Alt du har brug for at vide om ovenlys til flade tage

Bor du i et hus med fladt tag? Vil du have mere lys ind i boligen? Så vil du få glæde af ovenlys til flade tage. Fladtagsvinduer og ovenlyskupler får dagslyset til at trænge længere ind i hjemmet og skaber smukke, lyse rum. Ved du, hvordan du finder det rigtige fladtagsprodukt til dit hjem? Hvis du er tvivl, kan vi gennemgå et par ting, som du skal overveje, før du vælger ovenlys til dit flade tag.
Vigtigt at huske
  • Hvis du har et fladt tag, er der overordnet set tre typer af ovenlys, du kan overveje: Fladtagsvinduer med buet glas, fladtagsvinduer med plant glas og ovenlyskupler.
  • Da ovenlyset typisk vil være placeret udenfor rækkevidde, vil vi anbefale dig solcelledrevet eller elektrisk betjening.
  • Du kan få endnu mere glæde af dine ovenlys til flade tage med tilbehør som fx gardiner, solafskærmning og VELUX App Control.

Vælg det rigtige ovenlys til dit flade tag

Der er mange fordele ved at bo under et fladt tag. En af dem er muligheden for at montere ovenlys til flade tage. Ovenlys til flade tage kan give op til tre gange mere dagslys end facadevinduer af samme størrelse og får desuden bragt dagslyset længere ind i rummet. Her er alt, du skal vide, for at vælge de rigtige ovenlys:

1. Taghældning

Fladtagsvinduer og ovenlyskupler kan bade rum i naturligt lys ovenfra. De får rummet til at virke større, kan fremhæve områder i din bolig fremfor andre og kan endda bruges som et element i indretningen. Før du vælger det rigtige ovenlys til dit flade tag, skal du være helt sikker på, at det går under kategorien ”fladt tag”:

Almindeligt fladt tag: Et fladt tag er som regel ikke helt fladt. Hvis din taghældning er mellem 0-15°, har VELUX et velassorteret udvalg af ovenlys til flade tage, der passer til dine behov. De fås i faste eller oplukkelige varianter og med forskellige ydre designs som fx fladtagsvinduer med buet glas, der tilføjer en smuk æstetik til dit tag.

Tag med hældning: Hvis dit tag hælder mere end 15°, skal du i stedet for fladtagsvinduer og ovenlyskupler orientere dig mod ovenlysvinduer til skrå tage.

2. Løsninger

Forskellige behov kalder på forskellige fladtagsløsninger. Med VELUX er der en bred vifte af muligheder, der får dagslyset til at trænge dybere ind i boligen:

Fladtagsvindue med buet glas: Dette revolutionerende vinduesdesign har en unik top med buet glas, der sørger for, at regnvand hurtigt løber af overfladen – selv på tage med en hældning på 0°. Det giver den maksimale mængde dagslys og er smukt at se på selv fra indersiden.

Fladtagsvindue med plant glas. Det unikke design med en smal karm og en usynlig ramme giver maksimalt dagslys og et smukt design indefra.

Ovenlyskupler til flade tage: En moderne og økonomisk løsning med lavenergiruder i to lag, der er perfekte til kontorer, klinikker, værksteder og boliger.

3. Tilbehør

Få mest muligt ud af dine ovenlys til flade tage med forskelligt tilbehør.

Vælg solcelledrevne eller elektriske fladtagsvinduer, når produkter er udenfor rækkevidde. Så får du frisk luft med et enkelt tryk på en knap – perfekt til køkkener og badeværelser eller hvis du blot ønsker ekstra komfort. Med VELUX App Control opnår du fuld kontrol og brugervenlighed. Du kan åbne vinduet ved hjælp af appen for at lufte ud – også når du ikke er hjemme. En regnsensor lukker fladtagsvinduet automatisk, hvis det begynder at regne.

Tilkøb mørklægningsgardin, der sørger for optimale søvnbetingelser i soveværelser, eller et solgardin, der både reducerer solvarmen og dæmper lyset.

Vi hjælper dit fladtagsprojekt i gang

Drømmer du om et hjem med masser af dagslys og et godt indeklima? I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med fladtagsvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Med ovenlys til flade tage trænger dagslyset længere ind i dit hjem, og dine rum bliver smukke og lyse.

Læs relaterede artikler

Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Skab dit drømmekøkken med ovenlys
Har du nogensinde set et lækkert køkken på Instagram og tænkt: "Hvordan bliver mit lige så flot?". Hvis du er ved at planlægge din egen køkkenrenovering og gerne vil gøre dit køkken til noget helt særligt, kan du nemt lade dig rive med ved tanken om, at det hele handler om avancerede hvidevarer, raffinerede køkkenskabe eller en kæmpestor køkkenø. Men hvis du er på udkig efter et køkkendesign, der opfylder alle dine drømme, vil du opnå den mest tilfredsstillende visuelle forvandling ved at tilføje naturligt lys fra oven ved hjælp af ovenlysvinduer. En god køkkenrenovering skal lukke masser af naturligt lys ind, så rummet kan opfylde alle dine ønsker og mere til. Ved at tilføje ovenlysvinduer i dit køkken får du et lyst og indbydende køkken, der føles større og mere åbent. Sådan et køkken, hvor man altid har lyst til lige at blive lidt længere, uanset om familien hygger sig med fælles morgenmad, eller I nyder en god flaske vin sammen med jeres venner. Lad os se nærmere på, hvordan ovenlysvinduer kan give dig det køkken, du altid har drømt om, ved at lukke dagslyset ind og skabe en stilfuld designæstetik.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen