Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen

Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.

Montering af ovenlysvinduer er nemmere, end du tror

Kompliceret montering og omkostningstunge processer er blot nogle af de typiske bekymringer i forbindelse med montering af ovenlysvinduer. Men det behøver hverken være svært eller tidskrævende at montere ovenlysvinduer. Ofte handler det bare om at kende processen og vælge den rette håndværker til jobbet.

Hvis du kender processen, kan du få ro i sindet

Boligejere, der aldrig har fået udført tagprojekter i hjemmet, bekymrer sig ofte om montering af ovenlysvinduer. Disse bekymringer kan ofte imødekommes, hvis blot man forstår monteringsprocessen. Det kan også hjælpe dig, hvis du selv skal projektlede en renovering. Set fra et VELUX perspektiv, er det nemmere at klare opgaven og langt mindre kompliceret, end du måske ville have forestillet dig. Når det er sagt, kræver det professionelle håndværkskompetencer at montere ovenlysvinduer.

Key takeaways
  • Monteringen af et ovenlysvindue er en nemmere opgave for den rette håndværker, end du tror.
  • Der er nogle meget enkle trin, når man skal montere et ovenlysvindue. Man begynder med at finde det rigtige placering af dit vinduet og slutter af med at lukke hullet omkring vinduet med gips. Se hele tjeklisten i artiklen.
  • Du kan bedst sikre dig, at vinduet bliver monteret ordentligt ved at vælge en VELUX dagslysrådgiver.

Montering af ovenlysvinduer i 8 trin

Lad os forsøge at forklare monteringen af et ovenlysvindue i disse 8 trin:

Trin 1: Det valgte sted i tagfladen findes

Trin 2: Tagmaterialet fjernes i nødvendigt omfang

Trin 3: Åbningen til ovenlysvinduet måles ud

Trin 4: Hullet i taget skæres

Trin 5: Karmen monteres. Håndværkerne fastgør karmen til lægterne i dit tag

Trin 6: Vinduesrammen monteres. Det indvendige justeres, og der sørges for, at rammen sidder fast og er lukket effektivt. Samtidig monteres inddækningen og tagstenene fastgøres

Trin 7: Det indvendige lysningspanel med dampspærrekrave forbedrer isoleringen og sikrer, at der ikke kan komme fugt gennem åbningen omkring ovenlysvinduet

Trin 8: Indvendig finish. Rengøring og maling. Nu skal du bare nyde alt det dagslys, der strømmer ind i dit hus.

"Det behøver ikke være svært eller tidskrævende at montere ovenlysvinduer. Det handler ofte bare om at kende processen og vælge den rigtige håndværker til jobbet."

Få en kvalificeret håndværker til at forvandle dit hjem

Montering af et VELUX ovenlysvindue er en nem måde at skabe en markant forvandling af dit hjem på. Hvis du bor hjemme, mens renoveringen er i gang, skal du forvente nogle forstyrrelser under monteringsprocessen. Men afhængig af projektets størrelse tager det som regel kun én dag eller to, og når man ser på resultatet, er det hele umagen værd.

Find en VELUX dagslysrådgiver

I VELUX er vi meget stolte af vores produkter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kompetent håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Læs relaterede artikler

Forkerte antagelser om ovenlysvinduer
Lad ikke forkerte antagelser om ovenlysvinduer afholde dig fra at have et hjem, der er badet i naturligt dagslys. Der er ingen gode grunde til ikke at lukke dagslys og frisk luft ind i dit hus gennem taget. Det er den optimale løsning, når du vil forbedre indeklimaet, forvandle rummet, bringe farverne i din indretning til live og opnå forbindelse til verden udenfor. Vi har samlet nogle af de mest udbredte misforståelser om ovenlysvinduer og forklaret, hvordan du uden bekymringer kan lade ovenlysvinduer indgå i dit renoveringsprojekt.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen