Ung familie har fået et lyst og rummeligt drømmehus ved at modernisere et typehus fra 70’erne med nyt tag, elektriske VELUX ovenlysvinduer og automatiseret klimastyring.

Emilie og Tommi havde længe søgt efter det rette hus til deres lille nystiftede familie. Længe overvejede de endda at bygge nyt, men i Birkerød fandt de det hus, hvor de kunne realisere deres drømme. Ikke nok med at budgettet strakte længere, men de fik også husets særlige sjæl med i købet.

”Vi var på udkig efter et hus, der havde noget helt særligt,” fortæller Emilie. Og Tommi fortsætter: ”Men alt var brunt. Savsmuldstapeterne, gulvtæpperne, møblerne og træværket.”

Heldigvis gav de ikke op med det samme. Med en arkitekt til hjælp fik de forholdsvist hurtigt lagt en plan, som viste sig at give dem langt mere, end de havde turdet håbe på.

Nye muligheder med ovenlysvinduer

Det unge par indrømmer, at de ikke just blev betaget af huset ved første øjekast. Det klassiske Johan Christensen-typehus fra 1970’erne var i ét plan og havde en byggestil, der var forholdsvist lavloftet, kun 2,5 m til loftet. Ruminddelingen var visse steder lidt forældet, og generelt virkede huset alt for mørkt efter parrets smag.

Men da Emilie og Tommi var kommet sig over førstehåndsindtrykket, begyndte mulighederne at vise sig. Der skulle faktisk ikke så meget til for at tilpasse plantegningen og få den ruminddeling, de ønskede sig. Og problemet med de lave lofter kunne de løse i forbindelse med tagets udskiftning. Ved at indbygge nye, høje lysskakter i loftet kunne de installere flere store elektriske VELUX ovenlysvinduer i køkken-alrummet, de to badeværelser og i soveværelset. Det viste sig at være den helt rigtige løsning.

”Da vi fik sat ovenlysvinduerne i og så effekten af lysindfaldet, kunne vi se idéen i at bevare træværket, som det var. Også af respekt for husets oprindelige arkitektur og som kontrast til det flotte lys, der strømmede ned fra oven,” fortæller Tommi.

Pludselig opnåede huset den der ”wauw”-effekt, som de søgte – samtidigt med at de bevarede husets sjæl og karakteristiske egenskaber.

”I forhold til design giver ovenlysvinduerne noget særligt til boligen. De giver et helt vildt spil til rummet,” siger Tommi begejstret. Emilie er enig: ”Det giver bare det ekstra til rummet, som ikke var der før.”

Unikke detaljer og intelligent klimastyring

Emilie og Tommi føler ikke, at de er gået på kompromis ved at vælge at renovere frem for at bygge nyt. Tværtimod. Inden for deres oprindelige budget har de fået råd til nye, flotte VELUX ovenlysvinduer med elektriske solgardiner i køkken-alrummet og elektriske mørklægningsgardiner i soverummene. Alle vinduer åbnes og lukkes automatisk med indeklimakontrollen VELUX ACTIVE, så huset altid føles frisk og veludluftet. På den måde er de altid på forkant, uanset det omskiftelige danske vejr. Selv mens de sover eller er ude i haven, sørges der for, at huset altid er veltempereret og fuld af frisk luft.

De behøver ikke længere selv holde øje med tiden, vind og vejr – det klarer VELUX ACTIVE, samt deres egne forindstillinger for dem. Eksempelvis bliver mørklægningsgardinerne i børneværelset rullet automatisk for om aftenen kl. 18.30, så deres søn kan sove trygt og uforstyrret. Alt er fjernstyret og kan indstilles og tilpasses i VELUX ACTIVE.

”Jeg har aldrig tænkt over indeklima før, og det behøver jeg egentlig heller ikke nu, fordi vinduerne styrer det selv. Man kan bare mærke, at her er behageligt at være. Og det betyder jo noget for at kunne føle sig rigtigt hjemme.”

Det unge par drømte om at få et moderne og tidssvarende hus, og det har vist sig at kunne lade sig gøre med forholdsvist få greb. I dag sørger de klimasensorer, der blev installeret sammen med de elektriske VELUX ovenlysvinduer, for konstant at overvåge både temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau. Når luften trænger til at blive udskiftet, eller rummet bliver for varmt på grund af direkte sollys, åbner vinduerne op og lukker den friske luft ind, mens solgardinerne rulles for. Desuden lukker vinduerne, hvis det begynder at regne.

”Jeg var lidt overrasket over, hvor selvkørende de var, og hvor automatiseret man kan gøre det,” fortæller Emilie.

Familien behøver således ikke spekulere i det daglige på, om det regner, sner eller solen bager ned, fordi vinduerne, solafskærmningen og VELUX ACTIVE tager hånd om det.

En fremtid med lys og luft

De glade husejere Emilie og Tommi ser deres nyrenoverede hus som det sted, hvor de skal blive i mange år. Det første møde med et lidt træt og mørkt hus fra 70’erne har forvandlet sig til et hjem med moderne faciliteter, som skaber gode og sunde rammer for familien. Hver dag glæder det unge par sig over, hvordan deres drøm om et ”særligt” hus, som de selv har sat deres unikke præg på, er blevet virkelighed.

”Der er noget meget fint i at kunne ligge i sengen i soveværelset og kigge op på stjernerne,” siger Emilie. ”Eller lukke helt til, hvis det er det, man vil,” fortsætter hun og smiler.

Det unge par er begejstrede for, at de med deres nye ovenlysvinduer og klimastyring kan sikre deres lille familie et godt indeklima med masser af lys og luft – når og hvor de ønsker det. Emilie og Tommi drømte om et hus af høj kvalitet, men budgettet satte sine begrænsninger. Det har de vendt til deres fordel. Med overkommelige justeringer af ruminddelingen, et nyt tag samt nye, elektriske og intelligente ovenlysløsninger har de i dag fået langt mere, end de turde drømme om.

At investere i indeklima

I dag drømmer mange om at bygge selv for at få et hjem, som de har sat deres eget præg på fra start til slut. Dette kræver imidlertid en omfattende planlægning og en vis økonomi.

Emilie og Tommi var også tiltrukket af tanken om et helt nyt hus, men efter nærmere overvejelser valgte de at købe et ældre kvalitetshus og renovere det. Efter kun et halvt år og 700.000 kr. oven i købsprisen kunne de flytte ind i deres nyrenoverede og moderne hjem. Fuldt af lys og frisk luft.

Hvis du går med planer om at købe hus – eller renovere det, du allerede bor i – så kan din drøm om at skabe en unik bolig for dig og din familie ofte realiseres med forholdsvist få og målrettede tiltag. Med nye elektriske VELUX ovenlysvinduer og fjernstyrede gardiner og solafskærmning oplever du forskellen med det samme. Vil du sælge, så oplever du den også. Lys, luft og indeklima har stor betydning – både for din livskvalitet her og nu og for boligens værdi på længere sigt:

Vigtigste pointer:

  • VELUX ovenlysvinduer åbner rummet, skaber en fantastisk rumfornemmelse og lader husets oprindelige kvaliteter komme til sin ret.
  • VELUX ACTIVER skaber et sundt indeklima for hele familien.
  • Gardiner og solafskærmning er med til fuldende oplevelsen og understøtter behovene i de forskellige rumtyper.

”I forhold til design giver ovenlysvinduerne noget særligt til boligen. De giver et helt vildt spil til rummet”

Relevante artikler

Woman standing by window in bright living room with three VELUX roof windows
Indret med ovenlys og skab den perfekte stue
Pust nyt liv i din bolig med en renovering eller opgradering af din stue. I de fleste hjem er stuen et af de allervigtigste rum – her slapper vi af efter en lang arbejdsdag eller hygger os med vores gæster i weekenden. En af de måder, hvorpå du kan forvandle din stue, er ved at tilføje ovenlys. I modsætning til interiør går dagslys aldrig af mode, så selvom en ovenlysløsning vil være en stor post i renoveringsbudgettet, vil du have glæde af den i mange år frem.
Læs hele artiklen
Bedroom with four VELUX roof windows
Ombygnings- og indretningsidéer, der giver dig det meste ud af dit soveværelse
Vi tilbringer cirka en tredjedel af vores liv i soveværelset. Her begynder og ender vores dag, og her får vores krop og sind fornyet energi. Det betyder, at soveværelset skal opfylde mange forskellige behov. Hvis du drømmer om at ombygge og indrette dit soveværelse, så du får det optimale ud af rummet, er der meget at overveje. Vi har lavet en liste over idéer, som kan hjælpe dig med at komme godt i gang med dit renoveringsprojekt og få mest muligt ud af din soveværelsesindretning.
Læs hele artiklen
Sådan får du et mere energivenligt hus
Inden du går i gang med renovere din bolig, er det vigtigt at undersøge dit hjems energieffektivitet. Når du investerer i energieffektive produkter såsom ovenlysvinduer, kan du spare både energi og penge i det lange løb.
Læs hele artiklen
Woman standing in her bathroom with a VELUX flat roof window
Forny dit badeværelse med disse renoveringsidéer
Det kan virke overvældende at kaste sig ud i en badeværelsesrenovering. Du skal tage mange beslutninger i løbet af processen, og det kræver detaljeret planlægning at nå i mål med projektet. Men hvis du vælger at forny dit badeværelse med den stilfulde opgradering, som du altid har drømt om, er det hele umagen værd. Her er en liste over idéer, der vil hjælpe dig med at planlægge processen og tage de rigtige beslutninger, når du skal forny dit gamle badeværelse.
Læs hele artiklen
Montering af VELUX vindue
Vil du montere et ovenlysvindue? Her er 8 trin, der forklarer indbygningen
Ovenlysvinduer er et oplagt valg, når du vil have mere dagslys i dit hjem. Ved at lukke mere lys ind kan du omdanne uudnyttede loftsrum eller underbelyste kvadratmeter til smukke, brugbare rum. Det er en udbredt misforståelse, at det er et kompliceret og dyrt projekt at montere ovenlysvinduer. Lad os imødekomme bekymringen ved at se på, hvordan et ovenlysvindue monteres i det skrå tag.
Læs hele artiklen