Luk op for mere naturligt lys i dit køkken med VELUX ovenlysvinduer

Dit køkken er et af de vigtigste rum i dit hjem. Det er her mange af dagligdagens store og små begivenheder udspiller sig. Her spiser vi sammen og har de givende samtaler. Her laver vi lektier med de mindste børn. Og som teenagere finder de vej hertil, når sulten melder sig mellem måltiderne. Køkkenet er er familiens samlingspunkt, så hvorfor ikke sørge for de bedste rammer for at opholde sig her? Med VELUX ovenlysvinduer vil du se dit køkken i et helt nyt lys.
Vigtigt at huske
 • Tre gode grunde til at montere VELUX ovenlysvinduer i dit køkken: 1) Dit rum åbnes op og vil føles større, 2) du kan nemt udskifte luften, og 3) din sundhed og velvære får et naturligt boost med den øgede mængde dagslys.
 • Find den helt rigtige vinduesvariant til dit rum. Større rum har brug for større vinduer, fx VELUX 3i1 ovenlysvinduet. Enkeltmonterede vippevinduer og tophængte ovenlysvinduer er begge fremragende valg til mindre køkkener.
 • VELUX ACTIVE kan i kombination med fjernbetjente ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning give dig et køkken, hvor indeklimaet konstant overvåges og tilpasses efter dine ønsker.

Er tiden inde til at opgradere dit køkken?

Et forbedret lysindfald kan forvandle dit køkken. Naturligt lys giver din indretning nyt liv, åbner rummet op og giver det en bedre luftkvalitet og ventilation. Strategisk placerede ovenlysvinduer skaber en markant forskel i stort set alle køkkener. Stemningen vil appellere til alle i familien, og du kan godt forberede dig på, at køkkenet vil blive endnu hyppigere besøgt end tidligere. Heldigvis.

Et køkken med naturligt lys

Der findes mange gode grunde til at lukke naturligt lys ind fra oven. Naturligt lys har utallige fordele. Du vil elske at opholde dig og lave din mad i et køkken, der fyldes af naturligt lys.

Tre grunde til, at VELUX ovenlysvinduer er en god idé i dit køkken

1. Åbn dit rum op

Lys, der strømmer ind fra oven, når helt ud i køkkenets mørke hjørner og kan give dit rum nyt liv og et godt arbejdslys. Når du lukker naturligt lys ind i dit køkken, fremhæves farverne på smukkest mulige vis, og alle detaljerne i din boligindretning kommer til deres ret.

2. Bedre luftkvalitet og ventilation

Du har brug for effektiv ventilation for at kunne sikre en god indeluft. Det er almindelig kendt, at frisk luft har positiv indvirkning på vores immunforsvar. Med ovenlysvinduer kan du øge gennemstrømningen af frisk luft i dit hjem og hurtigt skille dig af med madlugte, stegeos og damp fra gryderne.

3. Sundhed og velvære

Naturligt lys har en lang række sundhedsfordele, der kan få os til at trives bedre fysisk og mentalt. Sollyset giver dig på naturlig vis mere energi, så du kan få mere fra hånden og bevare dit gode humør.

Find det rigtige ovenlysvindue til dit køkken

3i1 ovenlysvinduer til store og mellemstore rum

Vores 3i1 ovenlysvindue giver dig mest muligt dagslys og panoramaudsigt til omgivelerne. Med tre rammer i én karm forvandler 3i1 ovenlysvinduet i høj grad dit køkken til et lyst og indbydende sted. Løsningen er ideel til større rum som køkken-alrum og spisestuer.

Enkeltmonterede vippevinduer til mindre rum

Enkeltmonterede vippevinduer kan gøre en stor forskel i et lille køkken. Et vippevindue er nemt at betjene, også selvom der står møbler eller er en bordplade under. I køkkenet vil du have stor glæde af fjernbetjente vinduer, som kan programmeres til at åbne på bestemte tidspunkter eller efter behov. Tophængte ovenlysvinduer er nemme at betjene med det praktiske håndtag i bunden af rammen. Det tophængte ovenlysvindue åbner udad, så du får en uforstyrret udsigt. Brug vores oversigt til at finde den variant af tophængte ovenlysvinduer eller vippevinduer, der passer bedst til dit køkken.

Udstyr dine VELUX ovenlysvinduer med intelligente funktioner

Gardiner

Tilføj gardiner, der giver dig mulighed for at justere lysindfaldet og beskytter dig mod indkig fra omgivelserne. Vælg mellem 16 farver og tre betjeningsmuligheder. Vi anbefaler fjernbetjente gardiner til VELUX solcelledrevne eller elektriske ovenlysvinduer. 

Varmebeskyttelse

Hold dit rum svalt på varme, solrige dage med effektiv varmebeskyttelse. Varmebeskyttende solgardiner monteres på den udvendige side af dit ovenlysvindue og kan reducere varmetilførslen med op til 77 %. De er fremstillet i et gennemsigtigt materiale, som slipper lys ind og bevarer udsigten til udelivet.

Fjernstyring af produkter, der er uden for rækkevidde

Når du vælger solcelledrevne eller elektriske ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning, får du ultimativ komfort. Du åbner og lukker dine VELUX produkter med en forhåndsparret vægkontakt. Samtidig sørger den indbyggede regnsensor for automatisk at lukke ovenlysvinduerne, når det regner. Det er fordel for alle typer af ovenlysløsninger, men særligt relevant når vinduerne er monteret uden for rækkevidde.

VELUX ACTIVE with NETATMO – automatisk forbedret indeklima

VELUX ACTIVE er vores automatiserede løsning til intelligent indeklimastyring, som ”taler sammen” med dine fjernbetjente VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning. Kan betjenes med din smartphone, uanset hvor du er. Download VELUX ACTIVE appen, og få ved hjælp af indeklimasensoren et hurtigt overblik over den indendørs luftkvalitet. VELUX ACTIVE overvåger temperaturen, luftfugtigheden og CO2-niveauet, så du kan være sikker på, at dit rum ventileres regelmæssigt.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag.

Naturligt lys giver din indretning nyt liv, åbner dit rum op og giver dig bedre luftkvalitet og ventilation.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

  Naturligt lys har utallige fordele.
  få mere fra hånden
  bevare dit gode humør
  VELUX ACTIVE appen
  Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Køkkenet er hjerterummet i dit hjem
Skal du i gang med en køkkenrenovering, og går du og overvejer, hvordan den skal planlægges? Køkkenet danner ramme om dagligdagen. Her omfavnes din familie af hjemmets hjerterum, når I samles efter en lang dag, og her ender vennerne altid med at hænge ud. Når du skal renovere dit køkken, har du brug for en god plan, så du kan give rummet den forvandling, det fortjener. Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvor du skal starte? Bare rolig, vi klarer opgaven sammen.
Læs hele artiklen
Bring nyt liv ind i dit hjem med udskiftning af ovenlysvinduer 
For nogle er det at udskifte et ovenlysvindue blot en opgave, der skal løses ved at opgradere til et nyt i samme størrelse. Endda uden at reflektere over, om det fortsat er den optimale ovenlysløsning. Men ovenlysvinduer er for længst gået fra at være et funktionelt element i boligen til at være et æstetisk designeelement, der får rum til at føles større, og som bringer farverne frem i ens interiør. VELUX tilbyder mange nye modeller og valgmuligheder, som du bør tage med i overvejelserne, hvis du skal i gang med et at renovere din bolig. Du kan puste nyt liv i dine rum ved at opgradere til andre varianter af ovenlysvindue.
Læs hele artiklen
Skab dit drømmekøkken med ovenlys
Har du nogensinde set et lækkert køkken på Instagram og tænkt: "Hvordan bliver mit lige så flot?". Hvis du er ved at planlægge din egen køkkenrenovering og gerne vil gøre dit køkken til noget helt særligt, kan du nemt lade dig rive med ved tanken om, at det hele handler om avancerede hvidevarer, raffinerede køkkenskabe eller en kæmpestor køkkenø. Men hvis du er på udkig efter et køkkendesign, der opfylder alle dine drømme, vil du opnå den mest tilfredsstillende visuelle forvandling ved at tilføje naturligt lys fra oven ved hjælp af ovenlysvinduer. En god køkkenrenovering skal lukke masser af naturligt lys ind, så rummet kan opfylde alle dine ønsker og mere til. Ved at tilføje ovenlysvinduer i dit køkken får du et lyst og indbydende køkken, der føles større og mere åbent. Sådan et køkken, hvor man altid har lyst til lige at blive lidt længere, uanset om familien hygger sig med fælles morgenmad, eller I nyder en god flaske vin sammen med jeres venner. Lad os se nærmere på, hvordan ovenlysvinduer kan give dig det køkken, du altid har drømt om, ved at lukke dagslyset ind og skabe en stilfuld designæstetik.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen