Jens og Tamara forvandlede deres mørke og lavloftede stue til et åbent og attraktiv opholdsrum ved at installere to elektriske VELUX fladtagsvinduer.

Jens og Tamara købte deres gedigne murermestervilla i Nyborg for knap fem år siden. De faldt umiddelbart for huset, selvom stuen ikke var særligt indbydende.

Stuearealet under det flade loft havde tidligere fungeret som garage, hvilket forklarede, at rummet var så mørkt og lavloftet. Men det skræmte dem ikke.

”Vi har været rigtigt glade for huset, lige siden vi så det. Men du køber ikke bare et hus, og så er det akkurat, som du vil have det,” fortæller Tamara.

”Der var lidt kælderstemning over stuen,” indrømmer Jens, som straks så VELUX fladtagsvinduer som en mulig løsning på problemet.

Jens og Tamara har siden arbejdet på at gøre huset til deres eget og skabe de indbydende rum, de ønskede. Da de to husejere kontaktede en designrådgiver fra VELUX, fandt de hurtigt ud af, hvad der skulle til. Med bare to VELUX fladtagsvinduer fik stuen en helt ny åbenhed og atmosfære.

Ikke et sted at byde gæster ind

Inden renoveringen var Jens og Tamara ikke vilde med at vise den dunkle stue frem, hvor loftet føltes, som om det hang lige over hovedet.

”Når vi havde gæster, sad vi i køkkenet, fordi vi ikke havde lyst til at invitere folk med ned i stuen,” fortæller Tamara.

Det ændrede sig, da de to elektriske VELUX fladtagsvinduer var installeret. Stuen er nu badet i lys og fremstår mærkbart større. Lysindfaldet fra loftet gav både rummet og indretningen et helt nyt frisk og luftigt indtryk.

”Nu går vi meget oftere herned og slapper af. Og jeg glæder mig over det hver dag. Hver gang jeg kommer herind, skal jeg lige kigge op og se, hvordan vejret så er i dag,” siger Jens.

Efter monteringen af de to fladtagsvinduer er Tamara bare faldet pladask for huset på ny – stuen er blevet hendes yndlingsrum.

”Jeg har bare lyst til at lægge mig på gulvet og kigge op gennem vinduet. Det har bare givet helt nyt liv til rummet.”

Aftenhygge ved naturligt lys

Parret i Nyborg tilbringer i dag mange timer i stuen. Tamara elsker at sidde og sysle på sin yndlingsplads, og med det store lysindfald kan hun nemt se til langt ud på aftenen, uden at skulle tænde for det elektriske lys.

”Når jeg sidder og læser eller strikker, falder lyset direkte ned på det, jeg sidder med,” fortæller Tamara begejstret og fortsætter, ”Vi kan sidde en sommeraften og slet ikke tænde for lyset på grund af de store lysindfald.”

Jens er vild med at kunne følge årstiderne indefra. Selvom det rusker og regner udenfor, giver det ham en dejlig ro at sidde og betragte himlens skiftende farveskær ned gennem de to VELUX fladtagsvinduer.

”Når man kan sidde og nyde en kop kaffe og se, hvordan vejret udvikler sig, er det bare helt fantastisk,” siger Jens og smiler tilfreds.

Tamara og Jens glæder sig hver dag over, hvordan de to fladtagsvinduer har bragt naturen ind i stuen, og hvordan lyset har gjort rummet langt mere åbent og indbydende.

Automatik giver tryghed

Parret i Nyborg har desuden stor glæde af de funktioner, som deres VELUX fladtagsvinduer er udstyret med. Med fjernbetjeningen kan de åbne og lukke vinduerne, når de vil. Er de ikke hjemme eller ligger og sover, når det giver sig til at regne, så sørger regnsensorerne for, at vinduerne lukkes. Bager solen ned, køres den integrerede solafskærmning automatisk for af den lydløse og solcelledrevne motor. Jens og Tamara behøver ikke længere stresse over den slags hverdagsudfordringer.

Tamara er særligt glad for det praktiske insektnet, som kan trækkes for på de lange og varme sommerdage.

”Om sommeren kan vi lade vinduerne stå åbne, uden at der kommer insekter ind. Så slipper vi for stankelben, fluer og vildfarne sommerfugle. Det eneste, der kommer ind, er frisk luft.”

Den intelligente indeklimakontrol VELUX ACTIVE sørger for at åbne op, når det bliver for varmt i rummet, eller køre solafskærmningen for. Det giver et helt andet og bedre indeklima i rummet.

Forvandling på to dage

Jens er elektriker af profession, så han har set mange byggepladser og deltaget i mange renoveringsprojekter og nybyggerier. Alligevel er det kommet bag på ham, hvor meget ekstra dagslys, der kommer ind gennem de to VELUX fladtagsvinduer i. Lige så overrasket er han over, hvor hurtig og nem processen var.

”Der kom to VELUX dagslysrådgivere og installerede de to fladtagsvinduer. Det var tydeligt, at de vidste præcist, hvad de gjorde, så jeg kunne slappe helt af.”

Tamara var meget forbløffet over, hvor hurtigt det gik – og ikke mindst hvor stor en effekt den ret enkle tilføjelse til huset gjorde.

”Det var som en hvirvelvind. Den første dag satte de det ene vindue i, og den næste dag gjorde de det hele færdigt. ’Hvad skete der lige?’ sagde vi til hinanden. Det var et helt andet rum!” udbryder Tamara.

Den dag i dag, når de træder ind i stuen, oplever parret i Nyborg stadig denne ”wauw-effekt” af de fladtagsvinduer, som håndværkerne monterede på bare to dage.

Det behøver ikke koste en million

At renovere hus kan være en omfattende affære. Der er økonomien, men også alt det praktiske med at have håndværkere i længere tid, ofte imens man selv bor i huset. Men det behøver ikke altid være så dyrt eller så omstændigt. Hvis du er på udkig efter overkommelige løsninger til at forvandle dit hus, så skal du overveje følgende:

  • At renovere dit nuværende eller kommende hus med fladt tag behøver ikke vælte budgettet. Sætter du i stand over tid, har du mulighed for at tænke dig om, søge vejledning og investere i ændringer, der holder på den lange bane.
  • Med VELUX fladtagsvinduer kan du med en overkommelig indsats forvandle triste og lavloftede kvadratmeter til et indbydende opholdsrum med masser af lys og luft.
  • Med elektriske VELUX fladtagsvinduer vil du få masser af komfort i hverdagen – vinduerne lukker af sig selv, hvis det skulle give sig til at regne, de kan åbnes, når luften trænger til udskiftning.

"Den intelligente indeklimakontrol VELUX ACTIVE sørger for at åbne op, når det bliver for varmt i rummet, eller køre solafskærmningen for. Det giver et helt andet og bedre indeklima i rummet."

Relevante artikler

Moderne loftsrum stue med åbne VELUX ovenlysvinduer og stilfuld indretning.
Indret med ovenlys og skab den perfekte stue
Pust nyt liv i din bolig med en renovering eller opgradering af din stue. I de fleste hjem er stuen et af de allervigtigste rum – her slapper vi af efter en lang arbejdsdag eller hygger os med vores gæster i weekenden. En af de måder, hvorpå du kan forvandle din stue, er ved at tilføje ovenlys. I modsætning til interiør går dagslys aldrig af mode, så selvom en ovenlysløsning vil være en stor post i renoveringsbudgettet, vil du have glæde af den i mange år frem.
Læs hele artiklen
Elegant stue med VELUX ovenlysvindue, lædermøbler og grønne planter.
Få inspiration til din stue med disse renoveringsidéer
Stuen er et af husets centrale samlingspunkter. Her tilbringer vi det meste af vores tid, når vi er hjemme – vi hygger os sammen med vores familie og venner og slænger os på sofaen med vores yndlingsserier. Derfor er det vigtigt, at du udnytter rummet optimalt, især hvis du skal i gang med at renovere det. Her er en liste over idéer, der kan hjælpe dig med at planlægge din stuerenovering.
Læs hele artiklen
Lys loftsrum stue med gul sofa og VELUX ovenlysvinduer.
Få en helt ny stue ved hjælp af naturligt lys
Skab en forvandling i din stue, så den bliver et hyggeligt og indbydende samlingssted for hele familien. En af de bedste måder at udnytte rummet på er ved at lukke lys ind ovenfra. Dagslys kan give dig fornemmelsen af at få en helt ny stue og er et af de vigtigste elementer, når du gerne vil have mere ud af rummet. Læs videre, hvis du vil vide hvorfor, eller hvis du allerede nu er klar til at nytænke og forvandle din stue!
Læs hele artiklen
Hyggelig stue med familie og legetøj, oplyst af naturligt lys fra et VELUX ovenlysvindue.
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Moderne køkken med VELUX-vindue, træ-skabe og ø med friske grøntsager.
Alt du har brug for at vide om ovenlys til flade tage
Bor du i et hus med fladt tag? Vil du have mere lys ind i boligen? Så vil du få glæde af ovenlys til flade tage. Fladtagsvinduer og ovenlyskupler får dagslyset til at trænge længere ind i hjemmet og skaber smukke, lyse rum. Ved du, hvordan du finder det rigtige fladtagsprodukt til dit hjem? Hvis du er tvivl, kan vi gennemgå et par ting, som du skal overveje, før du vælger ovenlys til dit flade tag.
Læs hele artiklen