Udnyt alle fordelene ved dagslys, når du opgraderer dit ovenlysvindue

Er dine ovenlysvinduer udskiftningsmodne? Benyt lejligheden til at opgradere dem til en endnu bedre ovenlysløsning i stedet for blot at udskifte dem. Hvis du opgraderer dine ovenlysvinduer, kan du få et hjem med mere dagslys, et bedre indeklima og øget komfort. Læs videre, og find alle de oplysninger, du skal bruge for at vurdere, hvornår og hvorfor du bør udskifte dine ovenlysvinduer.

Tre fordele ved at udskifte dine ovenlysvinduer

Der er mange fordele ved at opgradere dine ovenlysvinduer:

1. Forvandl dine rum med dagslys ved at udskifte dine ovenlysvinduer

Naturligt lys kan ændre dit hjem fuldstændigt. Blot ved at tilføje mere dagslys i dine rum, kan du skabe et mere behageligt indemiljø.

Det anbefales, at et rums samlede vinduesareal ikke er mindre end 20 % af gulvarealet, hvis du vil sikre, at rummet har et tilstrækkeligt dagslysniveau. Med et ovenlysvindue kan du få maksimalt dagslys ind i dit hjem, idet ovenlysvinduer giver op over dobbelt så meget lys som facadevinduer i samme størrelse.

Selvom du blot udskifter dit eksisterende ovenlysvindue og ikke tilføjer flere eller større vinduer, betyder udviklingen i VELUX produkterne – der nu har smallere vinduesrammer – at du får mere dagslys med et nyt vindue end med et tilsvarende gammelt ovenlysvindue.

2. Få et forbedret indeklima ved at opgradere dine ovenlysvinduer

Et godt indeklima og god luftkvalitet kan forbedre dit generelle velbefindende og din koncentrationsevne. Hvis du alligevel skal udskifte dine ovenlysvinduer, får du foræret en oplagt mulighed for også at opgradere funktionerne i dine vinduer. Med funktioner som isolering, lydisolering, fjernbetjening og funktioner til intelligent styring af hjemmet (Smart Home) kan du både forbedre dit indeklima og få en mere energieffektiv bolig.

Opgrader dine VELUX ovenlysvinduer til VELUX solcelledrevne eller elektriske ovenlysvinduer, så du nemt kan åbne og lukke dem med et tryk på en knap eller bruge VELUX App Control til nemt at planlægge din ventilation i boligen.

3. Det er hurtigt og nemt at udskifte et ovenlysvindue

I modsætning til, hvad du måske tror, er det både hurtigt og nemt at få udskiftet et ovenlysvindue. En én-til-én-udskiftning kan udføres på cirka en dag. Hvis du vælger at opgradere til flere og/eller større vinduer, kan det oftest gøres på en dag yderligere.

Vil du vide mere om udskiftningsprocessen? Få overblik over processen her.

Vigtigt at huske
  • Hvis du udskifter dine ovenlysvinduer, kan du få mere dagslys, bedre indeklima, bedre isolering og forbedret energieffektivitet i dine rum.
  • Det kan være tid til at udskifte dit ovenlysvindue, hvis det er utæt, hvis ruden er uklar, eller hvis glasset er revnet.
  • Hvis du skal have nyt tag, er det også et perfekt tidspunkt til at udskifte eller opgradere dine ovenlysvinduer.

Hvornår og hvorfor bør du overveje at udskifte dine ovenlysvinduer?

Hvis du har brug for at udskifte dine ovenlysvinduer, giver det dig en perfekt mulighed for at tilføje ekstra værdi i din bolig.

Hvornår bør du udskifte dine ovenlysvinduer?

Den gennemsnitlige levetid for et ovenlysvindue er fra 20 til 30 år. I nogle tilfælde kan vinduet holde endnu længere. Det kan dog være nødvendigt at udskifte ovenlysvinduet tidligere i disse situationer:

  • Hvis dit ovenlysvindue er i stykker og ikke kan repareres, eller hvis det er utæt
  • Hvis glasset ikke længere er klart, eller det har en vandskade
  • Hvis dit ovenlysvindue har mistet sin isoleringsevne
  • Hvis du opdager revner eller misfarvninger i ruden
  • Hvis rummet mangler dagslys

Et andet godt tidspunkt at skifte ovenlysvinduer på er, når du får nyt tag. Dette sparer dig for en del penge, og samtidig sikrer du, at ovenlysvinduerne ikke bliver beskadiget i processen, og at tagmaterialerne passer sammen.

Her kan du læse om, hvad du bør overveje, inden du sætter projektet i gang.

"Du får mere dagslys med et nyt vindue end med et tilsvarende gammelt ovenlysvindue."

Få mest muligt ud af dit boligrenoveringsprojekt med opgradering af dine ovenlysvinduer

Udskiftning af et ovenlysvindue kan virke som en lidt kedelig, men nødvendig del af din ombygning eller boligrenovering. Mange vælger derfor blot en 1:1-udskiftning af det eksisterende vindue – men det er en skam!

Med nye ovenlysvinduer kan du forvandle dit rum, så det får meget mere lys. Gå ikke glip af denne gyldne mulighed for at få mest muligt ud af dit boligforbedringsprojekt, og undersøg alle de forskellige muligheder.

Vi hjælper dit udskiftningsprojekt i gang

I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med flere og/eller større ovenlysvinduer, og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen vil koste. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen