{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Nyt tag gav nye idéer

Morten Woldum og Charlotte Sund har brugt de sidste seks år på at give deres gamle murermestervilla en kærlig opdatering. Da tiden kom til børneværelset, valgte parret at åbne taget og udnytte udsigten maksimalt med ovenlysvinduer.

Murermestervillaen fra 1924 trængte til et nyt tag, men Morten og Charlotte havde bare haft nok at se til med at renovere huset indefra og var ikke nået dertil endnu. Men efter seks år i villaen og to børn rigere besluttede de, at nu var det tid.

”Vi havde problemer med kulde og dårligt indeklima, som bedre isolering og et nyt tag kunne hjælpe os af med. Og når nu vi alligevel skulle i gang, kom vi på idéen om at lade loftet gå til kip og gøre noget ekstra ud af ungernes værelse,” fortæller Morten.

17

VELUX PRODUKTER

57.600 kr.

VELUX PRODUKTPRIS

Børneværelse badet i dagslys

Med de fire ovenlysvinduer er det nye børneværelse blevet et "oplevelsesrum", der udnytter hele rummets nye loftshøjde. Fra de fritlagte hanebånd hænger en gynge, hvor Magnus og Jens på to og fem år kan gynge med udsigt til både sol og stjernehimmel, mens et femte ovenlysvindue ved hemsen sørger for lys og luft til alle værelsets nye kroge. Etagens øvrige værelser er også blevet opdateret med nye VELUX ovenlysvinduer.

”Det har gjort en kæmpestor forskel på drengenes oplevelse af værelset – det er et sted, de har lyst til at være nu, hvor de tidligere ikke havde travlt med at bruge det. Skrivebordet under vinduerne er jo en fantastisk plads, de kan sidde og tegne og lave lektier ved, når den tid kommer, og indtil da er det en fantastisk arbejdsplads for os voksne. Om aftenen kan børnene ligge og kigge op på stjernerne og månen fra deres senge, og det er noget, der har gjort indtryk på dem,” siger Morten.

Børneværelset badet i dagslys
Godt indeklima skal opleves

De to øverste ovenlysvinduer på børneværelset er fjernbetjente VELUX INTEGRA vippevinduer, der med hjælp fra indeklimakontrollen VELUX Active automatisk regulerer udluftningen og lukker i regnvejr. 

Samtidigt har murermestervillaen fået varmen igen med nyt tag, bedre isolering og de i alt 8 nye ovenlysvinduer:

"Vi får meget forærende af solen gennem de nye vinduer, der også selv sørger for at lufte ud, så der altid er friskt og rart at være oppe på værelserne. Man forstår ikke, hvor vigtigt et godt indeklima er, før man har det"
– Morten, boligejer
Fordelene ved VELUX ovenlysvinduer i denne bolig:

  1. Rå mængder af dagslys"De fire VELUX ovenlysvinduer åbner hele den ene side af taget. Det skaber en helt fantastisk effekt på værelset, og alle der kommer på besøg bliver så overraskede, når de træder ind,” fortæller Morten.

  2. Sundt indeklima: Den intelligente, sensorbaserede indeklimastyring optimerer løbende på luftkvaliteten i børneværelset. Et sundt indeklima øger børns indlæring med op til 15 %.
     
  3. Bedre søvn: Når den gode indeluft suppleres af mørklægningsgardiner, er betingelserne for en god nattesøvn optimale. Når man sover i mørke, øges produktionen af søvnhormonet melatonin.

Anvendte produkter
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Læs mere
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer