VELUX ovenlysvinduer forvandlede på kort tid Christines villalejlighed på Frederiksberg fra en dunkel hule med dårlig ventilation til en lys og moderne bolig med sundt indeklima og egen altan.

Drømmen var at få en lejlighed med altan, men da Christine Balslev fandt sin hyggelige villalejlighed i to etager oppe under taget på en skøn, gammel villa i hjertet af Frederiksberg, var hun solgt. Med en nyindsat VELUX tagaltan i soveværelset øverst oppe er altandrømmen mere end indfriet. Og suppleret med to nye VELUX ovenlysvinduer på hver etage føles hendes hjem nu mere lyst og luftigt.

Fra dunkel hule til lyst og luftigt soveværelse

Christines soveværelse ligger på villalejlighedens øverste etage, helt oppe under taget. Da hun overtog lejligheden, kom der kun en smule lys ind i den ene ende af soveværelset. Det skabte en smådunkel hulestemning, og Christine forklarer, at det også var svært at lufte rummet ordentligt ud. Hun fandt frem til, at den ideelle løsning ville være at montere en VELUX tagaltan og et VELUX ovenlysvindue med underelement ved siden af hinanden. De store ovenlysvinduer har som med et tryllestrejf givet nem og hurtig adgang til dagslyset og luften udenfor. Og med VELUX tagaltanen kan Christine lynhurtigt lave det ene vindue om til en altan, hvor hun kan stille sig ud og nyde vejret og omgivelserne.

Privat udeområde lige i soveværelset

Den nye VELUX tagaltan i Christines soveværelse har opfyldt hendes altandrøm. Nu kan hun nemt og hurtigt bevæge sig udenfor uden at skulle forlade lejligheden. ”Du kan åbne op og gå ud, hvor du har dit eget private space”, siger Christine. Så hvor soveværelset før føltes indeklemt og hulelignende, er det nu et lyst og åbent rum med kontakt til træerne og byen udenfor.

Forbedret indeklima

VELUX ovenlysvinduerne har kraftigt forbedret indeklimaet i Christines soveværelse. Det gør en kæmpe forskel for hende, at hun nu kan lufte hurtigt og effektivt ud. ”Der er frisk luft heroppe. Og det er skønt bare at kunne hænge dynerne ud, inden man går i seng, så det er helt friskt at ligge i”, fortæller Christine.

VELUX ovenlysvindue gav plads, lys og luft i køkkenet

Ud over soveværelset var det også vigtigt for Christine at få ekstra lys og luft i køkkenet. Der var kun et enkelt facadevindue i køkkenet, da Christine overtog lejligheden. For at lette udluftningen og få mere lys ind, valgte Christine at få et VELUX manuelt tophængt ovenlysvindue monteret over køkkenvasken. Hun havde en klar forventning om, at det nye vindue ville skabe et mere lyst og luftigt køkken, men blev alligevel imponeret over, hvor stor en forskel det faktisk gjorde: ”Det er faktisk den største overraskelse i hele lejligheden. For jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så godt. Rummet føles meget større.”

Bedre ståplads ved køkkenvasken

Det nye VELUX ovenlysvindue i køkkenet har ikke kun givet Christine langt mere dagslys og bedre udluftningsmuligheder. Hun har også fået mere rumplads over køkkenvasken, hvor den forholdsvis tykke skråvæg nu viger pladsen for VELUX ovenlysvinduet. Det har givet Christine og hendes kæreste mere ståplads og får også rent visuelt køkkenet til at fremstå mere rummeligt.

Køkkenet blev det nye favoritsted til hjemmearbejdsdage

Det tidligere lidt dunkle og indelukkede køkken er nu blevet så lyst og luftigt, at det faktisk også er Christines foretrukne sted at sidde, når hun arbejder hjemmefra: ”Jeg synes, at man sidder rigtig godt herude. Man har et godt lys i forhold til skærmen, og man kan åbne vinduet og få frisk luft ind.” Christine og hendes kæreste har holdt layoutet i underetagen med stue, bad og køkken så åbent som muligt. Men netop i køkkenet kan Christine stadig få følelsen af at sidde lidt afsides, når hun laver sit arbejde: ”Min lejlighed er indrettet som et stort rum uden døre, der kan lukkes, så når jeg sidder i køkkenet og arbejder, føler jeg, at jeg alligevel sidder lidt isoleret – og det er rart, når man skal koncentrere sig.”

Hurtig og effektiv montering af VELUX ovenlysvinduer

Når man som Christine står over for en lejlighedsrenovering, kan man nemt blive bekymret over, hvor lang tid projektet kommer til at vare. Men for Christine var der ingen grund til bekymring. ”Håndværkerne var ekstremt effektive. I løbet af den første uge, havde de fået sat alle vinduerne i, så gik den næste uge med at få lukket af og gøre det pænt, og så var maleren i gang i den tredje uge,” fortæller Christine, der kørte forbi villalejligheden hver dag efter arbejde for at følge med i processen.

Det var en stor oplevelse for hende at komme forbi allerede på andendagen i renoveringsprocessen, hvor vinduet i køkkenet var blevet sat i. ”Hold da op, hvor strømmede der meget lys ind. Allerede inden inddækningen og finessen var lavet, gjorde det en kæmpe forskel, og jeg kunne bare mærke, at det var den helt rigtige beslutning, jeg havde taget. Jeg blev virkelig glad. Og så snart jeg flyttede tilbage igen, kunne jeg også mærke, hvad vinduerne gør for indeklimaet. Det er et helt andet hjem nu”, siger Christine.

Forberedelse bar frugt

Før renoveringsarbejdet gik i gang, sørgede Christine for at indhente tilladelse til montering af de nye VELUX ovenlysvinduer og VELUX tagaltanen. Det var især vigtigt for hende, at der ikke stod noget i vejen for at montere tagaltanen, som hun havde udset sig til soveværelset. ”Inden jeg havde skrevet under på købskontrakten, kontaktede jeg kommunen for at høre, om jeg måtte isætte sådan et for at få mere lys på øverste sal i soveværelset”, siger Christine. Kommunen sagde ja. Det samme gjorde ejerforeningen og Christines naboer, som hun også spurgte. Så renoveringen kunne gå i gang, kort tid efter at villalejligheden var købt.

Et lille indgreb med stor effekt

Renoveringen af Christines villalejlighed forløb helt efter planen. Hun er virkelig begejstret for, hvor stor en forskel VELUX ovenlysvinduerne har gjort, selv om det hverken tidsmæssigt eller økonomisk var et stort byggeprojekt. ”Lejligheden føles både større og bedre nu, så det er meget værdi man får for et forholdsvis lille indgreb. Det vigtigste for mig er bare, at det er et fedt sted at bo – og det er det virkelig blevet,” siger Christine.

Drømmen om lys og luft gik i opfyldelse

”Alle mine drømme er blevet indfriet med den her ombygning og mine tre nye vinduer. Målet var, at lejligheden skulle blive et bedre sted at bo for min kæreste og jeg. Et sted, hvor man kan slappe af og føle sig hjemme. Det handler enormt meget om lys, og at her er rart at være, også i forhold til indeklima. Og så drømte jeg om at få mit eget uderum, hvor jeg kunne følge med i årstidernes skiften, mærke vejr og vind og fornemme byens liv. Alt det, har jeg opnået,” fortæller Christine.

Vigtigste pointer:

  • Med en VELUX tagaltan kan du nemt og hurtigt få altan uden en lang og besværlig ansøgningsproces
  • VELUX ovenlysvinduer giver mere dagslys, bedre indeklima og mere rumplads i loftsrum
  • En kombination af facadevinduer og ovenlysvinduer gør, at du får mest muligt ud af din taglejlighed

”Vi har fået ekstremt meget lys og luft. Hvis man kommer hjem fra arbejde, og vinduerne har været lukket, er der gennemluftet i løbet af 2-3 minutter.”

Relevante artikler

Bedroom with four VELUX roof windows
Ombygnings- og indretningsidéer, der giver dig det meste ud af dit soveværelse
Vi tilbringer cirka en tredjedel af vores liv i soveværelset. Her begynder og ender vores dag, og her får vores krop og sind fornyet energi. Det betyder, at soveværelset skal opfylde mange forskellige behov. Hvis du drømmer om at ombygge og indrette dit soveværelse, så du får det optimale ud af rummet, er der meget at overveje. Vi har lavet en liste over idéer, som kan hjælpe dig med at komme godt i gang med dit renoveringsprojekt og få mest muligt ud af din soveværelsesindretning.
Læs hele artiklen
Skab et nyt soveværelse og opnå bedre søvn
En god nattesøvn er yderst vigtig for vores velvære, mens uregelmæssig søvn kan have en negativ effekt på vores sundhed. Derfor bør indretningen af dit soveværelse understøtte et optimalt sovemiljø. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din nattesøvn, når du vil skabe et nyt soveværelse.
Læs hele artiklen
A big bright kitchen filled with light from VELUX 3in1 roof windows
Luk op for mere naturligt lys i dit køkken med VELUX ovenlysvinduer
Dit køkken er et af de vigtigste rum i dit hjem. Det er her mange af dagligdagens store og små begivenheder udspiller sig. Her spiser vi sammen og har de givende samtaler. Her laver vi lektier med de mindste børn. Og som teenagere finder de vej hertil, når sulten melder sig mellem måltiderne. Køkkenet er er familiens samlingspunkt, så hvorfor ikke sørge for de bedste rammer for at opholde sig her? Med VELUX ovenlysvinduer vil du se dit køkken i et helt nyt lys.
Læs hele artiklen
Woman sitting at desk looking at her VELUX roof windows with blinds
Opnå øget produktivitet på hjemmearbejdspladsen med disse tips
I Danmark er antallet af hjemmearbejdspladser steget markant som resultat af pandemien. Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have et rum, hvor du ikke bliver distraheret. Hvis du indretter rummet rigtigt, kan du endda øge din produktivitet.
Læs hele artiklen
3 designidéer til at udnytte overetagen
Er du på udkig efter idéer, der kan skabe en vidunderlig stemning i din overetage eller loftsrum? Så har vi en enkel, men yderst effektiv løsning til dig: dagslys! Uanset om du planlægger en loftsombygning eller blot ønsker at give din nuværende overetage et ansigtsløft, vil dagslyset i høj grad forandre stemningen til det bedre. Og det er overraskende nemt at lukke mere dagslys ind i rummet. Begynd forvandlingen af dit rum i dag og nyd godt af alle fordelene ved det naturlige lys.
Læs hele artiklen