Sådan vælger du solafskærmning og holder dit hjem svalt om sommeren

Sådan vælger du solafskærmning og holder dit hjem svalt om sommeren
Hvis du supplerer dine ovenlysvinduer med gardiner, kan du opnå mere fleksibilitet og bedre kontrol over lyset i et rum. Med det store udvalg af VELUX gardiner og solafskærmning, der passer perfekt til VELUX ovenlysvinduer til både skrå og flade tage, har du masser af valgmuligheder. Gardinerne er hurtige og nemme at montere, de er fremstillet til at holde længe, og de fås i mange typer, stoffer og farver. Uanset om du er på udkig efter et lysdæmpende plisségardin til at fuldende din stilfulde stue eller et mørklægningsgardin til at understøtte en god nattesøvn i soveværelset, så skal du nok finde et gardin, der passer til lige netop dit rum og dine behov. I denne vejledning får du hjælp til at vælge de helt rigtige gardiner til ovenlysvinduerne i dit hjem.

De bedste gardiner til soveværelset

Den bedste måde at give kroppen et signal om, at nu er det tid til at sove, er et dejligt mørkt soveværelse. Det kan du opnå med et VELUX mørklægningsgardin, der blokerer for alt lys, både dag og nat. Det fås i en række klassiske og trendy farver og mønstre, bl.a. en Kids Collection med inspirerende og sjove designs, der passer perfekt til børneværelset. Dette gardin fås både med manuel betjening og med solcelledrevet eller elektrisk fjernbetjening

Hvis du også bruger dit soveværelse til andre formål, fx som hjemmekontor, kan du vælge et duogardin, der giver dig både et plisségardin og et mørklægningsgardin i samme gardin. Du kan derved enten blødgøre lyset eller blokere helt for lyset blot ved at hæve eller sænke gribelisterne.

De bedste gardintyper til stuen

Moderne stuer danner ramme om mange forskellige aktiviteter i hjemmet. Spisning, arbejde, træning, middagslur eller afslapning – stuen bruges til det hele og nogle gange til flere ting samtidig. Dette kræver et alsidigt gardin til ovenlysvinduerne, så du nemt kan justere lyset og skabe den rigtige atmosfære hele døgnet.

VELUX gennemskinneligt rullegardin giver lysdæmpning og skærmer mod indkig, hvilket er perfekt til en stue. Hvis eftermiddagssolen giver genskin på tv-skærmen eller forstyrrer dig, når du læser, kan du justere gardinet på få sekunder. Det fås i en række trendy og klassiske farver, og desuden er det en del af vores Colour by You-kollektion, dvs. at du kan tilpasse farvenuancen, så den passer præcist til dit interiør.

Et gennemskinneligt plisségardin er en anden raffineret mulighed, der fås i stort udvalg af farver og diskrete mønstre – et virkelig stilfuldt valg til din stue. Dette gardin giver desuden mulighed for variabel placering, dvs. at du kan placere gardinet hvor som helst i vinduet.

Begge disse gardiner fås både med manuel betjening og med solcelledrevet eller elektrisk fjernbetjening.

Hold på varmen med et energigardin

Hvis du gerne vil bevare en lun og hyggelig atmosfære i din stue eller dit soveværelse, er et VELUX mørklæggende energigardin et godt valg til dit ovenlysvindue. Det er lavet af dobbeltplisseret polyesterstof med mørklægningseffekt og med en indbygget bikubestruktur i aluminium, der forbedrer isoleringen med op til 25 %. Det fås med manuel betjening og med solcelledrevet eller elektrisk fjernbetjening.

De bedste gardiner til køkken og badeværelse

Køkkenet og badeværelset er de rum i hjemmet, hvor du er mest aktiv, og der dannes mest vanddamp, og det kræver et gardin, der kan håndtere dette. Både når du laver mad og bader, dannes der masser af varme og fugt, og derfor er vores VELUX persienne et perfekt valg til disse rum, da det er fremstillet af fugtbestandigt aluminium og er nemt at rengøre. I modsætning til traditionelle persienner har dette gardin ingen snore, du skal blot flytte gribelisten og vippe lamellerne for at justere mængden af lys og vinklen på lysindfaldet. Så uanset om du bruger gardinerne i et lyst og travlt køkken eller et fredeligt badeværelse, kan du skabe den helt rigtige atmosfære med en simpel justering af persiennerne.

Hold insekterne ud med et VELUX insektnet

Det er helt vidunderligt at åbne vinduerne på en sommerdag og nyde den friske luft, medmindre insekterne udnytter dette som en invitation til at komme indenfor. VELUX insektnet er den perfekte løsning til at holde disse ubudne gæster ude. Nettet er fremstillet af holdbart, gennemsigtigt og 100 % insektsikret materiale, og det er nemt at montere og betjene. Insektnettet kan kombineres med alle indvendige gardiner og produkter til udvendig varmebeskyttelse. Når det ikke er i brug, kan det gemmes pænt væk i den smalle topkasse.

Hvilken betjeningstype skal du vælge?

Hvis dit ovenlysvindue er placeret inden for nem rækkevidde, kan du vælge et VELUX gardin med manuel betjening. Det er nemt at justere, så du kan tilpasse lysmængden i rummet i løbet af dagen. Hvis dit ovenlysvindue ikke er placeret inden for nem rækkevidde, vil du nok foretrække et gardin med solcelledrevet eller elektrisk betjening.

Gør gardinerne endnu smartere med VELUX ACTIVE

Hvis du vælger et solcelledrevet eller elektrisk gardin, kan du få en endnu mere avanceret løsning, hvis du også tilføjer VELUX ACTIVE – den intelligente indeklimakontrol, der kan hjælpe dig med at få et sundere og mere behageligt indeklima. Med en sensor overvåges temperatur, luftfugtighed og CO2-niveauet løbende og åbner eller lukker ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning for at optimere den indendørs luftkvalitet. Du kan samtidig indstille systemet til fx at rulle mørklægningsgardiner op og åbne vinduerne om morgenen i dit soveværelse.

Stilfulde gardiner, der er nemme at montere

Når du har valgt det gardin, der passer bedst til lige netop dit ovenlysvindue, er selve monteringen let som en leg. Da gardinerne er fremstillet specifikt til VELUX ovenlysvinduer, er der ingen behov for at måle, klippe eller tilrette gardinet. Du klikker blot toppen af VELUX gardinet på plads i beslagene og monterer sideskinnerne – så er du færdig. Desuden kan du glæde dig over, at alle VELUX gardiner og solafskærmningsprodukter leveres med 3 års garanti.

Hvis du også bruger dit soveværelse til andre formål, fx som hjemmekontor, kan du vælge et duogardin, der giver dig både et plisségardin og et mørklægningsgardin i samme gardin.
Vigtigt at huske
  • Mørklægningsgardiner er det bedste valg til dit soveværelse, hvis du har brug for totalt mørke for at få en uforstyrret søvn.
  • Gennemskinnelige rullegardiner eller plisségardiner er et godt valg til din stue, hvis du ønsker, at det skal være nemt at justere lyset i rummet. I badeværelset kan du med fordel vælge persienner, da de gør det nemt at tilpasse lyset og skærme mod indkig, og desuden er de fremstillet af fugtbestandigt materiale.
  • Vælg den type betjening til dine gardiner eller din solafskærmning, som passer bedst til dine behov. Du har bl.a. mulighed for at forbinde gardinerne til en smart home-løsning, så du kan betjene dem via din smartphone.

Læs relaterede artikler

Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Guide: Sådan gør du dine ovenlysvinduer modstandsdygtige over for vind og vejr
Forskellige slags vejr giver forskellige udfordringer. Men alle slags vejr påvirker, hvordan du oplever dit hjem. Tænk bare på de smukke, varme sommerdage, der... ikke føles helt så fantastiske, når du har det for varmt indendørs. Uanset om det er brandvarmt, regner, sner eller hagler, har VELUX en bred vifte af valgmuligheder, der kan hjælpe dig med at håndtere det omskiftelige vejr. 
Læs hele artiklen
Forkerte antagelser om ovenlysvinduer
Lad ikke forkerte antagelser om ovenlysvinduer afholde dig fra at have et hjem, der er badet i naturligt dagslys. Der er ingen gode grunde til ikke at lukke dagslys og frisk luft ind i dit hus gennem taget. Det er den optimale løsning, når du vil forbedre indeklimaet, forvandle rummet, bringe farverne i din indretning til live og opnå forbindelse til verden udenfor. Vi har samlet nogle af de mest udbredte misforståelser om ovenlysvinduer og forklaret, hvordan du uden bekymringer kan lade ovenlysvinduer indgå i dit renoveringsprojekt.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen