Kom godt i gang med renoveringen af dit hus

Skal du til at planlægge en husrenovering? Så læs videre! At renovere et hus er et stort projekt, der kræver detaljeret planlægning af alt lige fra budgetter og tidsplaner til nedrivning, genopbygning og vinduesudskiftning. Lad denne tjekliste hjælpe dig godt i gang.
Vigtigt at huske
  • Undersøg byggeomkostningerne, så du kan lægge et solidt, gennemarbejdet budget – det er afgørende for et vellykket renoveringsprojekt.
  • Beslut dig for, hvilken del af nedrivningen du selv kan håndtere, og hvilken del du skal have professionel hjælp til.
  • Design dine rum med dagslyset i centrum, og overvej at lade ovenlysvinduer skabe en stilfuld og lys stemning i dit hjem.

Skab et nyt udseende og en ny stemning i dit rum med ovenlysvinduer

Det kan virke overvældende at skulle i gang med at montere ovenlysvinduer i sit hjem, men det er en forbedring, som du får glæde af i mange år fremover. Her er blot et par af de mange gode grunde til at lukke naturligt lys ind gennem taget.

Forvandling af rum ved hjælp af dagslys

Ovenlysvinduer er en perfekt måde at omdanne dit rums udseende og stemning på. Lys, der strømmer ind fra oven, når helt ud i de mørke hjørner og giver et veloplyst rum. Når du lukker naturligt lys ind i dine rum, fremhæves væggenes farver, og alle detaljerne i din indretning kommer til deres ret. Lyset får dit hus til at fremstå større og mere åbent.

Planlæg nedrivningen

Undervurder ikke nedrivningsprocessen! Opgaven er omfattende og kræver grundig planlægning af alt lige fra beslutningen om hvem, der skal foretage nedrivningen, til affaldshåndteringen.

Find ud af, hvilke dele af din husrenovering du selv kan håndtere, og hvilke der kræver hjælp fra en entreprenør. Mens mindre nedrivningsopgaver som en køkkenbordplade eller et skabssystem kan udføres af dig selv, kan større nedrivningsprojekter være vanskeligere at håndtere. Her kan YouTube være din bedste ven – se et par videoer for at få en idé om, hvor meget arbejde du har det godt med at udføre selv, og hvor meget du har brug for hjælp til.

Du bør også tage stilling til, hvordan du vil håndtere affaldet. Hvis du lejer en stor affaldscontainer kan projektet forløbe uden afbrydelser, da du løbende har mulighed for at fjerne byggeaffald. God planlægning af affaldshåndteringen vil give dig en tidsgevinst i det lange løb.

Find det rigtige ovenlysvindue til dit hus

Det er en udbredt misforståelse, at ovenlysvinduer kun kan monteres i visse typer af tage. I virkeligheden findes der ovenlysvinduer til stort alle tagtyper og loftskonstruktioner. Med vores hjælp kan du næsten i alle tilfælde finde en ovenlysløsning, der passer til dine behov og din bolig.

Ovenlys til skrå tage

Bor du fx i et almindeligt dansk parcelhus med skråt tag og krybeloft, kan du vælge en skaktløsning eller måske endda åbne op og lade loftet gå i kip. I så fald er der en himmel fuld af muligheder og kombinationer. Fx VELUX 3i1 ovenlysvinduet med tre vinduesrammer i en karm, der forvandler ethvert rum og giver tre gange så meget dagslys som et almindeligt enkeltmonteret ovenlysvindue.

Udenfor rækkevidde

Hvis der er højt til loftet i din bolig, er vores elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer et godt valg. VELUX elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer er ideelle til steder, der er svære at nå. I så fald kan du åbne eller lukke vinduer med et tryk på en kontakt eller styre dem med hjælp fra VELUX App Control. Alle elektriske og solcelledrevne ovenlysvinduer har en regnsensor, der sørger for at lukke dine ovenlysvinduer, hvis det begynder at regne.

Muligheder på overetagen

Der er mange muligheder, hvis du vil renovere et uudnyttet loftsrum eller bor i en lejlighed under taget. Ovenlysvinduer åbner rummet op og giver udsigt til omgivelserne, slipper masser af dagslys ind og får rummet at føles større, end det i virkeligheden er. Med en VELUX tagaltan kan du træde ud på din helt private altan. Tag en kop kaffe, og nyd den friske luft. Mærk udendørslivet, og skab en fantastik forbindelse mellem ude- og indeliv. Den innovative tagaltan forvandles fra et ovenlysvindue med underelement til altan på få sekunder.

 

Design dit hjem med dagslys

Vinduer er ideelle til at give dit hjem en lys, stilfuld og tidssvarende stemning. Og en renovering af huset er en helt perfekt anledning til at opgradere dine vinduer.

Facade- eller ovenlysvinduer?

Når det handler om vinduer, står valget ofte mellem facadevinduer eller ovenlysvinduer. Selvom begge typer vinduer har sine styrker, giver ovenlysvinduer dig nogle fordele og funktionaliteter, som facadevinduer ganske enkelt ikke kan tilbyde.

Ovenlysvinduer lader lyset trænge dybere ind i dit hjem og gør derfor en bemærkelsesværdig forskel i dine rum. Et ovenlysvindue giver dig over dobbelt så meget lys som et facadevindue i samme størrelse, mens ovenlys til flade tage kan lukke op til tre gange så meget lys ind.

Men det skal også nævnes, at en kombination af facade- og ovenlysvinduer vil optimere din udsigt og dagslysfordeling.

Design dine rum med naturligt lys

Du kan benytte dig af lyset som et yderst virkningsfuldt designelement i dine rum. Naturligt lys kan hjælpe dig med at fremhæve vægge og teksturer, lyse dunkle hjørner og kroge op og skabe fokus på designdetaljer. Sørg for at bruge noget tid på at planlægge placeringen af dine nye vinduer, når du renoverer, så du ikke går glip af al den fantastiske magi, som dagslyset kan skabe i dine rum.

Vi hjælper dit ovenlysprojekt i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Det første og vigtigste skridt i ethvert husrenoveringsprojekt er at udarbejde et budget.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Læs relaterede artikler

Sådan lægger du et budget for din tilbygning
Drømmer du om en tilbygning til dit hus, men er i tvivl om, hvor meget den vil koste? Når familien vokser, og I får brug for mere plads, kan en tilbygning være en rigtig god løsning. Har du søgt inspiration til dit projekt på Pinterest og Instagram, men mangler stadig at finde ud af, hvor meget det vil koste at realisere din drøm? Kom godt i gang med disse fire enkle trin.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Alt du har brug for at vide om ovenlys til flade tage
Bor du i et hus med fladt tag? Vil du have mere lys ind i boligen? Så vil du få glæde af ovenlys til flade tage. Fladtagsvinduer og ovenlyskupler får dagslyset til at trænge længere ind i hjemmet og skaber smukke, lyse rum. Ved du, hvordan du finder det rigtige fladtagsprodukt til dit hjem? Hvis du er tvivl, kan vi gennemgå et par ting, som du skal overveje, før du vælger ovenlys til dit flade tag.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen