Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker

Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Vigtigt at huske
  • Hvis du overvejer at renovere dit hjem, skal du finde ud af, hvilke håndværkere der skal involveres for at få et vellykket projektforløb.
  • Tillid er det vigtigste element, når du hyrer en håndværker til dit renoveringsprojekt. Bed dine venner om anbefalinger, eller tjek websteder med anmeldelser af håndværkere.
  • Hvis du skal udskifte et ovenlysvindue, kan du overveje en VELUX dagslysrådgiver, der har gennemgået kurser i VELUX produkter, montering, samt om dagslys og indeklima.

Hvem er involveret i en renovering?

Håndværker eller entrepenør – fordele og ulemper

Håndværker

En håndværker har sit firma og formentlig nogle ansatte, som arbejder fuld tid med renoverings- og ombygningsprojekter. Teamet har ofte kompetencer og erfaring inden for byggeprojekter og kender projektets tekniske detaljer. Der er ofte rift om de gode håndværkere, så du skal være forberedt på at skulle vente, før de har tid til din opgave.

Fordele: Kendskab til de tekniske detaljer og mere prisvenlig end en entreprenør

Ulemper: Høj efterspørgselEntreprenør

En entreprenør er en projektleder, som udliciterer arbejdet til specialister og teknikere. En god entreprenør hjælper dig med alle aspekter af dit renoveringsprojekt og fungerer som den primære kontaktperson.

Fordele: Håndterer alle opgaver, der er involveret i projektet

Ulemper: Som regel en lidt dyrere løsning

Det handler om tillid

Det allervigtigste er tillid. Du åbner trods alt dørene for mennesker til det hjem, du bor i, og som nu er under forandring.

En anbefaling fra nogen, du kender, er et godt sted at begynde. Især hvis de har fået lignende arbejde udført og kan dele deres positive oplevelser.

Du kan også tjekke online på websteder som haandvaerker.dk eller anmeld-haandvaerker.dk, hvor du kan læse anmeldelser af den håndværker, du overvejer at bruge.

Vil du udskifte dit gamle ovenlysvindue?

Mindre opgaver som fx udskiftning af et ovenlysvindue, bør ikke være kompliceret. Du kan nemt finde en VELUX dagslysrådgiver i dit område ved at indtaste dit postnummer i vores værktøj til at finde håndværkere.

Find en håndværker

Er du ved at bygge om?

Kontakt VELUX Designrådgivning Er du ved at tage beslutning om at bygge til? I så fald er det god idé at tænke på, hvordan du kan få mere naturligt lys ind i din nye tilbygning.

I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med ovenlysvinduer og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen koster. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Planlægger du at bygge nyt hus?

Når du har besluttet at bygge et nyt hus, er der mange detaljer at holde styr på. De praktiske detaljer føles måske uoverskuelige og lidt kedelige, men er samtidig essentielle.

Men til trods for de kedelige ting, er det fantastisk at se og opleve dit færdige hus. Hvis du ikke kan vente, kan vi hjælpe dig med at realisere dit drømmeprojekt. Få dit personlige VELUX designkoncept med fokus på dagslys fra vores rådgivere. Begynd din rejse i dag.

Kom godt i gang

Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem

Læs relaterede artikler

Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Forkerte antagelser om ovenlysvinduer
Lad ikke forkerte antagelser om ovenlysvinduer afholde dig fra at have et hjem, der er badet i naturligt dagslys. Der er ingen gode grunde til ikke at lukke dagslys og frisk luft ind i dit hus gennem taget. Det er den optimale løsning, når du vil forbedre indeklimaet, forvandle rummet, bringe farverne i din indretning til live og opnå forbindelse til verden udenfor. Vi har samlet nogle af de mest udbredte misforståelser om ovenlysvinduer og forklaret, hvordan du uden bekymringer kan lade ovenlysvinduer indgå i dit renoveringsprojekt.
Læs hele artiklen
Skab et sundt indeklima med smart home-enheder
Verden har virkelig taget smart home-enheder til sig – alt fra elpærer og køleskabe til dørklokker med kamera. Men vidste du, at smart home-teknologi også kan gøre dit hjem til et sundere sted at opholde sig? Vores smart home-produkter kan hjælpe dig med at styre niveauet af dagslys, regulere rumtemperaturen og sikre, at dit hus er veludluftet. Alle disse elementer bidrager til at skabe et sundere indeklima. I denne artikel ser vi på vigtigheden af et sundt indeklima og tre smart home-produkter, du bør overveje i din bolig.
Læs hele artiklen