Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige

Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Vigtigt at huske
  • Der er mange fordele ved naturligt dagslys – både for dit helbred og for stemningen i dit hjem – og det kan forvandle ethvert rum, når det lukkes ind gennem et ovenlysvindue.
  • Der er mange varianter af ovenlysvinduer til forskellige rum og taghældninger. Lad os hjælpe di med at finde en ovenlysløsning, der passer til dig.
  • Med et fladtagsvindue bringes dagslyset dybt ind i områder af dit hjem, der før lå mørke hen.

Skab et nyt udseende og en ny stemning i dit rum med ovenlysvinduer

Det kan virke overvældende at skulle i gang med at montere ovenlysvinduer i sit hjem, men det er en forbedring, som du får glæde af i mange år fremover. Her er blot et par af de mange gode grunde til at lukke naturligt lys ind gennem taget.

Forvandling af rum ved hjælp af dagslys

Ovenlysvinduer er en perfekt måde at omdanne dit rums udseende og stemning på. Lys, der strømmer ind fra oven, når helt ud i de mørke hjørner og giver et veloplyst rum. Når du lukker naturligt lys ind i dine rum, fremhæves væggenes farver, og alle detaljerne i din indretning kommer til deres ret. Lyset får dit hus til at fremstå større og mere åbent.

Fordelene ved dagslys

Der er utallige helbredsmæssige fordele ved naturligt lys. Det kan bidrage til en bedre søvn og styrket immunforsvar. Ovenlysvinduer kan give over dobbelt så meget dagslys som et almindeligt facadevindue af samme størrelse. Når du investerer i ovenlysvinduer, kan du sikre, at du får det maksimale udbytte af dagslyset i dit hjem.

Find det rigtige ovenlysvindue til dit hus

Det er en udbredt misforståelse, at ovenlysvinduer kun kan monteres i visse typer af tage. I virkeligheden findes der ovenlysvinduer til stort alle tagtyper og loftskonstruktioner. Med vores hjælp kan du næsten i alle tilfælde finde en ovenlysløsning, der passer til dine behov og din bolig.

Ovenlys til skrå tage

Bor du fx i et almindeligt dansk parcelhus med skråt tag og krybeloft, kan du vælge en skaktløsning eller måske endda åbne op og lade loftet gå i kip. I så fald er der en himmel fuld af muligheder og kombinationer. Fx VELUX 3i1 ovenlysvinduet med tre vinduesrammer i en karm, der forvandler ethvert rum og giver tre gange så meget dagslys som et almindeligt enkeltmonteret ovenlysvindue.

Udenfor rækkevidde

Hvis der er højt til loftet i din bolig, er vores elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer et godt valg. VELUX elektriske eller solcelledrevne ovenlysvinduer er ideelle til steder, der er svære at nå. I så fald kan du åbne eller lukke vinduer med et tryk på en kontakt eller styre dem med hjælp fra VELUX App Control. Alle elektriske og solcelledrevne ovenlysvinduer har en regnsensor, der sørger for at lukke dine ovenlysvinduer, hvis det begynder at regne.

Muligheder på overetagen

Der er mange muligheder, hvis du vil renovere et uudnyttet loftsrum eller bor i en lejlighed under taget. Ovenlysvinduer åbner rummet op og giver udsigt til omgivelserne, slipper masser af dagslys ind og får rummet at føles større, end det i virkeligheden er. Med en VELUX tagaltan kan du træde ud på din helt private altan. Tag en kop kaffe, og nyd den friske luft. Mærk udendørslivet, og skab en fantastik forbindelse mellem ude- og indeliv. Den innovative tagaltan forvandles fra et ovenlysvindue med underelement til altan på få sekunder.

Ovenlysvinduer til flade tage, der bringer dagslyset dybt ind i dit hjem

Et fladtagsvindue kan være enten fast eller oplukkeligt. Vores ovenlys til flade tage har uovertruffen isolering, beskytter mod både varme og kulde og dæmper udefrakommende støj.

Oplev ovenlys til flade tage

Lad os hjælpe dig

ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Det kan virke overvældende, når du skal i gang med at montere ovenlysvinduer, men det er en forbedring, som du får glæde af i mange år fremover.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Læs relaterede artikler

Forkerte antagelser om ovenlysvinduer
Lad ikke forkerte antagelser om ovenlysvinduer afholde dig fra at have et hjem, der er badet i naturligt dagslys. Der er ingen gode grunde til ikke at lukke dagslys og frisk luft ind i dit hus gennem taget. Det er den optimale løsning, når du vil forbedre indeklimaet, forvandle rummet, bringe farverne i din indretning til live og opnå forbindelse til verden udenfor. Vi har samlet nogle af de mest udbredte misforståelser om ovenlysvinduer og forklaret, hvordan du uden bekymringer kan lade ovenlysvinduer indgå i dit renoveringsprojekt.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Guide: Alt du skal vide om ovenlysvinduer for at vælge de helt rigtige
Når der kommer dagslys fra oven, kan det fuldstændig forvandle dit rums udseende og stemning. Næsten alle rum kan drage fordel af ovenlysvinduer. Se, hvordan du styrer udenom de almindelige misforståelser om ovenlysvinduer, og hvordan du kan få dagslysets magi ind i dit hus.
Læs hele artiklen
Har du planer om at renovere dit hjem? Læs vores vejledning i, hvordan du finder en håndværker 
Overvejer du at renovere dit hjem, og er du usikker på, hvordan du finder de rigtige håndværkere, som kan følge projektet til dørs? Alt efter hvor omfattende dit projekt er, kan du få brug for én håndværker eller et helt team. Det vigtigste er, at du har tillid til dem, som skal skabe dit drømmehjem.
Læs hele artiklen
Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt
Der findes mange gode grunde til at gøre sit hjem mere energieffektivt. Lige fra at mindske energiforbruget og spare penge til at sænke CO2-aftrykket. Du får også et mere behageligt indeklima, da dit hjem nemmere holder bedre på varmen om vinteren og forbliver svalt om sommeren. Der er meget, du selv kan gøre. Det kan være omfattende tiltag som at forbedre isoleringen og udskifte vinduerne, men også små ændringer i dine vaner kan reducere energiforbruget. Læs videre, og få gode idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energieffektivt.
Læs hele artiklen