Børnefamilie forvandlede gammelt loft til et smukt og rekreativt rum med masser af ovenlys.

René og Kristina flyttede sammen med deres to små børn – og deres dejlige store hund – til en gedigen murstensvilla i Brønshøj for at få bedre plads til familiens mange gøremål. René spiller i band i sin fritid og kan nu frit øve sin musik i kælderen. Og efter en totalrenovering af loftet, har Kristina fået et sted, hvor hun kan trække sig tilbage, dyrke yoga eller bare slappe af. Men Kristina har dog måttet sande, at hun ikke kan få deres nye overetage helt for sig selv.

Med nye VELUX ateliervinduer fordelt hen langs begge sider er det tidligere mørke og hengemte loft blevet yndlingsstedet for hele familien, når der skal hygges og skrues lidt ned for tempoet. René og Kristina lægger ikke skjul på deres begejstring:

”Loftet er forvandlet til nogle helt ekstraordinære kvadratmeter. Her er dagslys fra alle vinkler. Det er jo helt fantastisk, at du kan stå heroppe og se ud over hele kvarterets grønne haver og kigge direkte op i himlen.”

God vejledning gav rummelighed og atmosfære

Parret i Brønshøj er glade for, at de tog VELUX designrådgivere med på råd for at finde den helt rigtige sammensætning af de mange forskellige typer ovenlysvinduer, som VELUX udbyder. De valgte at montere hele 18 VELUX ovenlysvinduer i alt: 12 i det nye store rum på overetagen, tre i soveværelset og tre over trappearealet.

Selvom håndværkerne var lidt skeptiske, om renoveringen ville fungere, fordi der var lidt lavt til loftet, holdt René og Kristina fast. Og de har fået alt det, de drømte om, og mere til. Da håndværkerne gik i gang, så de magien folde sig ud i løbet af få dage. Rene husker det tydeligt:

”Vi fulgte jo med under ombygningen og kunne se, hvor let monteringen af ovenlysvinduerne gik. For hvert nyt vindue, der blev sat i, kunne både vi og de se, hvor fedt et rum det blev.”

Efter renoveringen oplever René og Kristina, at de ikke bare har fået et mere rummeligt hjem, men også en helt ny atmosfære.

”Vi kunne jo godt se, at vi havde brug for noget mere plads – med endnu en lille ny på vej, og en hund, der bare blev ved med at vokse, så var det oplagt at inddrage det gamle loft,” fortæller René, og Kristina fortsætter: ”Men vi blev alligevel overraskede over, hvordan de nye VELUX ovenlysvinduer giver så meget mere dagslys og har ændret hele atmosfæren i huset,” fortæller Kristina.

VELUX ovenlysvinduerne har givet loftshøjden et optisk løft. Både det nye hyggerum på loftet og det renoverede soveværelse og trappeareal fremstår i dag større, mere luftige og indbydende.

 

At trække himlen ned og naturen ind

Med de mange ovenlysvinduer oplever familien, hvordan dagslyset og den friske luft, som strømmer ind i rummene, har forandret deres tilværelse. Selv soveværelset har fået en anden værdi og funktion for familien.

”Det betyder meget, at vi kan følge dagens rytme gennem vores nye ovenlysvinduer i soveværelset. Selv efter en nat med afbrudt søvn pga. vores yngste, kan jeg mærke, hvordan dagslyset og den friske luft giver ny energi,” fortæller Kristina.

Familien oplever en større nærhed med omgivelserne, som er lige ude på den anden side af de store vinduer. Står de åbne, får de også fuglenes kvidren og havens dufte med.

”Himlen er er bare så fremtrædende – den er det, du ser og mærker, når du går ind i rummet. Vi har det, som om vi har fået et orangeri eller et drivhus, fordi vi hele tiden har naturen lige udenfor. Og når det regner, kan man høre regnen på vinduerne. Så føles det næsten, som om man ligger i telt. Det er bare dejligt,” siger Kristina.

Husets nye yndlingsrum på overetagen har især fået rollen som hyggerum, hvor familien kan trække sig tilbage – sammen eller hver for sig – og finde ro midt i hverdagens turbulens og mange aktiviteter.

”Her er ro og fred – også selvom resten af huset er kaos,” siger René med et sigende smil.

Det er ikke kun René og Kristina, der er glade for de store vinduer. Deres to børn på 1 og 3 år elsker at være i det nye rum og hygge sig, og soveværelset har fået en helt ny funktion ved sengetid.

”Når vi putter om aftenen, ligger vi ofte i sengen under de nye VELUX ovenlysvinduer og tæller skyerne eller stjernerne på himlen,” fortæller Kristina glad.

Flotte rum inspireret af naturen udenfor

Parret fra Brønshøj er begejstrede for de løsninger, de har fundet sammen med VELUX, og de viser dem gerne frem – også for at inspirere andre til det samme.

”Vi elsker at vise rummene frem for vores venner og familie, og de er alle overraskede over, hvilken forskel ovenlysvinduerne har gjort,” fortæller Kristina.

Med alle de mange ovenlysvinduer har familien i Brønshøj fået et hus, der ånder af liv og høj energi og samtidigt giver plads til at gå lidt for sig selv, finde ro og lade op.

En særlig bonus af husets forvandling er det direkte udsyn til områdets grønne arealer og himlen. Her har især de blå nuancer fra himlen blevet en naturlig inspiration for den farveskala, som parret i Brønshøj har valgt til den øvrige indretning.

René og Kristina synes ikke bare, at de har fået nogle smukke rum, som de med glæde viser frem, men også en helt ny livskvalitet i hverdagen. Med ovenlysvinduerne kan familien efter behov lade den friske luft strømme ind og lukke af for vind og vejr. Det sker helt automatisk, hvilket er en stor hjælp i det daglige.

Udnyttelse af kvadratmeter giver bonus

I mange boliger i Danmark findes der loftsrum, som enten ligger helt uudnyttede hen, eller bare aldrig helt er kommet til deres ret med lange mørke gange og alt for lidt naturligt lys. Står du med muligheden for at renovere overetagen på din bolig, kan du overveje følgende:

  • Ekstra kvadratmeter, der er lyse og indbydende, øger husets værdi – her og nu for dig og din familie, og på længere sigt hvis du vil sælge.
  • Brugen af mange ovenlysvinduer i et smalt eller lavloftet rum skaber en oplevelse af at være helt tæt på naturen og himlen – det giver livskvalitet.
  • Naturligt dagslys etablerer en naturlig døgnrytme, som giver energi om dagen og bedre søvn om natten.

”Vi har det, som om vi har fået et orangeri eller et drivhus, fordi vi hele tiden har naturen lige udenfor.”

Relevante artikler

Skab et nyt soveværelse og opnå bedre søvn
En god nattesøvn er yderst vigtig for vores velvære, mens uregelmæssig søvn kan have en negativ effekt på vores sundhed. Derfor bør indretningen af dit soveværelse understøtte et optimalt sovemiljø. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din nattesøvn, når du vil skabe et nyt soveværelse.
Læs hele artiklen
Home office with great lightning from VELUX roof windows
Indret et hjemmekontor, der gør dig mere effektiv
Under pandemien blev vi nødt til at ændre vores måde at arbejde på. Tidligere var der en mere markant adskillelse mellem arbejdet og hjemmet, men mange af os blev nødt til at reagere på den nye virkelighed og indrette en midlertidig arbejdsplads derhjemme. Nu er det blevet mere almindeligt at arbejde hjemmefra. Hvis du er en af dem, der er glad for at have fået et hjemmekontor og gerne vil bruge det som en del af dit arbejdsliv, skal du sørge for, at det er et godt sted at være!
Læs hele artiklen
Mom holding her baby in bedroom with VELUX roof windows
Belysning i børneværelset: Brug dagslyset ovenfra
Inspirer til udvikling, læring og kreativitet ved at montere ovenlysvinduer i børneværelset. Med ovenlysvinduer kan du forbedre børnenes søvn, styrke deres koncentrationsevne og skabe et indbydende værelse med et sundt indeklima, hvor børnene vil trives. Udnyt "den femte væg" (loftet) til at montere ovenlysvinduer, så rummet får det bedst mulige dagslysniveau – og skab et sjovt og inspirerende værelse til dine børn.
Læs hele artiklen
Two kids playing in bedroom with three VELUX roof windows
Indret børneværelset så det gavner dit barns trivsel
Leder du efter inspiration til at forbedre børneværelset? Tag et kig på disse idéer, der kan gøre dit børneværelse til et lyst og indbydende rum, hvor børnene vil elske at boltre sig.
Læs hele artiklen
Child playing in her room with a VELUX roof window
Idéer til børneværelset – skab det perfekte rum til dine børn
Det er en spændende proces at skabe et sjovt og inspirerende børneværelse – både for dig og børnene. Der er mange ting, du kan gøre for at forvandle børneværelset til et kreativt og funktionelt rum. Et børneværelse skal understøtte børnenes udvikling og læring – og selvfølgelig inspirere til masser af sjov leg. Der findes så mange kreative løsninger, at det kan være svært at vælge. Vi har gjort det lidt lettere for dig med disse idéer til børneværelset.
Læs hele artiklen