Indret børneværelset så det gavner dit barns trivsel

Two kids playing in bedroom with three VELUX roof windows
Leder du efter inspiration til at forbedre børneværelset? Tag et kig på disse idéer, der kan gøre dit børneværelse til et lyst og indbydende rum, hvor børnene vil elske at boltre sig.
Vigtigt at huske
  • Når du indretter et børneværelse, skal du have fokus på barnets trivsel og velvære. Dette omfatter et optimalt indeklima, tryghed og plads til kreativitet.
  • Naturligt lys bør være en del af designet i ethvert børneværelse, da det får farverne frem og hjælper med at holde døgnrytmen i balance.
  • Indret et børneværelse, som børnene kan vokse i.

Indretning af børneværelset - 5 idéer der vil gavne dit barn

Vi elsker vores børn og vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at de er glade, sunde og trygge. Børneværelset er med til at påvirke deres trivsel. Skab et rum, hvor børnene kan udvikle sig, have det sjovt og lære.

1. Skab det bedste indeklima

Effektiv ventilation kan hjælpe med at sikre, at dine børn opholder sig i frisk luft. Den friske luft giver dem de bedste betingelser for kreativ, udviklende leg og understøtter deres læring.

Hvis du monterer ovenlysvinduer, kan du sikre, at tung og dårlig luft udskiftes med frisk luft og dermed opnå et sundere indeklima.

2. Børn, der deler værelse, sover bedre – og køjesenge er altid et hit!

Mindre børn føler sig mere trygge, hvis de deler værelse med en af deres søskende. Følelsen af fællesskab får dem til at sove bedre. Skab en hyggelig atmosfære for børnene med en køjeseng. Lad dem bygge huler af puder og tæpper, mens de skaber glade, fælles minder.

3. Mal med varme farver

Involver børnene i indretningsprocessen. Spørg, hvilke farver der gør dem glade, og præsenter dem for inspirerende idéer. Lad dem få medindflydelse på indretningen af værelset – men hjælp dem samtidig med at skabe en lys og indbydende atmosfære i rummet. Skab et indbydende værelsesdesign med mønstret tapet, gardiner, tæpper og puder i varme farver, fx nuancer af rød, orange eller gul. Dette giver en glad og livlig atmosfære.

4. Brug pladsbesparende møbler

Det er vigtigt med opbevaringsplads! Sørg for, at der er plads til alle børnenes ting – legetøj, tøj og bøger. Brug pladsbesparende møbler, når du indretter børneværelset - fx kurve og kasser til opbevaring, så rummet ser mere ryddeligt ud. Hvis der bor to børn i samme værelse, bør du overveje, hvordan du opnår maksimal opbevaringsplads, uden at det går ud over pladsen til leg. Skuffer under sengen og knager på bagsiden af døren er eksempelvis et par gode metoder til at finde ekstra opbevaringsplads.

5. Plads til kreativitet

Lad børnene være en del af indretningsprocessen – vælg farver sammen, og udvælg personlige ting til at udsmykke værelset med. Værelset må ikke blive overfyldt – der skal være plads til leg og kreativitet.

Lys op i børnenes liv med dagslys

Naturligt lys er sundt

Naturligt dagslys er kilde til den energi, der skal klare alle dagens udfordringer. Dagslyset hjælper med at skabe balance i vores døgnrytme (søvncyklus), holder os sunde og bidrager til det gode humør. Med andre ord: Dagslys er godt for både dig og dine børn. Overvej at montere ovenlysvinduer i børneværelset. Dette giver ikke kun børnene adgang til alle fordelene ved dagslys, men de får også god belysning til deres leg og lektier.

Fordele ved at kombinere klare farver med dagslys

Brug gerne klare farver som limegrøn eller kanariegul for at afspejle barnets personlighed og ønsker. Dette giver værelset en glad og positiv atmosfære – især i kombination med naturligt dagslys, der får farverne frem og lyser rummet op.

Indret et børneværelse dine børn kan vokse i

Køb og indret børneværelset med boliginteriør, der er nemt at udskifte. Hvis dit barn gerne vil have et lyserødt rum med prinsessetema, kan du opnå dette med interiør, der ikke kræver en ny gennemgribende renovering, fx sengetøj, en tapetvæg og gardiner. Barnets foretrukne temaer og farver vil ændre sig, efterhånden som det bliver ældre. Skab derfor et værelse, som barnet kan vokse i.
Barnets foretrukne temaer og farver vil ændre sig, efterhånden som det bliver ældre. Skab derfor et værelse, som barnet kan vokse i.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

    Børneværelset er med til at påvirke deres trivsel

Læs relaterede artikler

Idéer til børneværelset – skab det perfekte rum til dine børn
Det er en spændende proces at skabe et sjovt og inspirerende børneværelse – både for dig og børnene. Der er mange ting, du kan gøre for at forvandle børneværelset til et kreativt og funktionelt rum. Et børneværelse skal understøtte børnenes udvikling og læring – og selvfølgelig inspirere til masser af sjov leg. Der findes så mange kreative løsninger, at det kan være svært at vælge. Vi har gjort det lidt lettere for dig med disse idéer til børneværelset.
Læs hele artiklen
Belysning i børneværelset: Brug dagslyset ovenfra
Inspirer til udvikling, læring og kreativitet ved at montere ovenlysvinduer i børneværelset. Med ovenlysvinduer kan du forbedre børnenes søvn, styrke deres koncentrationsevne og skabe et indbydende værelse med et sundt indeklima, hvor børnene vil trives. Udnyt "den femte væg" (loftet) til at montere ovenlysvinduer, så rummet får det bedst mulige dagslysniveau – og skab et sjovt og inspirerende værelse til dine børn.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Sådan lægger du et budget for din dagslysopgradering
Du kan forvandle dit hjem på en helt gennemgribende måde ved at tilføje ovenlysvinduer. Men mange tror, at det både er tidskrævende og dyrt. Derfor har vi sat os for at forklare, at det ikke er tilfældet. Det er ikke lige så dyrt og kompliceret at tilføje ovenlysvinduer, som du måske tror. Det hele handler om god planlægning og budgettering. Vi vil nu forsøge at give dig svarene på det, du behøver at vide om, hvordan du lægger et budget for projektet.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen