Guide: 6 gode råd til dit nybyggeri

Drømmer du om at bygge et nyt hus med et sundt indeklima og masser af dagslys? Ekspert i nybyggeri, Tord Olafsson fra HusCompagniet, giver dig her sine seks bedste råd til, hvad du skal overveje, inden du går i gang med at bygge. 

1. Vælg den rette beliggenhed 
“Når du skal i gang med at bygge et nyt hus, har du mange muligheder for at vælge, hvor det skal ligge – sørg for at vælge med hjertet. Overvej eventuelt at købe et hus i dårligt stand, som du kan rive ned og bygge nyt, hvis beliggenheden er rigtig. Vær heller ikke bange for at tænke ud af boksen, for måske ligger den rigtige grund i et sommerhusområde i stedet for et almindeligt etableret byområde.” 

2. Gå efter kvalitet 
“Når beliggenheden til din drømmebolig er på plads, er det tid til at kigge på materialevalget. Gå efter materialer, der holder længe og ikke mindst bliver smukkere over tid. Det er også en god ide at tænke energieffektivitet ind fra starten, da myndighederne år efter år stiller store krav til optimering og videreudvikling.” 

3. Skab en lys bolig med et sundt indeklima 
“Et sundt indeklima er vigtig for vores trivsel – og vigtigt at have med i overvejelserne, når drømmeboligen skal bygges. Et etplanshus er for eksempel primært oplyst via facaderne, men tilføjer du ovenlysvinduer midt i huset, kan du forvandle den mørkeste del af huset til den lyseste. Ovenlysvinduer forbedrer ikke kun lysindfald og indeklima, de er også et designelement i sig selv, der er med til at tilføre boligen kvalitet. Vælger du eksempelvis et fjernbetjent VELUX vippevindue med VELUX ACTIVE, kan det styres automatisk, så du med et enkelt tryk på den tilhørende app kan forvandle et varmt og indelukket hjem til en dejlig oase med behagelig temperatur og masser af frisk luft.” 

4. Skab en personlig indretning 
“Et nybygget hus er lige som et tomt lærred, hvor du har masser af mulighed for at sætte dit personlige præg. Det er din drømmebolig, og den skal afspejle din personlighed og dine ønsker, men det er også vigtigt at tænke på, at en dag skal huset sælges, så det gælder om at finde en balance mellem trends, ens egen stil og mere generelle krav og ønsker. Når jeg designer nye huse, går jeg altid efter at skabe et tidløst design, der afspejler kvalitet. Denne tilgang til design refererer til 1920’ernes rene og enkle udtryk, der stadig fungerer i dag” 

5. Vær bevidst om dit budget 
“Som nybygger er det væsentligt, at du er klar over dit budget og dine økonomiske muligheder, så du allerede tidligt i processen kan få afstemt dine drømme og behov. På den måde kan du skabe en drømmebolig, der både lever op til dine forventninger og din pengepung.” 

6. Søg inspiration 
Find inspiration til dit nybyggeri og gør dine drømme til virkelighed