{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Andreas og Cecilie i deres nyrenoverede køkken-alrum
"Lysterapi" og mere energi

Det går stærkt hjemme hos Cecilie og Andreas, hvor tvillingerne på halvandet år drøner rundt om spisebordet på deres små plastikscootere. Køkken-alrummet er det sted, familien opholder sig allermest – og det er indrettet derefter med en lille kaffebar til den tiltrængte kop morgenkaffe, en rummelig spiseplads og masser af lys. Dagslyset kommer fra de i alt fem VELUX ovenlysvinduer placeret i to lysskakter, som har hævet både loftshøjden og energiniveauet betydeligt i huset.

”Vinterdepressionen er udskudt på ubestemt tid,” griner Andreas, og uddyber: ”Hvis rummene er mørke, bliver man hurtigere træt – og det dur ikke, når tvillingerne holder os vågne om natten. Vi har brug for alt den energi, vi kan få!”

11

VELUX PRODUKTER

50.000 kr. 

PRODUKTPRIS

Mere luft og loftshøjde i køkkenet

Da Andreas og Cecilie kiggede efter et nyt hus med mere plads, faldt blikket på parcelhuset fra 2005. Selv om deres umiddelbare behov blev dækket af huset, var der plads til forbedringer.

”Huset var kedeligt og lavloftet med flere små og meget mørke rum,” fortæller Cecilie, der ønskede sig større fællesarealer og mere rummelighed. For Andreas var der andre, meget konkrete behov på spil:

”Jeg manglede loftshøjde til mine lamper! Jeg elsker lamper og er lidt af en samler. Jeg begyndte med det samme at se for mig, hvordan vi kunne øge loftshøjden, så mine designerlamper kunne komme op og hænge. Samtidig så jeg for mig, hvordan vi med store ovenlyspartier kunne få de her kiler af lys ned til det åbne køkken-alrum. Det var omfattende, men jeg er god til at se løsninger for mig og fik god rådgivning af både håndværkere og folkene fra VELUX,” fortæller Andreas.


Andreas' interesse for lamper skinner tydeligt igennem i rummets indretning

En ny oplevelse i huset

Oprindeligt havde parret kun besluttet sig for én VELUX ovenlysskakt over køkkenet, men valgte i sidste ende at lave to store felter i det centrale køkken-alrum. Det er de glade for i dag.

”Det er en helt anden oplevelse at træde ind i det her rum nu, hvor man kommer fra den lille entré og træder ind i det højloftede, lyse køkken-alrum. Vi valgte bevidst at lade væggene skråne ud oppe fra ovenlysvinduerne, så det forstærker effekten af dagslyset,” forklarer Andreas.

Indeklima og lyden af regn

Andreas og Cecilie har tilvalgt den intelligente VELUX Active indeklimastyring, der måler Co2-niveau, temperatur og luftfugtighed og regulerer udluftningen automatisk. Parret kan desuden nemt styre solafskærmningen og ovenlysvinduerne via en app på telefonen. 

Cecilie ikke lægger skjul på, at det var Andreas, der var den største fortaler for ovenlysvinduerne, men hun ville ikke være foruden dem i dag.

”Det giver mig så meget energi, at her er så lyst, og det er ret fantastisk at kunne åbne dem helt på en varm sommerdag. Men jeg elsker også lyden af regn på de store VELUX ovenlysvinduer – det er en hyggelig og beroligende lyd,” siger Cecilie.

 

Familien kan styre deres ovenlysvinduer ved hjælp af VELUX Active app'en
Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer

1. Mere energi
"Vi får så meget mere energi af alt dagslyset fra vores nye VELUX ovenlysvinduer. På en klar sommerdag er det lige før, vi har solbriller på indenfor – men kan samtidigt nemt regulere solafskærmningen via app’en. Vi føler, at vi har fået forlænget sommersæsonen betydeligt og fået en ny fornemmelse af årstiderne. Det er ikke kun, når solen skinner, at det er fedt."

2. Fantastisk rumfornemmelse
"Den nye loftshøjde ved VELUX ovenlysvinduerne giver en fantastisk rumfornemmelse og en følelse af, at det her hus er noget særligt. De løfter oplevelsen af hele huset, og det er vi ret stolte af."

3. Sundere indeklima
"Det er så enkelt at styre både solafskærmning og ventilation via app’en. Vinduerne åbner og lukker selv i forhold til både regn, temperatur og Co2-niveau, så det er virkeligt nemt at have et lækkert indeklima."

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Lysdæmpende rullegardiner
Læs mere
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer