Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige

Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.

Skab et nyt udseende og en ny stemning i dit rum med ovenlysvinduer

Det kan virke overvældende at skulle i gang med at montere ovenlysvinduer i sit hjem, men det er en forbedring, som du får glæde af i mange år fremover. Her er blot et par af de mange gode grunde til at lukke naturligt lys ind gennem taget.

Forvandling af rum ved hjælp af dagslys

Ovenlysvinduer er en perfekt måde at omdanne dit rums udseende og stemning på. Lys, der strømmer ind fra oven, når helt ud i de mørke hjørner og giver et veloplyst rum. Når du lukker naturligt lys ind i dine rum, fremhæves væggenes farver, og alle detaljerne i din indretning kommer til deres ret. Lyset får dit hus til at fremstå større og mere åbent.

Vigtigt at huske
  • Der er mange fordele ved naturligt dagslys – både for dit helbred og for stemningen i dit hjem – og det kan forvandle ethvert rum, når det lukkes ind gennem et ovenlysvindue.
  • Der er mange varianter af ovenlysvinduer til forskellige rum og taghældninger. Lad os hjælpe di med at finde en ovenlysløsning, der passer til dig.
  • Med et fladtagsvindue bringes dagslyset dybt ind i områder af dit hjem, der før lå mørke hen.

Fordelene ved dagslys

Der er utallige helbredsmæssige fordele ved naturligt lys. Det kan bidrage til en bedre søvn og styrket immunforsvar. Ovenlysvinduer kan give over dobbelt så meget dagslys som et almindeligt facadevindue af samme størrelse. Når du investerer i ovenlysvinduer, kan du sikre, at du får det maksimale udbytte af dagslyset i dit hjem.

"Det kan virke overvældende, når du skal i gang med at montere ovenlysvinduer, men det er en forbedring, som du får glæde af i mange år fremover."

Find det rigtige ovenlysvindue til dit hus

Det er en udbredt misforståelse, at ovenlysvinduer kun kan monteres i visse typer af tage. I virkeligheden findes der ovenlysvinduer til stort alle tagtyper og loftskonstruktioner. Med vores hjælp kan du næsten i alle tilfælde finde en ovenlysløsning, der passer til dine behov og din bolig.

Ovenlys til skrå tage

Bor du fx i et almindeligt dansk parcelhus med skråt tag og krybeloft, kan du vælge en skaktløsning eller måske endda åbne op og lade loftet gå i kip. I så fald er der en himmel fuld af muligheder og kombinationer. Fx VELUX 3i1 ovenlysvinduet med tre vinduesrammer i en karm, der forvandler ethvert rum og giver tre gange så meget dagslys som et almindeligt enkeltmonteret ovenlysvindue.

Udenfor rækkevidde

Hvis der er højt til loftet i din bolig, er vores elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer et godt valg. VELUX elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer er ideelle til steder, der er svære at nå. I så fald kan du åbne eller lukke vinduer med et tryk på en kontakt eller styre dem med hjælp fra VELUX App Control. Alle elektriske og solcelledrevne ovenlysvinduer har en regnsensor, der sørger for at lukke dine ovenlysvinduer, hvis det begynder at regne.

Muligheder på overetagen

Der er mange muligheder, hvis du vil renovere et uudnyttet loftsrum eller bor i en lejlighed under taget. Ovenlysvinduer åbner rummet op og giver udsigt til omgivelserne, slipper masser af dagslys ind og får rummet at føles større, end det i virkeligheden er. Med en VELUX tagaltan kan du træde ud på din helt private altan. Tag en kop kaffe, og nyd den friske luft. Mærk udendørslivet, og skab en fantastik forbindelse mellem ude- og indeliv. Den innovative tagaltan forvandles fra et ovenlysvindue med underelement til altan på få sekunder.

 

Ovenlysvinduer til flade tage, der bringer dagslyset dybt ind i dit hjem

Et fladtagsvindue kan være enten fast eller oplukkeligt. Vores ovenlys til flade tage har uovertruffen isolering, beskytter mod både varme og kulde og dæmper udefrakommende støj.

Oplev ovenlys til flade tage

Lad os hjælpe dig

Hos VELUX er vi meget stolte af vores produkter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kompetent håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Læs relaterede artikler