Forkerte antagelser om ovenlysvinduer

Lad ikke forkerte antagelser om ovenlysvinduer afholde dig fra at have et hjem, der er badet i naturligt dagslys. Der er ingen gode grunde til ikke at lukke dagslys og frisk luft ind i dit hus gennem taget. Det er den optimale løsning, når du vil forbedre indeklimaet, forvandle rummet, bringe farverne i din indretning til live og opnå forbindelse til verden udenfor. Vi har samlet nogle af de mest udbredte misforståelser om ovenlysvinduer og forklaret, hvordan du uden bekymringer kan lade ovenlysvinduer indgå i dit renoveringsprojekt.
Vigtigt at huske
  • Der findes forkerte antagelser om ovenlysvinduer, der afholder folk fra at købe dem.
  • Sørg for at vælge en håndværker med erfaring i at indbygge VELUX ovenlysvinduer.
  • Med VELUX tilbehør som indvendige gardiner og udvendig solafskærmning, vil du kunne skærme for indkig, blødgøre lyset eller mørklægge rummet, samt sørge for at holde indetemperaturen sval selv på varme dage.

Ovenlysvinduer vil gøre mit rum for varmt om sommeren

Er du bange for, at din bolig i perioder bliver for varm, hvis du får ovenlysvinduer? Husk, at når du monterer ovenlysvinduer i et rum, får du også en nem måde at ventilere rummet og forbedre luftkvaliteten på. For at undgå høje rumtemperaturer, kan du montere udvendig solafskærmning på dine vinduer. De stopper solstrålerne før de rammer ruden og holder indetemperaturen sval. Det betyder, at du kan bevare et behageligt indeklima året rundt.

Man skal hele tiden gøre ovenlys rent

Når man monterer ovenlysvinduer i et hjem, kræver det naturligvis en vis grad af vedligeholdelse. De fleste ovenlysvinduer monteres i et tag med hældning, så din udsigt bliver som regel ikke forstyrret, da blade, pollen og snavs ikke bliver liggende på ruden. Når dine vinduer i skrå tage skal pudses, kan de nemt roteres 180°, så du kan gøre det indefra. Husk desuden at flere af vores rudetyper endda har smudsafvisende belægning. Har du fladt tag, kan du glæde dig over, at de fleste af vores ovenlys til flade tage har buet glas, så skidt og snavs nemt skylles væk, når det regner.

Hvis jeg får ovenlysvinduer, er det slut med privatlivet

Når du overvejer ovenlysvinduer, er det fuldstændig forståeligt, hvis du er bekymret for, om du giver naboerne mulighed for at kigge ind i dit hus. Løsningen er dog ligetil. Vælg et indvendigt VELUX gardin fra vores store udvalg, så du opnår privatliv, når du har brug for det. Uanset om du vil mørklægge rummet helt eller blødgøre lysindfaldet, har vi gardiner til alle typer af rum, så du kan finde en ideel løsning.

Alle ovenlysvinduer bliver utætte på et tidspunkt

Hvis et ovenlysvindue ikke er monteret ordentligt, kan det blive utæt. VELUX ovenlysvinduer er imidlertid fremstillet til en problemfri indbygning i dit tag og fås med et bredt udvalg af inddækninger og tilbehør, der passer til din tagtype og taghældning. Hvis du vælger en veluddannet håndværker, fx en VELUX dagslysrådgiver, er dit ovenlysvindue vejrbestandigt mange år ud i fremtiden.

Få ro i sindet med en VELUX dagslysrådgiver

I VELUX er vi meget stolte af vores produkter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kompetent håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Der er ingen gode grunde til ikke at lukke dagslys og frisk luft ind i dit hus gennem taget. Det er den optimale løsning, når du vil forbedre indeklimaet, forvandle rummet, bringe farverne i din indretning til live og opnå forbindelse til verden udenfor.

Læs relaterede artikler

Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen