{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Et helt særligt sted

Sommerhusgrunden i Røsnæs er en del af det helt særlige, naturskønne vestjællandske kystlandskab. Med fredede strandenge, sjældne planter og dyr og en solnedgang, man aldrig bliver træt af. Det gør Patrick og Stine Blok i hvert fald ikke – for den spektakulære beliggenhed står på toppen af listen over, hvorfor de elsker deres fristed så højt.

”Når vi sidder her om aftenen og kigger ud af vinduerne, så er det helt meditativt. Hjemme i lejligheden i København ser vi fjernsyn, men her er det naturen, vi kigger ud på,” fortæller Patrick, der selv har tegnet sommerhuset og været bygherre på projektet. Hans overordnede ide har været klar fra første færd:

”Visionen var at tegne et hus, der passer til området og som går i ét med landskabet så meget som muligt. Vi vil lave så lidt visuel støj som muligt.”

 

En æske med udsigt

Det kuperede terræn og strandlinjen, der går igennem grunden, har været medbestemmende faktorer for, hvordan sommerhuset ser ud. Det er som en lav æske med facade i træ, der patinerer med årene, så huset glider sammen med strandengenes blege nuancer. Ideen om ikke at ’støje’ i omgivelserne har også udmøntet sig i familiens valg af vinduer.

”Det var et udgangspunkt og en udfordring, at vi ikke ville have vinduer mod nord, så vi undgår at genere naboerne bagved os med lys, der forstyrrer deres udsigt og kig ud over landskabet. Så alle vores vinduer vender mod vest og syd, hvor vi har udsigten,” forklarer Patrick. 

De store store vinduespartier fra gulv til loft i facaden lukker da også masser af dagslys ind i familiens fællesrum – men hvad med de nordvendte dele af huset? Der er her VELUX kommer ind i billedet.

Huller til himmelen

Nøje placerede VELUX fladtagsvinduer fungerer som lysskakte i de nordvendte og indre dele af huset rum – og de er helt afgørende for, hvordan familien oplever dagslyset.

”Det er klart, at de dele af huset, der vender mod nord og de mørkere dele af rummene også skal have dagslys, og det kommer fra loftet. Det var en kæmpe ting, da VELUX fladtagsvinduerne blev sat i. Da de skar hullet til det, vi har fået i stuen, kunne man allerede se effekten. Jeg var så begejstret, at jeg gik og filmede det, for det var så fedt at se den her kegle af dagslys, der kom ned,” fortæller Patrick. 

VELUX fladtagsvinduet her har gjort, at familien ikke har nogen lampe over spisebordet. I stedet strømmer lyset ned fra VELUX vinduet, der fanger dagslyset fra solopgang til solnedgang.

"Det er en vild effekt det har – også inde på de værelser, entre og bad, hvor der ikke er nogen facadevinduer men ’kun’ VELUX fladtagsvinduer. De er jo upåvirkede af solens stilling, og du får et utroligt dagslys her."
Patrick
Lys, luft og natur

Indretningen af sommerhuset går i lige linje med Patrick og Stines ønske om at glide i ét med naturen. Alle vægge er beklædt med birkefinér, der fortsætter kystlandskabets blege strandfarver indenfor, og indretningen er enkel, afstemt og smuk – meget af det Patricks egne hjemmebyggede løsninger. Men den helt store hovedrolle, den har himmelen, havet og lyset, der er så særligt her på Røsnæs.

”Vi har genspejlingen fra havet året rundt, og det giver noget særligt, at fornemme havet igennem vinduerne. Vi kan ligge i sengen og høre bølgerne gennem de åbne VELUX fladtagsvinduer, og lyset er utroligt.”

Familien om fordelene ved VELUX overlys med glass:

1. Ideelt indeklima - ”Vi valgte at få VELUX Active til vores nye vinduer, og det er vi glade for i dag. Vi behøver aldrig bekymre os om vi har glemt at lukke for dem, når vi kører derfra, det klarer de selv, ligesom de lufter ud, når det bliver varmt om sommeren. Det er nemt for os at cirkulere den kølige luft rundt, og de dage hvor det blæser for meget til at have terrassedørene åbne, der er det VELUX vinduerne vi åbner.”

2. Naturen tæt på - 
”Det har givet os en særlig forbindelse til omgivelserne, at vi kan høre og mærke havet og naturen omkring os gennem VELUX fladtagsvinduerne. Det er også ret vildt, hvor meget lys vi får ind fra dem hele dagen lang.”

3. Arkitektur i takt med landskabet - 
”Grunden var svær at bygge på, og vi havde givet os selv udfordringen med, at vi ikke ville have nogen facadevinduer mod nord. VELUX løsningerne er med til, at vi har kunne lykkes med projektet.”