Guide til din loftsombygning

Du har besluttet dig for at inddrage dit loftsrum til beboelse. Men hvor skal du starte? Det tager tid at ombygge et ubeboet loftsrum, men resultatet er absolut umagen værd. Din boligværdi øges, og du får mere plads til dig selv og din familie. En loftsombygning er en god måde at udvide din bolig på uden at skulle bygge nyt.

Processen trin for trin

En loftsombygning kan virke som en uoverskuelig proces, så lad os gennemgå den trin for trin. Der er nogle få ting, du skal have på plads for at lette processen:

  • Find frem til husets mål – længde og bredde
  • Find frem til hvilken type tagkonstruktion huset har
  • Planlæg dit budget
  • Find ud af, om du har brug for byggetilladelse

1. Beregn dit loftsrums brugbare areal

Inden du påbegynder din planlægning, er det vigtigt, at du kender størrelsen på det brugbare beboelsesareal. Det begynder i loftsrummet, når der er 1,50 meter eller derover fra gulv til loft i højden. Så begynd med at opmåle dit loftsrums bredde og længde, beregn derefter arealet, og regn til sidst ud, hvor meget af dette areal, der kan indgå i det brugbare boligareal.

Vigtigt at huske
  • En god planlægning af dit projekt er nøglen til at få den loftsetage, som du drømmer om, i
  • Projektets varighed og dermed pris afhænger af, hvilken type tagkonstruktion din bolig har.
  • Hvis du ikke er sikker på, hvilken ovenlysløsning der passer bedst til dit loftsrum, er det en god idé at kontakte VELUX Designrådgivning, der kan vejlede dig.

2. Find ud af, hvilken tagkonstruktion huset har

Undersøg dit loftsrum og find ud af, hvilken type konstruktion du har under taget. Alle loftsrum kan ombygges, men varigheden af ombygningsprojektet varierer afhængigt af tagkonstruktionen. Hvis du er i tvivl, kan du bede en tømrer eller bygningsingeniør om at vurdere det.

3. Sammensæt selv en VELUX ovenlysløsning, der passer til din bolig og dit budget

Beregn prisen på din loftsombygning. Med nogle få klik kan du finde ud af, hvor meget dit projekt kommer til at koste. Du er altid velkommen til at kontakte VELUX Designrådgivning, så vores rådgivere kan hjælpe dig med at finde den perfekte løsning til dit projekt.

"Resultatet er absolut umagen værd. Din boligværdi øges, og du får mere plads til dig selv og din familie. En loftsombygning er en genial måde at udvide din bolig på uden at skulle bygge nyt."

4. Kræver dit projekt en byggetilladelse?

Afhængig af dit specifikke projekt kan det tænkes, at der kræves byggetilladelse. På bygogmiljoe.dk kan du finde information om dette, og du kan ligeledes starte ansøgningsprocessen her.

5. Samarbejd med en VELUX dagslysrådgiver

Er du på udkig efter en håndværker, som kan hjælpe dig med rådgivning, prissætning og udførelse af dit projekt? Så kontakt en VELUX dagslysrådgiver.

Er du stadig på udkig efter inspiration? Gå på opdagelse i disse projekter, som kan inspirere dig til dig den helt rigtige ovenlysløsning.

Læs relaterede artikler

3 designidéer til at udnytte overetagen
Er du på udkig efter idéer, der kan skabe en vidunderlig stemning i din overetage eller loftsrum? Så har vi en enkel, men yderst effektiv løsning til dig: dagslys! Uanset om du planlægger en loftsombygning eller blot ønsker at give din nuværende overetage et ansigtsløft, vil dagslyset i høj grad forandre stemningen til det bedre. Og det er overraskende nemt at lukke mere dagslys ind i rummet. Begynd forvandlingen af dit rum i dag og nyd godt af alle fordelene ved det naturlige lys.
Læs hele artiklen
Indretning af loftsrum: Idéer, der løfter dit loftsrum op på et helt nyt niveau
Har du nogensinde set et fantastisk forvandling af loftsrum på Instagram eller Pinterest og tænkt: "Hvordan kommer jeg i gang hos mig selv?". Så er denne artikel noget for dig. Lær, hvordan du kan skabe dit eget imponerede loftsrum ved at lukke dagslyset ind. Disse idéer kan hjælpe dig med at gøre dit loftsrum til et indbydende og unikt sted, der kan bruges på nye, spændende måder.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen
Hvad er den største forskel på ovenlysvinduer og facadevinduer?
Hvis du vil renovere dit hus, overvejer du sandsynligvis også, hvordan dagslyset får de bedste vilkår i dit hjem. I betragtning af, hvor godt det naturlige dagslys er for os, er det indlysende, at det både er en stor og en svær beslutning at træffe. Til syvende og sidst handler valget om vinduer, deres placering og deres størrelse. Almindelige vinduer sidder som bekendt i facaden, mens ovenlysvinduer bringer dagslyset ind i dit hjem gennem taget. Netop ovenlysvinduernes placering mod himlen giver dem visse fordele, som facadevinduer ikke kan hamle op med. I takt med at solen bevæger sig hen over himlen i løbet af dagen, vil et værelse udelukkende med facadevinduer med al sandsynlig kun opnå et større indfald af dagslys i afmålte perioder. Ovenlysvinduer har derimod en ideel placering, der giver et optimalt lysindfald i rummet det meste af dagen, da de vender opad og derfor vil have langt bedre muligheder for at fylde dit hjem med naturligt lys.
Læs hele artiklen