Bring nyt liv ind i dit hjem med udskiftning af ovenlysvinduer 

For nogle er det at udskifte et ovenlysvindue blot en opgave, der skal løses ved at opgradere til et nyt i samme størrelse. Endda uden at reflektere over, om det fortsat er den optimale ovenlysløsning. Men ovenlysvinduer er for længst gået fra at være et funktionelt element i boligen til at være et æstetisk designeelement, der får rum til at føles større, og som bringer farverne frem i ens interiør. VELUX tilbyder mange nye modeller og valgmuligheder, som du bør tage med i overvejelserne, hvis du skal i gang med et at renovere din bolig. Du kan puste nyt liv i dine rum ved at opgradere til andre varianter af ovenlysvindue.

Oplev fordelene ved dagslys, når du udskifter dine ovenlysvinduer

Måske virker det som en god idé blot at udskifte dine ovenlysvinduer med en tilsvarende løsning. Hvis du også har planer om at udskifte taget, bør du dog udnytte dette perfekte tidspunkt til at undersøge, hvilke andre muligheder der er tilgængelige.

Du behøver ikke at kaste dig ud i et stort byggeprojekt – du kan nøjes med at udskifte ovenlysvinduerne

En af de nemmeste metoder til at ændre stemningen i en bolig, uden at du skal igennem et stort ombygningsprojekt, er at lukke mere dagslys ind. Her er ovenlysvinduer den perfekte løsning. Hvis du bruger ovenlysvinduer i dit boligforbedringsprojekt, kan du på en optimal måde få mere naturligt lys ind i din bolig.

Vigtigt at huske
  • Hvis du planlægger at få nyt tag, er det et perfekt tidspunkt til at udskifte dine ovenlysvinduer.
  • Du kan vælge en simpel 1:1-udskiftning af dit vindue, eller du kan opgradere til større og/eller flere vinduer og få mere dagslys ind i din bolig.
  • Blandt de forskellige muligheder for at opgradere dine ovenlysvinduer er 3i1 ovenlysvinduet og tagaltanen gode bud på en udvidet dagslysløsning. Du kan også tilføje tilbehør som gardiner og solafskærmning, samt løsninger til intelligent styring af hjemmet (Smart Home).

Fordelene ved at prioritere naturligt lys i din bolig

Der er ikke noget bedre tidspunkt at montere ovenlysvinduer på, end når du alligevel er i gang med et renoveringsprojekt– og der er masser af gode grunde til at få mere dagslys ind i dit hjem. Naturligt lys giver mange fordele i forhold til din sundhed og velvære. Hvis du opholder dig i dagslys, har det eksempelvis en positiv effekt på dit humør. En god tommelfingerregel er, at hvis et rum skal have et tilstrækkeligt dagslysniveau, skal rummets samlede vinduesareal ikke være mindre end 20 % af gulvarealet. Når du tilføjer mere dagslys, skaber det et mere behageligt indemiljø.

"Der er ikke noget bedre tidspunkt at montere ovenlysvinduer på, end når du alligevel er i gang med et boligforbedringsprojekt."

Opgrader din bolig ved at udskifte dine ovenlysvinduer med en endnu bedre løsning til dit hjem

Der findes ovenlysvinduer til ethvert rum. Her er nogle eksempler på ovenlysvinduer, som du kan overveje til dit renoveringsprojekt:

Oplev vores 3i1-vippevindue

En fantastisk metode til at lukke mere dagslys ind er ved at montere et VELUX 3i1 ovenlysvindue. Med tre individuelle vinduesrammer i én enkelt karm er 3i1 ovenlysvinduet hurtigere at montere og mere omkostningseffektivt, end hvis du køber tre enkeltmonterede vinduer i samme størrelse. Få en sand overflod af dagslys ind i dit hjem med 3i1 ovenlysvinduet, og opnå en fantastisk forvandling af rummet, som du helt sikkert ikke vil fortryde.

Få den tagaltan, du altid har drømt om

Hvis du altid har ønsket dig en altan i din bolig, er en VELUX tagaltan den helt rigtige løsning til dig. Denne geniale opfindelse kan forvandles fra et ovenlysvindue til en tagaltan på få sekunder. Luk omgivelserne indenfor, og få fornyet energi med masser af naturligt dagslys og frisk luft.

Tilpas dine ovenlysvinduer

Når du planlægger at udskifte dine gamle ovenlysvinduer, bør du også overveje, hvilket tilbehør, der kan medvirke til at forbedre oplevelsen af dine nye vinduer:

  • VELUX App Control: Gør livet lidt nemmere med VELUX App Control til at betjene alle dine solcelledrevne og elektriske VELUX ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning via din smartphone. Gardiner og solafskærmning: Undgå overophedning, eller opnå total mørklægning. Vi har gardiner og solafskærmning, der passer til ethvert behov.

Vi hjælper dit udskiftningsprojekt i gang

I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med flere og/eller større ovenlysvinduer, og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen vil koste. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen
Alt du har brug for at vide om ovenlys til flade tage
Bor du i et hus med fladt tag? Vil du have mere lys ind i boligen? Så vil du få glæde af ovenlys til flade tage. Fladtagsvinduer og ovenlyskupler får dagslyset til at trænge længere ind i hjemmet og skaber smukke, lyse rum. Ved du, hvordan du finder det rigtige fladtagsprodukt til dit hjem? Hvis du er tvivl, kan vi gennemgå et par ting, som du skal overveje, før du vælger ovenlys til dit flade tag.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen