Nye badeværelsesvinduer? Her er årsagen til, at ovenlysvinduer er en lys idé

Badeværelset er et overset rum i mange hjem. Du ved måske allerede, at vi tilbringer op til halvdelen af vores liv i soveværelset, men har du overvejet, hvor meget tid vi opholder os i badeværelset? Et estimat lyder, at vi tilbringer 1 time og 42 minutter i vores badeværelse om ugen. Det er i sig selv en god grund til at forvandle badeværelset til et indbydende og hyggeligt rum, som du vil nyde at opholde dig i. Hvis du vil skabe et lækkert badeværelse og udskifte dine badeværelsesvinduer, bør du overveje ovenlysvinduer.

Her er 3 gode grunde til at montere ovenlysvinduer i dit badeværelse

Der er mange fordele ved at montere ovenlysvinduer i dit badeværelse, når du er på udkig efter nye vinduer til badeværelset. Naturligt lys ovenfra giver dig den perfekt start på dagen.

Naturligt lys uden at gå på kompromis med privatlivet

Et ovenlysvindue er placeret i tagfladen og skærmer dig for indkig i dit badeværelse. På den måde får du både mere privatliv og mere komfort end med almindelige badeværelsesvinduer.

Få rummet til at se større ud

Badeværelset er typisk ikke et af husets største rum. Tværtimod er det ofte et mindre rum, hvilket giver ekstra udfordringer med indretning og funktionel belysning. Med et ovenlysvindue får du begge dele. Ovenlysvinduets fylder badeværelset med naturligt dagslys og får det til at føles større, mere lyst og indbydende.

Frisk luft og ventilation

Når du tager et varmt brusebad, bliver badeværelset påvirket af damp og fugt, hvilket gør det ekstra vigtigt, at der er adgang til frisk luft og god ventilation. Indeklimaet i et badeværelse bliver hurtigt dårligt, hvis der er utilstrækkelig ventilation. Med et stort badeværelsesvindue, som du kan åbne efter badet, kan du nemt udskifte luften og derved forbedre dit indeklima effektivt.

Vigtigt at huske
  • Ovenlysvinduer vil gøre en positiv forskel i dit badeværelse, da de giver dig mere naturligt lys, sikrer dit privatliv, giver bedre ventilation og et rum, der virker større.
  • Det er vigtigt at vælge de rigtige vinduer til dit badeværelse. Elektriske og solcelledrevne ovenlysvinduer er et godt valg til mindre badeværelser. Hvis du vælger en indvendig finish i polyuretan, sikrer du desuden, at rummet kan håndtere den fugtige luft. Med matchende gardiner eller solafskærmning kan du sikre privatlivet.
  • Tilføj en smart home-løsning som sikrer et godt indeklima i dit badeværelse. VELUX ACTIVE overvåger og forbedrer den indendørs luftkvalitet ved hjælp af sensorer.

Vælg de rigtige vinduer til badeværelset

Der er mange ting at tage med i overvejelserne, når du skal vælge de rigtige badeværelsesvinduer. Hvis dit mål er at få mere dagslys i badeværelset, skal du finde ud af, hvordan rummet vender i forhold til verdenshjørnerne. Med denne viden kan du beregne ovenlysvinduets optimale placering. Hvis du har fokus på ventilation, skal du være opmærksom på, at et højt placeret ovenlysvindue kan udlede mere af den fugtige, varme luft og dermed skabe bedre cirkulation.

Fjernbetjente ovenlysvinduer – nem adgang til naturligt dagslys

Elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer er en perfekt løsning til mindre badeværelser. Et smalt eller lille badeværelse kan nemt komme til at føles trangt. Dette kan modvirkes med et ovenlysvindue, der får rummet til at virke større. Et solcelledrevet eller elektrisk ovenlysvindue er en optimal løsning, da det er fjernbetjent, så du kan åbne og lukke det med en vægkontakt eller din smartphone.

Vælg et badeværelsesvindue, der kan klare fugten

Når har besluttet dig for at få monteret et ovenlysvindue, skal du sikre dig, at du vælger den rette indvendige finish til dit badeværelse. Alle de varme bade kan gøre badeværelset til et meget fugtigt rum, så vælg en finish i fugtbestandig polyuretan. VELUX ovenlysvinduer i polyuretan har en moderne hvid finish, som er nem at vedligeholde, rengøre og holde tør.

Gardiner og solafskærmning

Når det gælder vinduer, skal du altid overveje, hvordan du sikrer dit privatliv. Hvis der er steder, hvorfra det alligevel er muligt at se ind gennem dit ovenlysvindue, kan du vælge vores persienner. De er diskrete og giver dig komplet privatliv i dit badeværelse. Desuden er vores persienner fugtbestandige og passer derfor perfekt i et badeværelse.

"Et estimat lyder, at vi tilbringer 1 time og 42 minutter i vores badeværelse om ugen. Det er i sig selv en god grund til at forvandle badeværelset til et indbydende og hyggeligt rum, som du vil nyde at opholde dig i."

VELUX ACTIVE – styring af dine vinduer og dit indeklima

VELUX ACTIVE er vores smarte automatiserede løsning til styring af indeklimaet, som du kan bruge til at betjene dine solcelledrevne og elektriske VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning. VELUX ACTIVE giver dig et overblik over din indendørs luftkvalitet og overvåger temperaturen, luftfugtigheden og CO2-niveauet for at sikre, at dit rum ventileres regelmæssigt.

Find en VELUX dagslysrådgiver

I VELUX er vi meget stolte af vores produkter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kompetent håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Læs relaterede artikler

Vil du renovere dit badeværelse? Få dit drømmebadeværelse med naturligt lys ovenfra
Tidligere var badeværelset et rum, der først og fremmest skulle være funktionelt. Men det moderne badeværelse er blevet et opholdsrum ligesom ethvert andet rum i huset. I dag har indretningsidéer til badeværelset fokus på at skabe en wellnessoplevelse i dit eget hjem. På badeværelset skal du kunne slappe af, fordybe dig og slippe hverdagens travlhed. Går du med planer om en renovering af dit badeværelse, så du får et sted, hvor du kan slappe af og lade op? Overvej at lukke mere naturligt lys ind, så du forvandler dit badeværelse til din helt egen spa.
Læs hele artiklen
Forny dit badeværelse med disse renoveringsidéer
Det kan virke overvældende at kaste sig ud i en badeværelsesrenovering. Du skal tage mange beslutninger i løbet af processen, og det kræver detaljeret planlægning at nå i mål med projektet. Men hvis du vælger at forny dit badeværelse med den stilfulde opgradering, som du altid har drømt om, er det hele umagen værd. Her er en liste over idéer, der vil hjælpe dig med at planlægge processen og tage de rigtige beslutninger, når du skal forny dit gamle badeværelse.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Tilføjelse af ovenlysvinduer: Sådan finder du den rigtige løsning
Tilføjelse af ovenlysvinduer kan være lige præcis den ændring, der skal til, når du gerne vil have mere dagslys i dine rum eller tilbygning. Selvom ovenlysvinduer kan ændre ethvert rum til det bedre – og giver dig masser af fordele – er der nogle enkelte ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i projektet. Derfor har vi samlet oplysninger, du har brug for, når du skal i gang med at planlægge dit ovenlysprojekt.
Læs hele artiklen