{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Alice og Jonas Ibfelt
Et håndværkertilbud i eget hjem

Da familien Ibfeldt købte overetagen i det hus, de allerede boede i, var drømmen at skabe et lyst og moderne udtryk. Hele 15 ovenlysvinduer gjorde drømmen til en lyslevende virkelighed.

Familien havde længe boet i husets stueplan, men savnede nogle flere kvadratmeter at boltre sig på. Da deres ældre overbo flyttede ud, fik de muligheden for at købe boligens overetage. 

"Da vi overtog overetagen, var der ét stort rum heroppe med køkken og to små ekstra værelser ovenpå. Så det var i to etager, og der var meget mørkt", siger Jonas.

15

VELUX PRODUKTER

128.000 kr.

PRODUKTPRIS

Dagslyset vandrer mellem etagerne

I dag bliver man allerede på trappen mellem stueplanet og førstesalen mødt af overvældende meget dagslys, som de fire ovenlysvinduer i en ”dannebrogsløsning” bidrager med. Udover dagslyset, som strømmer imellem de to plan, så har vinduerne også en praktisk funktion.

”Vi havde det problem, at gå-højden i trappeopgangen blev lige snert nok. Løsningen med at lave et stort dannebrogsvindue gav os for det første en masse lys, som jo er fantastisk, men også en gå-højde på trappen, som gjorde den anvendelig,” siger Jonas.

I dag vandrer dagslyset mellem husets niveauer

Boligarkitekten så mulighederne

For at gøre drømmen til virkelighed fik familien fat på en boligarkitekt, der skulle hjælpe med at omdanne de gamle, mørke rum til lyse, funktionelle værelser.

Det var en god idé, for selv om familien havde sine egne tanker og idéer, drog de fordel af at have en professionel til at se på projektet.

I dag fremstår villaen i Søborg ligeså lys og moderne, som familien Ibfelt havde drømt om. I overetagen er der blevet plads til et forældresoveværelse og to børneværelser. Herudover en repos, samt en hems helt oppe under taget.

"Jeg vil bestemt anbefale at få hjælp udefra for at se mulighederne i et projekt som vores..."
Jonas Ibfelt
Fordelene ved ovenlysvinduer i det skrå tag

1. Dagslys giver mere plads
Ovenlys giver over dobbelt så meget dagslys i forhold til facadelys. Den øgede mængde dagslys vil få dine værelser til at virke større, end de i virkeligheden er.

2. Sundere indeklima
Husker du at lufte ud? Moderne ovenlysvinduer er elektrisk betjente og kan tilkobles en intelligent indeklimastyring, der automatisk åbner eller lukker vinduerne, hvis indeluften er dårlig, for kold eller varm, fugtig mm.

3. Forbindelse til naturen
Med ovenlysvinduer får du udsigt til både himlen og haven. Når vi lukker dagslys ind i vores hjem, kommer vi i "sync" med naturen og får indstillet vores naturlige døgnrytme. Det har afgørende betydning for vores velbefindende.

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Produktoplysninger
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Produktoplysninger
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer