Belysning i børneværelset: Brug dagslyset ovenfra

Inspirer til udvikling, læring og kreativitet ved at montere ovenlysvinduer i børneværelset. Med ovenlysvinduer kan du forbedre børnenes søvn, styrke deres koncentrationsevne og skabe et indbydende værelse med et sundt indeklima, hvor børnene vil trives. Udnyt "den femte væg" (loftet) til at montere ovenlysvinduer, så rummet får det bedst mulige dagslysniveau – og skab et sjovt og inspirerende værelse til dine børn.

3 grunde til at indrette børneværelset med dagslys

Der er mange gode grunde til, at ovenlysvinduer i børneværelset er en fantastisk løsning. Lad os se på dem:

1. Forbedret øjensundhed:

Vidste du, at dagslys fremmer øjnenes udvikling hos børn og unge? Hvis du sørger for, at dine børn omgives af så meget dagslys som muligt fra en tidlig alder, kan du hjælpe dem med at udvikle sunde øjne.

2. Bedre søvn:

Sollys understøtter kroppens døgnrytme (søvncyklus) og hjælper hjernen med at finde ud af, hvornår det er tid til at falde i søvn og vågne op. Hjælp dine børn til at få en bedre søvn ved at indrette deres værelse med dagslys.

3. Sund vækst og udvikling:

Det har mange fordele at opholde sig i dagslys – både fysisk og mentalt. Dagslys påvirker desuden kroppens produktion af serotonin, der påvirker følelsen af glæde og velvære.

 

Vigtigt at huske
  • Der er mange fordele ved at designe et børneværelse med dagslys.
  • Børn, der opholder sig meget i dagslys, får bedre øjensundhed, bedre søvn og optimale betingelser for koncentration og indlæring.
  • Med ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning, samt evt. den intelligente indeklimakontrol VELUX ACTIVE får du en komplet ovenlysløsning, hvor dagslys, frisk luft og et sundt indeklima giver dit barn optimale rammer for leg, læring og søvn.

Vælg de rigtige ovenlysvinduer til børneværelset

Du kan vælge mellem en lang række ovenlysvinduer til børneværelset afhængigt af dine ønsker og behov. Her kan læse mere om mulighederne:

Vippevinduer

Vores vippevinduer passer perfekt til et børne- eller teenageværelse. Selvom der står legetøj eller møbler under vinduet, kan det nemt åbnes og lukkes ved hjælp af gribelisten foroven. Med VELUX vippevinduer har du frisk luft lige inden for rækkevidde.

3i1 ovenlysvinduer

Giv dine børn det bedste udgangspunkt med vores 3i1 ovenlysvindue. Dette ovenlysvindue har tre vinduesrammer i én karm. Et unikt design, der vil puste nyt liv i ethvert rum og maksimere mængden af dagslys i rummet. Du opnår en fantastisk panoramaudsigt, så børnene kan lade sig inspirere af den omgivende natur, når de opholder sig i værelset.

Faste vindueskombinationer

Vidste du, at du kan kombinere ovenlysvinduer til skrå tage med ex. facadelyselementer og få endnu mere dagslys? Hvis du monterer et fast underelement lige under dit ovenlysvindue, skaber du en endnu bedre udsigt til omgivelserne fra børneværelset – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

"Med ovenlysvinduer kan du forbedre børnenes søvn, styrke deres koncentrationsevne og skabe et indbydende værelse med et sundt indeklima, hvor børnene får de bedste betingelser for at trives."

Fladtagsvinduer

Få ting er lige så inspirerende som naturen omkring os. Med fladtagsvinduer kan du lukke dagslyset ind ovenfra, og samtidig tilføje en fantastisk udsigt til himlen og skyerne om dagen, og stjerner og månen når dagen går på hæld.

Gardiner og solafskærmning

Når du er i gang med at finde en god ovenlysløsning, bør du også overveje gardiner, solafskærmning og andet tilbehør, der kan forbedre forholdene på børneværelset:

  • Mørklægningsgardiner: Giv dine børn de bedste betingelser for en god nattesøvn med mørklægningsgardiner, der passer til dine VELUX ovenlysvinduer.
  • Insektnet: Med et insektnet kan du beskytte dig selv og dine børn mod insekter. Insektnettet er perfekt til soveværelser, så du kan nyde en god nattesøvn uden stikkende myg og summende fluer.
  • Varmebeskyttelse: Hold børneværelset svalt med varmebeskyttende solafskærmning

VELUX ACTIVE: Forbedring af den indendørs luftkvalitet

Giv dine børn de bedste betingelser for leg og kreativitet med VELUX ACTIVE. Forbind dine VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning til VELUX ACTIVE for at opnå automatisk, sensorbaseret styring af temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et børneværelse med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop dit barns sove- og opholdsværelse vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Idéer til børneværelset – skab det perfekte rum til dine børn
Det er en spændende proces at skabe et sjovt og inspirerende børneværelse – både for dig og børnene. Der er mange ting, du kan gøre for at forvandle børneværelset til et kreativt og funktionelt rum. Et børneværelse skal understøtte børnenes udvikling og læring – og selvfølgelig inspirere til masser af sjov leg. Der findes så mange kreative løsninger, at det kan være svært at vælge. Vi har gjort det lidt lettere for dig med disse idéer til børneværelset.
Læs hele artiklen
Indret børneværelset så det gavner dit barns trivsel
Leder du efter inspiration til at forbedre børneværelset? Tag et kig på disse idéer, der kan gøre dit børneværelse til et lyst og indbydende rum, hvor børnene vil elske at boltre sig.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen
Sådan lægger du et budget for din dagslysopgradering
Du kan forvandle dit hjem på en helt gennemgribende måde ved at tilføje ovenlysvinduer. Men mange tror, at det både er tidskrævende og dyrt. Derfor har vi sat os for at forklare, at det ikke er tilfældet. Det er ikke lige så dyrt og kompliceret at tilføje ovenlysvinduer, som du måske tror. Det hele handler om god planlægning og budgettering. Vi vil nu forsøge at give dig svarene på det, du behøver at vide om, hvordan du lægger et budget for projektet.
Læs hele artiklen
Find de perfekte gardiner til dine ovenlysvinduer
Der er mange, der udskyder beslutningen om at købe gardiner, når de får nye ovenlysvinduer. Gardiner giver nogle funktionelle muligheder i dit hjem og et personligt touch med en nøje udvalgt farve. Lad os se på udvalget af VELUX gardiner, og hvordan du kan vælge den gardintype, der passer til dig og dit hjem.
Læs hele artiklen