{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Stuen efter etableringen af ovenlyset
Stuen er i dag badet i dagslys fra de to store ovenlysvinduer
Færre lamper, mere naturligt lys

Parcelhuset fra 1979 er født med lavloftede rum og facadevinduer med skodder, der stjæler af dagslyset indenfor. Det mærkede Ulrik Søndergaard og hans familie, da de flyttede ind i huset for et par år siden.

”Det var lidt som at træde ind i en cigarkasse. Man ville aldrig bygge så lavloftet i dag, for der bliver mørkt bagerst i rummene, hvor dagslyset ikke kan nå ind. Vi havde ofte brug for at tænde en masse elektrisk lys. Mere end vi var vant til. Det hjalp, da vi skiftede alle de originale facadevinduer ud, og det gav os smag for og lyst til at lave nogle huller i taget for at få endnu mere dagslys ind. Jeg kendte allerede til VELUX og havde drømt om at få ovenlysvinduer i, siden vi købte huset” fortæller Ulrik.

 

6

VELUX PRODUKTER

220.000 kr. 

MONTERING OG PRODUKTPRIS

Stuen efter etableringen af ovenlys

Højt til himlen over spisebordet

Ulrik og familien boede i huset i halvandet års tid, mens de gik og spekulerede over, hvordan de skulle fordele de ovenlysvinduer, de havde i kikkerten. Det gav dem tid til at indrette sig og for alvor finde ud af, hvor de savnede dagslyset mest i hverdagen.

I sidste ende blev det et kompromis mellem vores drøm om indretning og lysindfald – og hvad der rent faktisk kunne lade sig gøre. Vi fik god rådgivning af både en arkitekt og VELUX, men vi var selv helt sikre på, at vi i stuen ville have et VELUX ovenlysvindue over vores spiseplads. Vi kunne se for os, at det ville være skønt at sidde der under himmelen og i masser af dagslys,” forklarer Ulrik.

De to VELUX ovenlysvinduer hæver nu loftshøjden betydeligt over spisebordet og skaber en ny atmosfære i den før så mørke stue.

”Det er en virkelig stor lyskasse, vi har fået her, og dagslyset vælter ned og løfter hele rummet. Den her klemte følelse, vi havde før, er væk – og alle der kommer indenfor nu, bliver helt overvældede og overraskede over, hvor stor en effekt, de nye ovenlysvinduer har.”

 


Køkkenet før og efter etableringen af lysskaktene
Køkkenet før og efter etableringen af lysskakterne
Køkkenliv i dagslys

Husets køkken led under den samme lavloftede indretning og tidlige mørke som resten af huset. Her har to nye VELUX ovenlysvinduer nu forandret familiens køkkenliv til det bedre. De to separate VELUX ovenlysvinduer er placeret, så de kaster lys over arbejdspladsen ved køkkenbordet i den ene side af rummet og en lille spiseplads til den anden side. Mellem dem beholdt familien ledig loftsplads til belysning og emhætte, da de på et tidspunkt skal have lavet et nyt køkken. Men det har de fortrudt nu.

”Vi skulle have brugt pladsen på en endnu større lyskasse. Lyset i det her nordvendte køkken er så fantastisk, at man bare vil have mere af det –  og man bliver draget af dagslyset, som en kat mod en solstribe. Vi ender altid under ovenlysvinduerne i enten køkkenet eller stuen,” fortæller Ulrik.


Parcelhus i Kokkedal med ovenlysvinduer i lysskakt
Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer

1. Øget rummelighed
"Vi har fået en ny rummelighed i huset, efter at vi har fået VELUX ovenlysvinduerne i. Man løfter blikket mere og kigger op nu – fordi der jo er noget at se på! At træde ud i køkkenet om morgenen, sidde i lyset og kigge op på himlen, det er simpelthen så vidunderligt.”

2. Bedre indeklima
”Ovenlysvinduerne har haft en stor effekt på indeklimaet i huset. Dagslyset flyder uhindret ind i stuen, køkkenet og badeværelserne, og det er meget nemt at lufte effektivt ud."

3. Effektiv udluftning på badeværelset
”På badeværelset havde vi før en udfordring med udluftningen, men ikke længere – for det er simpelthen så effektivt at åbne ovenlysvinduet og lufte ud den vej.”

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer