Find de perfekte gardiner til dine ovenlysvinduer

Der er mange, der udskyder beslutningen om at købe gardiner, når de får nye ovenlysvinduer. Gardiner giver nogle funktionelle muligheder i dit hjem og et personligt touch med en nøje udvalgt farve. Lad os se på udvalget af VELUX gardiner, og hvordan du kan vælge den gardintype, der passer til dig og dit hjem.

Hvorfor skal jeg have gardiner?

Gardiner er ikke kun praktiske, men også en god måde at optimere dit rum på. Her er nogle af grundene til, at det er en god idé at investere i ovenlysgardiner:

Hvad kan gardiner tilføre dit hjem?

Gardiner er først og fremmest praktiske. De styrer, hvor meget lys der kommer ind ad dine vinduer, og giver dig privatliv på badeværelset og i soveværelset. Gardiner er det afsluttende touch, som du måske ikke vidste, du havde brug for. De er prikken over i'et, der skaber sammenhæng i dit interiør.

Brug gardinerne aktivt i din indretning

Der er mange muligheder for at bruge gardiner som et stilfuldt element i din bolig. Her er nogle idéer, der kan sætte gang i kreativiteten:

  • Brug matchende gardiner og rullegardiner: Har du traditionelle gardiner ved dine facadevinduer, kan du matche dine rullegardiner i ovenlysvinduerne og skabe et iøjnefaldende look, som får hele rummet til at hænge bedre sammen.
  • Leg med tryk: Slip kreativiteten løs i din indretning, og gør dit rullegardin med tryk til rummets omdrejningspunkt i børneværelset. 
  • Kom tættere på naturen og vælg et gardin i jordnære farver. Vores Nature Collection er fremstillet af genanvendelige materialer og kommer i otte farver, som er inspireret af naturens fred og ro.

Læs mere om vores kollektioner her.

Gardiner kan bruges på mange måder. Hav det sjovt med dem, og find en stil, der passer til din personlighed.

Vigtigt at huske
  • Gardiner er et stilfuldt element, som samtidig hjælper dig med at styre, hvor meget lys der kommer ind ad dine vinduer – du kan gøre alt fra at blødgøre lyset til at lukke det helt ude
  • Vælg det rigtige gardin til det givne rum. Mørklægningsgardiner kan fx optimere betingelserne for en god nattesøvn ved at lukke lyset helt ude på soveværelset, mens gennemskinnelige rullegardiner kan give diffust lys på kontorer eller i andre opholdsrum.
  • VELUX gardiner er hurtige og nemme at montere på VELUX ovenlysvinduer og fås i et bredt udvalg af farver, så de matcher ethvert hjem.

Stilfulde gardiner – find den rigtige løsning

Livlige dagtimer eller afslappende nætter? Uanset hvad du har brug for, har vi et gardin, der matcher. I vores tidløse gardinkollektion kan du finde et bredt udvalg af farver og design.

Rullegardintyper

Når du vælger gardiner til dine ovenlysvinduer, skal du overveje, hvilken opgave rullegardinet skal løse. Vil du blokere lyset helt, så du kan få en uforstyrret nattesøvn? Eller vil du have mulighed for mere privatliv uden at lukke helt af for din udsigt? Med VELUX gardiner har du flere muligheder:

  • Gennemskinnelige rullegardiner: Disse gardiner er ideelle til stuer, kontorer og børneværelser, hvor du vil have lysdæmpning og vil skærme for indkig.
  • Mørklægningsgardiner: De ideelle gardiner til dit soveværelse. Mørklægningsgardinerne holder alt lys ude – både dag og nat.
  • Duogardiner: Få det bedste fra to verdener. Med duogardiner kan du holde alt lys ude om natten og blødgøre lyset om dagen.

 

"Gardiner er det afsluttende touch, som du måske ikke vidste, du havde brug for. De er prikken over i'et, der skaber sammenhæng i dit interiør."

Farve

Farver kan gøre en kæmpe forskel i et rum. De kan ændre rummets look og stemning. Brug farverne på dine rullegardiner til at skabe sammenhæng med dit interiør såsom puder, plakater og møbler.

Uanset hvilken stil du er ude efter, har vi et rullegardin, der matcher. Fra stilfulde farver til diskrete mønstre – med VELUX har du adgang til et bredt udvalg af rullegardiner til dine ovenlysvinduer. Kan du ikke finde en farve, der matcher dit interiør? Med vores kollektion Colour by You kan du vælge mellem flere tusinde farver, så du kan skabe det ideelle rullegardin. Få inspiration med vores værktøj til farvetilpasning på veluxshop.dk.

Funktioner

Manuelle eller fjernbetjente rullegardiner? Med VELUX gardinkollektion kan du selv vælge dit komfortniveau:

Manuel betjening: Med denne enkle og praktiske løsning kan du nemt og komfortabelt justere dit gardin med en smart og diskret gribeliste.

Fjernbetjent: Vores vægkontakt er klar til brug og giver mulighed for nem betjening af VELUX elektriske eller solcelledrevne gardiner og solafskærmning.

Smart home: Få fuldautomatisk varmebeskyttelse og forbedret indeklima ved at opgradere dine elektriske eller solcelledrevne gardiner og solafskærmning med VELUX ACTIVE.

Besøg veluxshop.dk for at finde det perfekte gardin, der matcher dit VELUX ovenlysvindue.

Læs relaterede artikler

Guide: Sådan gør du dine ovenlysvinduer modstandsdygtige over for vind og vejr
Forskellige slags vejr giver forskellige udfordringer. Men alle slags vejr påvirker, hvordan du oplever dit hjem. Tænk bare på de smukke, varme sommerdage, der... ikke føles helt så fantastiske, når du har det for varmt indendørs. Uanset om det er brandvarmt, regner, sner eller hagler, har VELUX en bred vifte af valgmuligheder, der kan hjælpe dig med at håndtere det omskiftelige vejr. 
Læs hele artiklen
Guide: Sådan vælger du gardiner og solafskærmning til ovenlysvinduer
Hvis du supplerer dine ovenlysvinduer med gardiner, kan du opnå mere fleksibilitet og bedre kontrol over lyset i et rum. Med det store udvalg af VELUX gardiner og solafskærmning, der passer perfekt til VELUX ovenlysvinduer til både skrå og flade tage, har du masser af valgmuligheder. Gardinerne er hurtige og nemme at montere, de er fremstillet til at holde længe, og de fås i mange typer, stoffer og farver. Uanset om du er på udkig efter et lysdæmpende plisségardin til at fuldende din stilfulde stue eller et mørklægningsgardin til at understøtte en god nattesøvn i soveværelset, så skal du nok finde et gardin, der passer til lige netop dit rum og dine behov. I denne vejledning får du hjælp til at vælge de helt rigtige gardiner til ovenlysvinduerne i dit hjem.
Læs hele artiklen
Få et bedre indeklima med et intelligent hjem
Fremtiden er her allerede. Vi har teknologien til at skabe mere effektive og sundere boliger, og VELUX ovenlysvinduer er en del af løsningen. Smart home-løsninger er kommet for at blive, og vi kan optimere vores levevilkår i hjemmet med ny teknologi. Ved hjælp af smartphones kan vi overvåge og styre enheder i hjemmet, og på den måde opnå sundhedsfordele på en bæredygtig måde. Men Rom blev ikke bygget på én dag, så ethvert intelligent hjem starter med at tilkoble et enkelt element, og så kan tingene udvikle sig derfra. 
Læs hele artiklen
Sådan får du mere dagslys i din bolig, når du bygger nyt
Hvis du allerede har bestemt dig for at bygge dit eget hus, kan vi kun sige tillykke med beslutningen! Selvom det kræver hårdt arbejde og stort vedvarende engagement at bygge hus, er det også en utroligt spændende og givende proces. Vi vil gerne hjælpe dig godt i gang med tips og inspiration til, hvordan du kan få masser af dagslys ind i din nye drømmebolig.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen