Sådan lægger du et budget for din tilbygning

Drømmer du om en tilbygning til dit hus, men er i tvivl om, hvor meget den vil koste? Når familien vokser, og I får brug for mere plads, kan en tilbygning være en rigtig god løsning. Har du søgt inspiration til dit projekt på Pinterest og Instagram, men mangler stadig at finde ud af, hvor meget det vil koste at realisere din drøm? Kom godt i gang med disse fire enkle trin.

4 trin, der kan hjælpe dig med at lægge et budget for din boligrenovering

Det er altid afgørende at lægge et realistisk budget, når du skal i gang med en boligrenovering. Et gennemtænkt boligrenoveringsbudget er med til at sikre, at dit projekt forløber efter planen. Disse fire trin hjælper dig godt i gang.

Trin 1: Bliv inspireret

Når du går i gang med dit tilbygningsprojekt, vil du hurtigt indse, at det er vigtigt at begrænse sig, men start alligevel processen med at lade din fantasi få frit løb. Bliv inspireret på Pinterest og Instagram, i boligmagasiner, samt i dine venners hjem, og lav derefter ønskelister og visuelle opslagstavler med alle de elementer, som du gerne vil have, at din ideelle tilbygning skal inkludere.

Trin 2: Opdel dine ønsker i "need to have" og "nice to have"

Når du har givet dig selv lov til at drømme stort, er tiden inde til at lægge en plan og opdele ønskerne på din liste i "need to have" og "nice to have". Når du vurderer dine behov, er det vigtigt at huske på, at din tilbygning bør passe til din livsstil.

Glem ikke, at selvom dit interiør kan skiftes ud relativt hurtigt og billigt, er tilbygningens egentlige konstruktion sværere at ændre på. Når du planlægger din tilbygning, er det derfor vigtigt at sikre, at den er stor nok, og at alle de vigtigste elementer, fx gulvbelægningen, de elektriske installationer, ovenlysvinduerne og dørene, er en del af planlægningen lige fra begyndelsen.

 

 

Vigtigt at huske
  • Prioriter dine ønsker ved at opdele dem i "need to have" og "nice to have". Husk, at selvom dit interiør nemt kan skiftes ud, er tilbygningens egentlige konstruktion sværere at lave om på. Derfor er det vigtigt at sikre, at tilbygningen er stor nok, og at alle de vigtigste elementer, fx de elektriske installationer og ovenlysvinduerne, planlægges lige fra starten.
  • Du kan umiddelbart spare penge ved selv at lede dit projekt, men det er vigtigt, at du føler dig sikker, når du udvælger og leder dine entreprenører, så du undgår dyre fejltagelser.
  • Du kan undgå mørke og dystre rum ved at tilføje ovenlysvinduer i din tilbygning og derved lukke lyset længere ind i rummet – det er et valg, du ikke vil fortryde!

Trin 3: Sammensæt et kompetent team

Hvem skal lede dit tilbygningsprojekt: dig eller en hovedentreprenør? Der er fordele og ulemper ved begge valgmuligheder.

Det kan være en jungle at finde en pålidelig, dygtig og ledig bygningshåndværker til at udføre arbejdet. "Billige entreprenører" er ofte overbookede eller ikke dygtige nok, hvilket kan give dig problemer med forlængede tidsplaner, dårligt udført arbejde eller ekstra omkostninger. Hvis du beslutter dig for at lade en bygningshåndværker lede dit projekt, bør du bruge tid på at indsamle anbefalinger fra kollegaer, venner og familie. Det er også en god idé at tjekke håndværkerens kompetencer grundigt og se eksempler på udførte projekter, inden I underskriver en kontrakt.

Du kan umiddelbart spare penge ved selv at lede dit projekt, men det er vigtigt, at du føler dig sikker, når du udvælger og leder dine entreprenører, så du undgår dyre fejltagelser.

 

"Det er afgørende at lægge et holdbart budget, når du skal i gang med en boligrenovering. Et gennemtænkt boligrenoveringsbudget er med til at sikre, at dit projekt forløber efter planen."

Trin 4: Læg et budget og en tidsplan for din boligrenovering – og hold dig til dem

Den allervigtigste del af din planlægning er at sikre, at du har råd til at betale for din tilbygning. Derfor skal du tage dig tid til at udarbejde et endeligt budget, inden du sætter gang i selve byggeriet.

Det kræver et stort forudgående arbejde at lægge et budget. Du skal både tage højde for lønudgifter, materialer og indretning. Samarbejd med din entreprenør om at holde udgifterne og de planlagte tidsplaner på et realistisk niveau. Budgettér mindst 20 % over tilbygningens skønsmæssige pris, så du har en buffer. Der vil altid opstå uforudsete udgifter, uanset hvor godt du styrer dit projekt.

Hvis du ansætter en entreprenør, så husk, at tid er lig med penge, og forsinkelser kan få udgifterne til at skyde i vejret. Inden igangsættelse af projektet bør du planlægge det nøje sammen med din entreprenør, så der er fastlagt en klar tidsplan. Dette vil hjælpe dig med at overholde dit budget og holde dine entreprenører og håndværkere ansvarlige for at levere deres del af projektet til den aftalte tid.

 

Gå ikke på kompromis med det naturlige lys

Et tilbygningsprojekt kan betyde, at den naturlige lyskilde, som dagslys er, bliver flyttet længere være fra den midterste del af rummet. Du kan undgå mørke og dystre rum ved at tilføje ovenlysvinduer i din tilbygning og derved lukke dagslyset længere ind i rummet. Har du store facadevinduer vil ovenlysvinduer sørge for et ensartet dagslysniveau og derved undgå kontraster i tilbygningen.

Se din tilbygning i et helt nyt og naturligt lys

Naturligt lys kan få det bedste ud af ethvert et rum og få det til at virke større. Når du tilføjer ovenlysvinduer i din tilbygning, kommer du til at se dit hjem i et helt nyt lys, da stemningen øjeblikkeligt bliver mere indbydende.

Få flere fordele

Ovenlysvinduer er geniale til at lukke mere dagslys ind i dit hjem, da de får lyset til at trænge længere ind i huset end facadevinduer. Du kan vælge mellem en lang række ovenlysløsninger, der passer præcis til dine behov, og du har samtidig mulighed for at sætte dit personlige præg på tilbygningen med vores udvalg af gardiner og solafskærmning.

Få hjælp fra en ekspert

Lad vores VELUX designrådgivere hjælpe dig med at få det bedste ud af din tilbygning ved hjælp af ovenlysvinduer. Benyt dig af vores gratis VELUX Designrådgivning, så du kan opleve, hvordan dagslys og frisk luft kan forvandle din tilbygning. Når du er klar til at tage det næste skridt, vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kvalificeret håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX certificerede håndværkere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Læs relaterede artikler

Sådan planlægger du en ny tilbygning
Er I ved at løbe tør for kvadratmeter derhjemme? Inden du begynder at se dig om efter en ny bolig på nettet, bør du overveje at lave en tilbygning til dit hus. Det er ofte en mere prisvenlig og tidsbesparende løsning, især hvis I holder meget af at bo i jeres nærmiljø. En tilbygning kan skabe mere plads, give din familie bedre livskvalitet og øge værdien af din ejendom – helt uden flyttebesvær. Der er meget at tage stilling til, når du skal sikre, at din nye tilbygning kan opfylde alle ønsker. Læs videre, og lad vores tilbygningsguide hjælpe dig med planlægningen.
Læs hele artiklen
Inspiration til tilbygning: Find en perfekt ovenlysløsning!
Tilbygninger kan både være store og små. Uanset størrelsen kan en tilbygning give mere lys og plads i dit hjem. Måske drømmer du om at kunne se mere af din have. Eller måske ønsker du dig en udestue, hvor du kan sidde og nyde de lange sommernætter. Uanset hvad du har i tankerne, kan vores ovenlysvinduer give din tilbygning dagslys, et forbedret indeklima og en uimodståelig stemning. Måske en VELUX ovenlysløsning kan give inspiration, så du får lige præcis den tilbygning du ønsker dig.
Læs hele artiklen
Kom godt i gang med renoveringen af dit hus
Skal du til at planlægge en husrenovering? Så læs videre! At renovere et hus er et stort projekt, der kræver detaljeret planlægning af alt lige fra budgetter og tidsplaner til nedrivning, genopbygning og vinduesudskiftning. Lad denne tjekliste hjælpe dig godt i gang.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen