{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Ovenlysvinduer i Søren Rose Studio
Arbejdslys i særklasse

“Hver eneste dag er det fantastisk at gå op i det her rum. Det er skabt af både lyset, indeklimaet, træet og de ting, som vi har indrettet os med.”

Søren Rose, designer og indehaver af Søren Rose Studio, sidder i sin danske tegnestue i en gammel herskabsvilla i Hellerup. Stuen og første sal er familiens private bolig, mens loftet huser tegnestuen. Her udtænker han sammen med sit team af indretningsarkitekter og produktdesignere den indretning af virksomheder, hoteller, restauranter og privatboliger, som Søren Rose Studio er kendt for. Og ikke mindst designer han og teamet møbler, lamper og meget andet – ofte med afsæt i en konkret indretningsopgave.

“Vi er skandinaviske minimalister med stor kærlighed til materialerne. Det kan du fx se i det her smukke rum på næsten 100 kvadratmeter, hvor mursten, plankegulve fra Dinesen og VELUX ovenlysvinduer bærer rummet. Vi har også et kontor i New York, og når vi indretter i USA, kombinerer vi med det rå og industrielle sammensat med vores nordiske, rene stil,” siger Søren Rose.

 

39

VELUX PRODUKTER

248.000 kr. 

PRODUKTPRIS

Naturligt lys er luksus

Han forklarer, hvordan 12 VELUX INTEGRA® ovenlysvinduer, tre manuelle VELUX ovenlysvinduer og en VELUX tagterrasse er anvendt i indretningen af loftsrummet i Hellerup.

“Lyset har været drivkraften i hele indretningen, for det var et smukt rum, men det var mørkt og trist. VELUX vinduer er fantastiske byggeklodser til at skabe rummet med, for du kan åbne dele af taget op til himlen. Og det er byggeklodser, som er meget, meget nemme at forstå. Det er bare et spørgsmål om, hvor meget lys du ønsker at få ind, og hvor du ønsker at få det ind. Vi har skabt morgenlys, og vi har skabt eftermiddagslys. Vi har skabt lysindfald, og vi har skabt uderum,” siger Søren Rose og tilføjer:

“En tegnestue er måske det sted, hvor du har brug for det allerbedste lys. Når vi sidder og designer vore ting og møbler, er der ingen større luksus end at være badet i naturligt lys.”

 

 

Ovenlys i Søren Rose Studio

Ovenlys i Søren Rose Studio

Automatisk styring af lys og luft

Noget andet, som er naturligt, er ventilationen. VELUX INTEGRA® ovenlysvinduerne er udstyret med VELUX ACTIVE indeklimakontrol, hvor intelligente sensorer konstant overvåger temperatur, fugtighed og CO2 i rummet og åbner eller lukker ovenlysvinduerne og styrer solafskærmningen.

“Når vinduerne åbner pr. automatik, tænker alle: “Gud, hvor er det dejligt”. Den selvregulerende løsning er helt i overensstemmelse med vores designfilosofi, fordi den skaber et bedre indeklima, et bedre arbejdsmiljø og er en del af den samlede oplevelse af rummet med lys, frisk luft, planter, møbler og dygtige mennesker,” siger Søren Rose.

Ovenlys i Søren Rose Studio
Dobbelte vinduer giver udsyn og ekstra lysindfald

Ovenlysvinduernes placering er gennemtænkt. Som Søren Rose udtrykker det, kunne en minimalist være forfalden til en symmetrisk placering med samme antal vinduer i hver side. I stedet giver placeringen med fem gange to vinduer i den ene side og to gange to vinduer i den anden side fleksibilitet, så det er nemt at indrette rummet og eventuelt bruge det til andet end tegnestue sidenhen. Og placeringen af ovenlysvinduerne over hinanden giver både udsyn (allerede fra hoftehøjde) og lysindfald over hanebåndene.

“Hanebåndene er smukke og fortæller en historie. Men når der er loft til kip, har hanebånd en tendens til at dele rummet op i et underrum og et overrum, og hvis der ikke er tilstrækkeligt lys over hanebåndene, ender de med at blive oplevet som loftet. Med vores placering af ovenlysvinduerne kommer der naturligt lys ned på hanebåndene, så den opdeling forsvinder, og det bliver et højt rum i stedet for et fladt rum. Samtidig giver det ekstra ovenlys spil i rummet,” understreger Søren Rose.

Fordele ved VELUX ovenlysvinduer

1. Godt arbejdslys - I Søren Roses tegnestue skaber ovenlysvinduerne et optimalt arbejdslys. 

2. Sundt indeklima - 
VELUX ACTIVE sørger for at luften udskiftes. Et ordentligt indeklima højner produktiviteten.

3. Følelsen af mere plads -
Dagslyset over hanebåndene giver en fantastisk rumfornemmelse. Her er der højt til loftet i dobbelt forstand.

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE
Læs mere
Balkongtakfönster VELUX CABRIO®
Tagaltan
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer