Designerpar ville have masser af lys og luft med renoveringen af deres 50’er hus – og fik plads til både familiehygge og en optimal hjemmearbejdsplads.

Marcus og Louise tog for et år siden beslutningen om at flytte fra lejligheden i storbyen til Kastrup på Amager. De fandt et hus fra 50’erne, som bar præg af tiden og krævede en del forandringer for at opfylde familiens behov. Lige fra starten var ønsket at få så meget lys som muligt ind i huset, og især familiens samlingspunkt i køkken/alrummet havde de store planer med.

”Der var rigtigt mange ting, der trængte til en ordentlig omgang. Men vi blev bare forelsket i køkkenet. Det var ret så åbent, og der var masser af muligheder for at indrette det til et helt liv, i ét rum,” fortæller Marcus.

Hele tanken om at skabe et alsidigt og rummeligt sted handlede ikke bare om at få plads til familielivet sammen med deres lille datter. Målet var også at etablere et behageligt arbejdssted til Marcus og Louise, når de arbejdede hjemme. De havde begge brug for en hjemmearbejdsplads, hvor de kunne blive inspirerede og bevare energien gennem hele arbejdsdagen. Der var mange ting på ønskelisten, og det stod efterhånden klart for Marcus og Louise, at huset krævede en større renovering. Her viste det store udvalg af elektriske VELUX ovenlysvinduer at kunne levere den helt rigtige løsning for dem.

At tænke lyset ind tidligt i projektet

Parret er meget bevidste om, hvor meget lyset betyder for deres velbefindende.

”Vi tænkte egentlig lyset ind ret tidligt. Den lejlighed, vi havde tidligere, havde ikke så meget lys,” forklarer Marcus.

I køkken-alrummet var der faktisk ét ovenlysvindue i forvejen, og Marcus og Louise kunne straks se idéen i at få lyset ned ovenfra. Med hjælp fra designrådgiverne hos VELUX fandt de frem til den kombination af ovenlysvinduer, som kunne give præcis den forvandling af huset, parret ønskede sig. Marcus fortæller:

”En af de ting, vi blev rådet til af rådgiverne fra VELUX var at få automatiserede ovenlysvinduer og fjernbetjente mørklægningsgardiner i soveværelset.”

Der var mange behov at tilgodese især i det store køkken-alrum, men de valgte at følge forslaget fra rådgiverne fra VELUX: at installere elektriske ovenlysvinduer – og de har ikke fortrudt det.

”Vi var ellers lidt i tvivl om det, men det er rent faktisk noget, vi bruger hver eneste dag.”

Med de elektriske VELUX ovenlysvinduer fik de alle de funktioner, de havde brug for. Automatisk mørklægning til natten – ikke mindst for deres lille datter – samt den intelligente indeklimakontrol VELUX ACTIVE, der løbende monitorer luftfugtighed, temperatur og CO2-niveauer, og åbner og lukker vinduer og solafskærmning efter behov i løbet af dagen.

Optimal rumopdeling og magisk lysbad

Som designere i industrien og modeverdenen var indeklima og naturligt lys afgørende for Marcus og Louises hverdag – både under og efter dagens arbejde. De valgte at åbne rummene op og skabe ét stort rum til både køkken-alrum og arbejdsafdeling. Ved at installere tre VELUX ovenlysvinduer var de i stand til at skabe en naturlig opdeling af rummets funktioner.

”Vi ville åbne lofterne og tilføre noget mere højde på rummene. Og der var det en åbenlys løsning at tilføje ovenlysvinduer.”

Familien har med de tre ovenlysvinduer skabt det ideelle rum, hvor lyset ovenfra giver en helt naturlig opdeling, alt efter om der skal arbejdes eller laves mad og hygges med familien.

”Det giver bare et helt fantastisk lyshav – eller lysbad – der kommer oppe fra loftet. Det er nærmest magisk.”

Marcus og Louise har ikke bare fået et fleksibelt rum, men også et sted, hvor de hver dag oplever lysets store betydning for deres velbefindende og livskvalitet.

Lys giver energi og koncentration

Eftersom designerparrets daglige arbejde pr. definition er stillesiddende, er det vigtigt for dem ikke at føle sig lukket inde og blive drænet for energi, når de sidder på deres hjemmearbejdsplads. For at bevare koncentrationen og kreativiteten kræves der masser af lys og luft.

I huset i Kastrup vælter lyset således ind – både fra de store panoramavinduer ud til haven, som allerede var der, men også fra de nye VELUX ovenlysvinduer. Det er lige som det skal være. Marcus arbejder hjemme 2-3 dage om ugen, da husets forvandling har givet så mange fordele.

”Vi har en oase her, hvor jeg føler mig hjemme, og samtidigt har jeg roen til at producere og klare de opgaver, som der ikke er så meget ro til i et almindeligt kontor,” fortæller Marcus.

Tæt på naturen med ovenlys

Marcus sparer ikke bare transporttid og opnår en bedre balance i hverdagen, men kan mærke hvor stor en forskel det gør for ham at føle sig tæt på haven, luften og lyset, mens han arbejder.

”Lige præcis i en kontor-setting giver det en helt anden magisk fornemmelse med det ubestemte lys oppefra – som jeg ikke får med almindelige vinduer. Her har du bare en oplevelse af at være udenfor – en fornemmelse af frisk luft.”

Marcus, Louise og deres datter nyder at tage ’lysbad’ fra deres VELUX ovenlysvinduer hver eneste dag. Det giver lige akkurat den stemning og gode energi, som de drømte om, da de flyttede fra storbyen.

Lys og luft – en betingelse for liv

Du tænker måske ikke over det til daglig, men tilførslen af naturligt lys og frisk luft er afgørende for vores eksistens og velbefindende. Hvis du overvejer at renovere din bolig og ønsker at skabe nogle rammer, hvor du både kan være aktiv og samle energi, er der tre ting, du med fordel kan have in mente:

  • At opholde sig i naturligt dagslys giver mere energi og mentalt overskud.
  • Med VELUX ovenlysvinduer kan du følge med i vejret og er altid tæt på naturen udenfor.
  • Ved at søge vejledning hos VELUX Designrådgivning kan du finde den løsning, hvor du får udnyttet dine rum optimalt.

”Det giver bare et helt fantastisk lyshav – eller lysbad – der kommer oppe fra loftet. Det er nærmest magisk.”

Relevante artikler