.

Uanset hvad du har i tankerne, kan vores ovenlysvinduer give din tilbygning dagslys, ventilation og en uimodståelig stemning.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Læs relaterede artikler

Sådan planlægger du en ny tilbygning
Er I ved at løbe tør for kvadratmeter derhjemme? Inden du begynder at se dig om efter en ny bolig på nettet, bør du overveje at lave en tilbygning til dit hus. Det er ofte en mere prisvenlig og tidsbesparende løsning, især hvis I holder meget af at bo i jeres nærmiljø. En tilbygning kan skabe mere plads, give din familie bedre livskvalitet og øge værdien af din ejendom – helt uden flyttebesvær. Der er meget at tage stilling til, når du skal sikre, at din nye tilbygning kan opfylde alle ønsker. Læs videre, og lad vores tilbygningsguide hjælpe dig med planlægningen.
Læs hele artiklen
Sådan lægger du et budget for din tilbygning
Drømmer du om en tilbygning til dit hus, men er i tvivl om, hvor meget den vil koste? Når familien vokser, og I får brug for mere plads, kan en tilbygning være en rigtig god løsning. Har du søgt inspiration til dit projekt på Pinterest og Instagram, men mangler stadig at finde ud af, hvor meget det vil koste at realisere din drøm? Kom godt i gang med disse fire enkle trin.
Læs hele artiklen
Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Alt du har brug for at vide om ovenlys til flade tage
Bor du i et hus med fladt tag? Vil du have mere lys ind i boligen? Så vil du få glæde af ovenlys til flade tage. Fladtagsvinduer og ovenlyskupler får dagslyset til at trænge længere ind i hjemmet og skaber smukke, lyse rum. Ved du, hvordan du finder det rigtige fladtagsprodukt til dit hjem? Hvis du er tvivl, kan vi gennemgå et par ting, som du skal overveje, før du vælger ovenlys til dit flade tag.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen