{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Rækkehus i Virum
Inspiration fra naboer

De små, gule rækkehuse snor sig i lange rækker i et af Virums hyggelige gamle kvarterer. I ét af dem bor Kristoffer og Karina sammen med børnene Olivia, Lauge og Asger – og de forelskede sig i rækkehuset, på trods af at det egentlig var lidt for småt.

”Vi faldt for området her med alle arkitekten Thorvald Dreyers fine byggerier fra 1940’erne og 1950’erne. Rækkehusene er i forskudte plan med oprindeligt uudnyttede tagetager, og det så vi potentialet i, da vi så rækkehuset,” fortæller Kristoffer Volsing.

Kristoffer og Karina indrettede sig med en fleksibel soveplads i stuen og overlod de små børneværelser til ungerne, mens de faldt på plads i rækkehuset og fandt inspiration til, hvordan de skulle udvide pladsen med loftsetagen.

”Vi gik en tur rundt hos naboerne og så deres løsninger for at få ideer til, hvordan vi selv skulle gøre. Vi gik længe med tanken om en kvist for at udvide pladsen yderligere, men vi fandt så ud af at VELUX har et produkt, der giver samme større rumfornemmelse, men som ikke forstyrrer tagfladen på det fine byggeri, som rækkehuset er en del af,” siger Kristoffer.

 

47
VELUX PRODUKTER (inkl. tilbehørsprodukter)
273.000 kr.
PRODUKTPRIS

Mere lys og mere plads

Produktet, som Kristoffer og Karina havde fået øje på, var ateliervinduet. 

”Det lå os på sinde at passe på arkitekturen og den helhed, som rækkehuset er en del af. Fordelen ved ateliervinduet er, at du får ekstra plads – også når vinduet er lukket – uden at bryde tagfladen med en kvist. Vi ville egentlig bare have så meget himmel, som vi kunne få heroppe,” fortæller Kristoffer Volsing.

Det nye forældresoveværelse på tagetagen er et af de nye rum, der har fået det særlige ateliervindue, og det er især Karina glad for.

”Vi havde mange overvejelser, om de vinduer vi skulle have, og valgte i sidste ende den løsning, der gav os flest kvadratmeter. Ateliervinduet giver så god mening, fordi vi udnytter hele rummets højde med vinduet, og jeg elsker, at man kan ligge i sin seng og se ud på himlen,” fortæller hun.

Teenageren Lauge har også fået mere plads på sit nye værelse med ateliervinduet, der henter himmel og grønne baghaver indenfor. Og selv om væggene er skrå og kvadratmeterne er udnyttet til sidste centimeter, så giver de nye løsninger en følelse af masser af plads.

”Vi er blevet overrasket over, hvor meget ekstra rum vi faktisk fik med ateliervinduerne. Det var svært at forestille sig, at effekten reelt er så stor,” siger Kristoffer.

 

 

Rækkehus i Virum
Rækkehus i Virum
Familiens foretrukne opholdssted

Familien Volsing har valgt at sætte så mange VELUX ovenlysvinduer i deres nye tagetage, som de har kunne finde plads til. Resultatet er en ny afdeling af huset, som hele familien foretrækker at opholde sig i.

”Tagetagen er blevet vores nye hjem. Vi er jo flyttet herop alle sammen nu, og vi bruger det meget mere end resten af huset. Vi elsker samlingspunktet heroppe i midten med en masse lys fra begge sider, og nu er stuen nedenunder blevet et sted, vi kun går hen med gæsterne,” fortæller Karina.

"Vi lagde ud med en simplere løsning, men fandt ud af undervejs at det bare var federe at få flere VELUX ovenlysvinduer i. Det giver en følelse af at være udenfor, selv om vi sidder herinde."
Kristoffer, boligejer
Rækkehus i Virum

Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer


1. Glider i med arkitekturen
”Det var jo Thorvald Dreyers ide om sammenhængen med de fine rækkehuse, som vi oprindeligt forelskede os i – så vi var optagede af bevare arkitekturen og det samlede indtryk bedst muligt. Derfor gik vi også bort fra idéen om en kvist og valgte i stedet at finde idéer i VELUX sortiment af både ateliervinduer og ovenlysvinduer, der ikke bryder tagfladen.”

2. Optimal udnyttelse af taghøjden
”Der er ikke særligt højt til loftet på den nye tagetage, men det fornemmer man slet ikke med VELUX ateliervinduerne – tværtimod er her en skøn rummelighed; både når vinduet er åbent og lukket, og det er fedt at opleve himlen igennem så stor en vinduesflade.”

3. Gode temperaturer på både varme og kolde dage

”Vi valgte VELUX ACTIVE løsningen, hvor vi både har automatiske markiser og mørklægningsgardiner. Den automatiske styring gør jo, at vi for det meste har et perfekt indeklima. Systemet lufter selv ud, mens vi ikke er hjemme, og det giver bare en forvisning om, at vi kan komme hjem til rum, der er rare at være i. Når vi skal sove er her også tempereret og fint – i modsætning til før vi fik sluttet VELUX ACTIVE til, hvor det godt kunne tage lang tid at køle rummene ned.”

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer