Indret et hjemmekontor, der gør dig mere effektiv

Under pandemien blev vi nødt til at ændre vores måde at arbejde på. Tidligere var der en mere markant adskillelse mellem arbejdet og hjemmet, men mange af os blev nødt til at reagere på den nye virkelighed og indrette en midlertidig arbejdsplads derhjemme. Nu er det blevet mere almindeligt at arbejde hjemmefra. Hvis du er en af dem, der er glad for at have fået et hjemmekontor og gerne vil bruge det som en del af dit arbejdsliv, skal du sørge for, at det er et godt sted at være!

Indret din hjemmearbejdsplads optimalt

Der er mange faktorer at overveje, når du indretter dit hjemmekontor. Arbejder du kun hjemmefra en gang imellem eller på fuld tid? Hvad er dit budget? Det er vigtigt at overveje og besvare disse spørgsmål, så du kan skabe en hjemmearbejdsplads, der passer til dine behov. Hvis dit hjemmekontor ikke giver dig et optimalt arbejdsmiljø, kan det påvirke både din produktivitet og dit velvære, hvilket kan medføre ineffektivitet og stress. Dårlig eller utilstrækkelig belysning kan have en negativ indvirkning på din energi og kan desuden trætte øjnene og forårsage hovedpine.

Vigtigt at huske
  • Dagslys og god ventilation har afgørende betydning for, at du kan være produktiv på dit hjemmekontor.
  • Hvis budgettet til indretningen af dit hjemmekontor er begrænset, kan du måske finde nogle gode brugte kontormøbler eller kaste dig ud i at istandsætte møbler i din helt egen stil.
  • Hvis du er klar til en større renovering af dit hjemmekontor, bør du inkludere ovenlysvinduer for at skabe et fantastisk arbejdsmiljø

Husk, at dagslys er vigtigt

God belysning er en af nøglerne til at gøre dig mere effektiv og produktiv på dit hjemmekontor. Hvis du tilbringer en stor del af din tid ved et skrivebord foran en computerskærm, kan du nemt komme til at døje med overbelastede øjne, hovedpine og andre småskavanker. Måske har du også lagt mærke til, at du føler dig mindre produktiv eller nemmere bliver distraheret, når du arbejder hjemmefra. En medvirkende faktor til denne type problemer kan være mangel på naturligt lys. Prøv, om du kan indrette dit hjemmekontor med en optimal mængde dagslys – måske kan det hjælpe blot at flytte dit skrivebord tættere på et vindue.

Frisk luft gør dig også mere frisk i hovedet

Frisk luft er en af de vigtigste faktorer, hvis du skal holde dig frisk og energisk hele dagen både i hovedet og kroppen. Sørg for at indrette dit hjemmekontor i et rum med god ventilation. Hvis dette ikke er muligt, bør du overveje at ombygge dit hjemmekontor og få monteret ovenlysvinduer. Hvis du integrerer ovenlysvinduer i dit hjemmekontor, får du de bedste arbejdsbetingelser med både frisk luft og naturligt dagslys i rummet.

Hvis du er en af dem, der er glad for at have fået et hjemmekontor og gerne vil bruge det som en del af dit arbejdsliv, skal du sørge for, at dit hjemmekontor er et godt sted at være!"

Skab et godt miljø på dit hjemmekontor

Ovenlysvinduer kan hjælpe med at skabe et arbejdsmiljø, der gør dig mere produktiv i dit hjemmekontor, da de giver dig dagslys og naturlig ventilation. Når du opholder dig i sollys, øges dit velvære og din effektivitet. Det er dog vigtigt ikke at blive blændet af dagslyset, så overvej at bruge gardiner eller solafskærmning for at undgå genskin. Du kan også øge din trivsel på hjemmekontoret ved at anskaffe dig et godt skrivebord og en god kontorstol.

Brug velegnede materialer

Uanset om du har arbejdet hjemme længe, eller du først lige er begyndt, er det meget vigtigt, at du har et godt hjemmekontor. Hvis du ikke har et særligt stort budget, kan du måske finde nogle gode brugte kontormøbler eller kaste dig ud i at istandsætte møbler i din helt egen stil. Hvis du har et lidt større budget, kan du montere ovenlysvinduer for at skabe et sundere arbejdsmiljø derhjemme.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjemmekontor med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din hjemmearbejdsplads vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Opnå øget produktivitet på hjemmearbejdspladsen med disse tips
I Danmark er antallet af hjemmearbejdspladser steget markant som resultat af pandemien. Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have et rum, hvor du ikke bliver distraheret. Hvis du indretter rummet rigtigt, kan du endda øge din produktivitet.
Læs hele artiklen
Design dit hjemmekontor med dagslys
Efter pandemien er det blevet normalt for mange af os at arbejde hjemmefra. Selvom du nyder muligheden for hybridarbejde, hvor du skifter mellem at være på kontoret og derhjemme, er det vigtigt at være bevidst om, at arbejdsmiljøet skal være godt begge steder. Hvis du vil sørge for gode rammer i din bolig, bør du tænke over, hvordan naturligt lys integreres i din hjemmekontor.
Læs hele artiklen
Indret med ovenlys og skab den perfekte stue
Pust nyt liv i din bolig med en renovering eller opgradering af din stue. I de fleste hjem er stuen et af de allervigtigste rum – her slapper vi af efter en lang arbejdsdag eller hygger os med vores gæster i weekenden. En af de måder, hvorpå du kan forvandle din stue, er ved at tilføje ovenlys. I modsætning til interiør går dagslys aldrig af mode, så selvom en ovenlysløsning vil være en stor post i renoveringsbudgettet, vil du have glæde af den i mange år frem.
Læs hele artiklen
Indret et hjemmekontor, der gør dig mere effektiv
Under pandemien blev vi nødt til at ændre vores måde at arbejde på. Tidligere var der en mere markant adskillelse mellem arbejdet og hjemmet, men mange af os blev nødt til at reagere på den nye virkelighed og indrette en midlertidig arbejdsplads derhjemme. Nu er det blevet mere almindeligt at arbejde hjemmefra. Hvis du er en af dem, der er glad for at have fået et hjemmekontor og gerne vil bruge det som en del af dit arbejdsliv, skal du sørge for, at det er et godt sted at være!
Læs hele artiklen