Hvad koster det at udskifte et ovenlysvindue? Se her, hvordan du lægger et budget 

Har du udskudt udskiftningen af dine ovenlysvinduer, fordi det virker som en uoverskuelig ekstraudgift? Så kan du finde hjælp her. Det er nemlig hverken så dyrt eller tidskrævende, som du måske tror. Det hele afhænger af planlægning og budgettering. Her er alt, hvad du har brug for at vide om omkostningerne ved at udskifte dine ovenlysvinduer.

Hvad koster det at udskifte et ovenlysvindue?

Den gennemsnitlige pris på udskiftning af et ovenlysvindue varierer afhængigt af, hvilken type ovenlysvindue der skal udskiftes. Eksempelvis er det billigere at udskifte dit forældede ovenlysvindue med en tilsvarende ny model, end hvis du vælger at udskifte det med et større vindue. Herunder kan du se, hvad du skal tage med i overvejelserne, når du lægger et budget for udskiftning af dit ovenlysvindue:

Hvad du skal inkludere i budgettet for udskiftning af dit ovenlysvindue

Omkostningerne til montering af et ovenlysvindue afhænger af flere forskellige faktorer, herunder:

  • Hvilken vinduestype, samt hvilken type indvendig finish og rude, du vælger
  • Vinduets størrelse, og antallet af vinduer der skal monteres
  • Hvor nemt det er at få adgang til taget, og om der er behov for at opstille et stillads under monteringen
  • Hvordan ovenlysvinduet skal betjenes (manuelt, solcelledrevet eller elektrisk)
  • Indvendig finish

Start med at finde ud af, hvad du ønsker at få ud af at udskifte dit ovenlysvindue. Dette er et perfekt tidspunkt til at overveje, om du får nok dagslys ind i dit hjem gennem dit eksisterende ovenlysvindue, eller du kunne trænge til en opgradering.

Prisen for at udskifte et ovenlysvindue afhænger af, hvilken type udskiftning du vælger

Hvis du har brug for at udskifte dine gamle ovenlysvinduer med nye, er det en god ide at benytte lejligheden til at overveje, hvordan du får mest muligt ud af dit udskiftningsprojekt. Kunne du have gavn af endnu mere dagslys i dit hjem? Da du alligevel skal betale for en håndværker, der skal udføre arbejdet, skal du sikre dig, at du får mest mulig boligforbedring for pengene.

En 1:1-udskiftning af dit eksisterende ovenlysvindue vil naturligvis være en billigere løsning end et større vindue eller en kombination af flere. Opgaven kan udføres på cirka en dag, mens du skal forvente, at det tager en dag mere at opgradere til flere og/eller større ovenlysvinduer. Du kan benytte dig af vores prisberegner for at få en idé om, hvad produktprisen er for de forskellige ovenlysløsninger. Læs mere om, hvordan du får mest muligt ud af udskiftningen af dine ovenlysvinduer .

Udskift dine vinduer med VELUX ovenlysvinduer

Montering af ovenlysvinduer er den mest effektive metode til at få mere dagslys ind i boligen, og du opnår samtidig den bedste varmeeffektivitet, en optimal energieffektivitet og et behageligt indeklima. Vi tilbyder en bred vifte af ovenlysvinduer, så du kan opnå lige netop de fordele, som du ønsker.

Sådan beregner du omkostningerne til dit VELUX ovenlysvindue

Har du altid drømt om panoramaudsigt eller din egen tagaltan? Uanset hvad du gerne vil opnå, har vi en løsning med ovenlysvinduer, der passer til dine ønsker og behov. Omkostningerne ved at udskifte dit nuværende ovenlysvindue til et VELUX ovenlysvindue afhænger af vinduets type, størrelse og øvrige funktioner, såsom betjening og rudevalg. Brug VELUX prisberegner til nemt at finde produktprisen på din kommende VELUX ovenlysløsning.

Derfor er ovenlysvinduer et virkelig godt valg

Det anbefales, at et rums samlede vinduesareal ikke er mindre end 20 % af gulvarealet, for at sikre, at rummet har et tilstrækkeligt dagslysniveau. Hvis du vælger et ovenlysvindue, kan du få mest muligt dagslys ind i din bolig. Eksempelvis giver et ovenlysvindue over dobbelt så meget dagslys som et facadevindue i samme størrelse, mens ovenlys til flade tage giver op til tre gange mere lys. Gå på opdagelse i vores forskellige løsninger for at finde et ovenlysvindue, der passer til dine behov og dit budget.

Vi hjælper dit udskiftningsprojekt i gang

I VELUX designrådgivning viser vi dig, hvordan netop din bolig vil se ud med flere og/eller større ovenlysvinduer, hvis du er interesseret i det, og kan samtidig fortælle dig, hvad løsningen totalt set vil koste. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende.

Få et gratis designforslag

Læs relaterede artikler

Bring nyt liv ind i dit hjem med udskiftning af ovenlysvinduer 
For nogle er det at udskifte et ovenlysvindue blot en opgave, der skal løses ved at opgradere til et nyt i samme størrelse. Endda uden at reflektere over, om det fortsat er den optimale ovenlysløsning. Men ovenlysvinduer er for længst gået fra at være et funktionelt element i boligen til at være et æstetisk designeelement, der får rum til at føles større, og som bringer farverne frem i ens interiør. VELUX tilbyder mange nye modeller og valgmuligheder, som du bør tage med i overvejelserne, hvis du skal i gang med et at renovere din bolig. Du kan puste nyt liv i dine rum ved at opgradere til andre varianter af ovenlysvindue.
Læs hele artiklen
Udnyt alle fordelene ved dagslys, når du opgraderer dit ovenlysvindue
Er dine ovenlysvinduer udskiftningsmodne? Benyt lejligheden til at opgradere dem til en endnu bedre ovenlysløsning i stedet for blot at udskifte dem. Hvis du opgraderer dine ovenlysvinduer, kan du få et hjem med mere dagslys, et bedre indeklima og øget komfort. Læs videre, og find alle de oplysninger, du skal bruge for at vurdere, hvornår og hvorfor du bør udskifte dine ovenlysvinduer.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen