Design dit hjemmekontor med dagslys

Woman sitting at her home office desk with light from VELUX roof windows
Efter pandemien er det blevet normalt for mange af os at arbejde hjemmefra. Selvom du nyder muligheden for hybridarbejde, hvor du skifter mellem at være på kontoret og derhjemme, er det vigtigt at være bevidst om, at arbejdsmiljøet skal være godt begge steder. Hvis du vil sørge for gode rammer i din bolig, bør du tænke over, hvordan naturligt lys integreres i din hjemmekontor.
Vigtigt at huske
  • Øg produktiviteten i dit hjemmekontor ved at inkludere naturligt lys i indretningen af din hjemmearbejdsplads. Du opnår desuden øget ventilation og reduceret belastning af øjnene.
  • Der er mange forskellige vinduer at vælge imellem til dit hjemmekontor. Både i forhold til variant, størrelser og betjening. Kontakt gerne vores designrådgivning og modtag sparring.
  • Med VELUX ACTIVE kan du sikre et sundt indeklima i dit hjemmekontor ved hjælp af sensorer, der løbende overvåger og regulerer temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau.

Tre grunde til at designe dit hjemmekontor med dagslys

Er du mindre produktiv, når du arbejder hjemmefra? Måske skyldes det, at der ikke er nok naturligt lys på din hjemmearbejdsplads. Det er meget vigtigt at have gode lysforhold til arbejdet. Lyset hjælper dig med at holde dig energisk og kan forbedre din produktivitet. Skrivebordslamper og loftbelysning er gode lyskilder, men der er ikke noget, der slår naturligt dagslys, fordi det indeholder alle regnbuens farver.

Dagslys øger din produktivitet

Dagslys har mange fordele – den vigtigste i denne sammenhæng er øget produktivitet. Undersøgelser har vist, at jo mere vi arbejder i naturligt lys, jo højere energiniveau har vi i sammenligning med dem, som arbejder i kunstigt lys. Dagslys har derfor afgørende betydning for at stimulere kreativiteten. Desuden er der en række sundhedsfordele, som knytter sig til naturligt lys. Faktisk viser en undersøgelse, at hvis vi får 30 minutters sollys om dagen, bliver vi bedre til at håndtere stress og angst. Når dit generelle velvære på denne måde får et boost, forbedrer det samtidig din evne til at koncentrere dig og fokusere på arbejdet.

Din hjerne vil takke dig for den ekstra mængde frisk luft

Effektiv ventilation har afgørende betydning for at skabe et sundt indeklima. Frisk luft har masser af fordele: Den gør os gladere, styrker immunforsvaret og får vores hjerne op på dupperne.

Undgå at belaste øjnene

Kunstig belysning har typisk enten et blåt eller gult skær, mens naturligt lys har et rent hvidt skær og kaster færre skygger. Naturligt lys hjælper os med at se tingene tydeligt uden at skulle anstrenge øjnene. Enhver, der har prøvet at sidde i kunstigt lys fra en computerskærm igennem længere tid, ved, at dette kan være belastende for øjnene. Denne form for belastning af øjnene kan medføre computersyn-syndrom (CVS), hvilket kan give en række gener. Undersøgelser viser, at det er muligt at reducere CVS med mere adgang til naturligt lys.

Vælg de rigtige vinduer til dit hjemmekontor

Der er mange ting at tage med i overvejelserne, når du skal vælge den bedste dagslysløsning til dit hjemmekontor. Her er nogle gode bud ...

Solcelledrevne og elektriske VELUX ovenlysvinduer

Solcelledrevne og elektriske VELUX ovenlysvinduer er nemme at betjene med en forhåndsparret vægkontakt. De har samtidig en integreret regnsensor, som lukker ovenlysvinduet automatisk, når det begynder at regne. Sammen med VELUX ACTIVE sikrer man, at indeklimaet konstant overvåges og reguleres. Indeklimakontrollen holder temperatur, luftfugtighed og CO2-niveauer i balance og giver dig desuden mulighed for at betjene ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning fra telefonen.

Maksimer lyset på din hjemmearbejdsplads med et 3i1 ovenlysvindue

Med et 3i1 ovenlysvindue kan du maksimere mængden af dagslys i dit hjemmekontor. Det giver dig tre gange så meget dagslys som et enkeltmonteret ovenlysvindue, så dit hjemmekontor bliver forvandlet til et lyst, indbydende rum, der understøtter produktivitet og koncentration.

VELUX tagaltan – tag en pause på altanen

Træd ud på din helt egen private VELUX tagaltan for at holde en kaffepause og få frisk luft imellem opgaverne. Du opnår nem adgang til omgivelser og får derved et helt unikt hjemmekontor. Det vil aldrig blive det samme at arbejde hjemmefra.

VELUX gardiner og solafskærmning

Tilføj gardiner, der giver dig mulighed for at justere lysindfaldet og beskytter mod indkig. Vælg mellem mange forskellige farver og grader af gennemsigtighed. Vi anbefaler gardiner og solafskærmning med solcelledrevet eller elektrisk betjening til ovenlysvinduer, der er placeret uden for rækkevidde – det er både nemt og praktisk.

VELUX ACTIVE – bedre indeklima i dit hjemmekontor

VELUX ACTIVE er vores automatiserede løsning til intelligent regulering af indeklimaet. Den overvåger temperaturen, luftfugtigheden og CO2-niveauet og sikrer regelmæssig ventilation i rummet. Samtidig kan du bruge din telefon til at betjene dine solcelledrevne eller elektriske VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjemmekontor med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop dit hjemmekontor vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

"Skrivebordslamper og loftbelysning er gode lyskilder, men der er ikke noget, der slår naturligt dagslys, fordi det indeholder alle regnbuens farver."

Læs relaterede artikler

Opnå øget produktivitet på hjemmearbejdspladsen med disse tips
I Danmark er antallet af hjemmearbejdspladser steget markant som resultat af pandemien. Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have et rum, hvor du ikke bliver distraheret. Hvis du indretter rummet rigtigt, kan du endda øge din produktivitet.
Læs hele artiklen
Indret et hjemmekontor, der gør dig mere effektiv
Under pandemien blev vi nødt til at ændre vores måde at arbejde på. Tidligere var der en mere markant adskillelse mellem arbejdet og hjemmet, men mange af os blev nødt til at reagere på den nye virkelighed og indrette en midlertidig arbejdsplads derhjemme. Nu er det blevet mere almindeligt at arbejde hjemmefra. Hvis du er en af dem, der er glad for at have fået et hjemmekontor og gerne vil bruge det som en del af dit arbejdsliv, skal du sørge for, at det er et godt sted at være!
Læs hele artiklen
Sådan får du mere dagslys i din bolig, når du bygger nyt
Hvis du allerede har bestemt dig for at bygge dit eget hus, kan vi kun sige tillykke med beslutningen! Selvom det kræver hårdt arbejde og stort vedvarende engagement at bygge hus, er det også en utroligt spændende og givende proces. Vi vil gerne hjælpe dig godt i gang med tips og inspiration til, hvordan du kan få masser af dagslys ind i din nye drømmebolig.
Læs hele artiklen
3 designidéer til at udnytte overetagen
Er du på udkig efter idéer, der kan skabe en vidunderlig stemning i din overetage eller loftsrum? Så har vi en enkel, men yderst effektiv løsning til dig: dagslys! Uanset om du planlægger en loftsombygning eller blot ønsker at give din nuværende overetage et ansigtsløft, vil dagslyset i høj grad forandre stemningen til det bedre. Og det er overraskende nemt at lukke mere dagslys ind i rummet. Begynd forvandlingen af dit rum i dag og nyd godt af alle fordelene ved det naturlige lys.
Læs hele artiklen
Få et bedre indeklima med et intelligent hjem
Fremtiden er her allerede. Vi har teknologien til at skabe mere effektive og sundere boliger, og VELUX ovenlysvinduer er en del af løsningen. Smart home-løsninger er kommet for at blive, og vi kan optimere vores levevilkår i hjemmet med ny teknologi. Ved hjælp af smartphones kan vi overvåge og styre enheder i hjemmet, og på den måde opnå sundhedsfordele på en bæredygtig måde. Men Rom blev ikke bygget på én dag, så ethvert intelligent hjem starter med at tilkoble et enkelt element, og så kan tingene udvikle sig derfra. 
Læs hele artiklen