Sådan får du mere dagslys i din bolig, når du bygger nyt

Hvis du allerede har bestemt dig for at bygge dit eget hus, kan vi kun sige tillykke med beslutningen! Selvom det kræver hårdt arbejde og stort vedvarende engagement at bygge hus, er det også en utroligt spændende og givende proces. Vi vil gerne hjælpe dig godt i gang med tips og inspiration til, hvordan du kan få masser af dagslys ind i din nye drømmebolig.

Gør dagslys til en del af din plan

For os er dagslys et af de vigtigste elementer at prioritere, når du . Ud over at gøre din bolig mere indbydende, har dagslys også en positiv effekt på din sundhed og velvære samt dit indeklima. Derfor bør du gøre dagslys til en højt prioriteret del af dit byggeprojekt – og ikke kun en tilføjelse til sidst. 

Når du bygger et nyt hus, er det vigtigt at prioritere dagslys tidligt i processen. Find ud af, hvilke vinduer du vil have allerede i designfasen. Hvis du udskyder vigtige beslutninger som valg af vinduestype og -placering til senere, kan det ende med at koste dig både tid og penge. Jo flere detaljer du har på plads, inden byggeriet starter, desto hurtigere og smidig bliver byggeprocessen.

Vigtigt at huske
  • Prioriter dagslys i designfasen. Hvis du udskyder vigtige beslutninger som valg og placering af vinduer, kan det koste dig både tid og penge. Få så mange detaljer på plads som muligt, inden byggeriet starter, så du sikrer en problemfri byggeproces.
  • Det kan være svært at forestille sig, hvilken indvirkning et ovenlysvindue har i din kommende bolig, så tag et kig på vores inspirerende dagslyshistorier og få inspiration til, hvordan du kan forvandle din drømmebolig med dagslys.
  • Hvis du samarbejder med en arkitekt eller selv er arkitekt, kan du downloade VELUX Daylight Visualizer gratis for at se, hvordan dit rum kan komme til at se ud.

Design din drømmebolig med dagslys

Vi har masser af gode råd og idéer til dig, hvis du vil forvandle din bolig med dagslys. Tag et kig på vores inspirerende historier om eksisterende boliger med masser af dagslys, og få hjælp i vores vejledninger. Du kan også få gratis vejledning fra vores designrådgivere om, hvordan VELUX ovenlysvinduer kan hjælpe dig med at fylde dit nye hus med masser af dagslys og frisk luft.

"Dagslys et af de vigtigste elementer at prioritere, når du bygger et nyt hus. Ud over at gøre din bolig mere indbydende, har dagslys også en positiv effekt på indeklimaet samt på din sundhed og velvære."

Inspirerende bolighistorier

Måske er det nemt nok at tale om dine ønsker til det nye hus, men til gengæld kan det være svært at forestille sig præcist, hvordan et ovenlysvindue vil komme til at se ud i dit nye hjem. Vi har samlet nogle inspirerende bolighistorier for at gøre det lidt nemmere. Find inspiration til, hvordan du kan forvandle din drømmebolig med dagslys. VELUX ovenlysvinduer kan få dig til at se dine rum i et helt nyt lys.

Lad os hjælpe dig med at fylde dit nye hjem med dagslys

Begynd at designe med dagslys i dag. Kontakt vores VELUX designrådgivere for at få gratis rådgivning til dit byggeprojekt.

Hvis du samarbejder med en arkitekt eller selv er arkitekt, kan du bruge VELUX Daylight Visualizer gratis for at se, hvordan dit rum kan komme til at se ud. Vær opmærksom på, at dette kræver BIM/CAD-software. Du kan også bruge vores rumguide til at finde ud af, hvilke VELUX ovenlysløsninger, der passer til dine behov.

Ekspertrådgivning til at hjælpe dig i gang

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du kommer i gang med dit byggeprojekt? Så kan vi hjælpe dig! Vi har skrevet flere nyttige artikler om at bygge et nyt hus, bl.a. med gode råd om, hvordan du kommer i gang, og hvilke almindelige fejl du skal undgå. Vi forklarer også, hvorfor det er vigtigt at prioritere dagslys tidligt i processen. Brug vores ekspertråd til at komme godt i gang med planlægningen.

Tjekliste til planlægning af dit byggeprojekt

Det bedste råd, vi kan give dig, er at fokusere på planlægning. Det er et stort projekt at bygge sit eget hus, og der vil være behov for mange justeringer undervejs – uanset om du vælger et arkitekttegnet hus eller et tilpasset typehus. Planlægningsfasen kan være kompliceret, så vi har skrevet en artikel om, hvad du bør gøre, og hvad du bør undgå. Du kan finde mere hjælp i disse artikler med oplysninger om, hvordan du kommer igennem den første udfordrende del af planlægningsfasen:

  • Almindelige fejl, du bør undgå, når du bygger dit eget hus
  • Vigtige spørgsmål, som du skal stille entreprenøren eller byggefirmaet, inden du ansætter dem til at stå for byggeriet af dit hus
  • Sådan starter du dit byggeprojekt

Læs relaterede artikler

Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen
Hvad er den største forskel på ovenlysvinduer og facadevinduer?
Hvis du vil renovere dit hus, overvejer du sandsynligvis også, hvordan dagslyset får de bedste vilkår i dit hjem. I betragtning af, hvor godt det naturlige dagslys er for os, er det indlysende, at det både er en stor og en svær beslutning at træffe. Til syvende og sidst handler valget om vinduer, deres placering og deres størrelse. Almindelige vinduer sidder som bekendt i facaden, mens ovenlysvinduer bringer dagslyset ind i dit hjem gennem taget. Netop ovenlysvinduernes placering mod himlen giver dem visse fordele, som facadevinduer ikke kan hamle op med. I takt med at solen bevæger sig hen over himlen i løbet af dagen, vil et værelse udelukkende med facadevinduer med al sandsynlig kun opnå et større indfald af dagslys i afmålte perioder. Ovenlysvinduer har derimod en ideel placering, der giver et optimalt lysindfald i rummet det meste af dagen, da de vender opad og derfor vil have langt bedre muligheder for at fylde dit hjem med naturligt lys.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen