{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Tre ovenlysvinduer sørger for masser af dagslys i køkkenet
Køkkenet er blevet yndlingsrum

Skovens dufte og lyde bølger ind af de åbne vinduer i Julie og Troels’ parcelhus. De bor på kanten af løvskoven omkring Sjælsø i et klassisk parcelhus, der lokkede med skøn beliggenhed og en praktisk indretning. Parret købte huset for snart 10 år siden. 

Julie og Troels ønskede at gøre noget ved boligens lysindfald. Ved at løfte loftshøjden i køkkenet og sætte tre nye ovenlysvinduer i her kunne dagslyset nemlig komme ind og fordele sig videre ind i huset – også i spisestuen. Og det var lidt af en åbenbaring for familien.

”Vi brugte køkkenet rigtig meget, men der var ikke så rart at være før. Der var mørkt og lavloftet, og emhætten skulle køre på fuld drøn hele tiden. Så jeg havde ret høje forventninger til, hvad de nye ovenlysvinduer ville gøre ved rummet. Nu er her rart at være og en friskhed, fordi vinduerne åbner og lukker selv, når vi laver mad. Køkkenet er helt klart mit yndlingsrum nu,” fortæller Julie.
10

VELUX produkter

56.400 kr.

PRODUKTPRIS

Forbindelse til udelivet

Fra køkkenet kan man i dag kigge op og ud på de øverste grene af familiens store kirsebærtræ i forhaven gennem de nye ovenlysvinduer, der løber i hele køkkenets længde.

”Vi er faktisk hele tiden i køkkenet nu. Vi spiser derude og drikker kaffen der om morgenen. Lyset og luften gør, at man har følelsen af at være udenfor," siger Julie.

Under ombygningen væltede familien også væggen mellem køkkenet og stuen, så der nu er frit løb for dagslyset videre ind i spisestuen.

”Vi har fået sat to nordvendte ovenlysvinduer i over sofaen. Det ville jeg aldrig have tænkt over at gøre og var faktisk nervøs for, om der blev for meget lys. Men det gør det ikke – det er nordvendt, så det er bare et behageligt lys, der gør, at vi mange aftener ikke behøver at tænde lamperne, og vi kan høre fuglene i skoven og lydene fra nabolaget gennem vinduerne.” fortæller Julie.
Stuen og køkkenet hænger sammen efter at  væggen imellem er delvist fjernet.
Det gamle badeværelse fremstår lyst og moderne
Ansigtsløft til det gamle badeværelse

Familiens flisebadeværelse har ikke fået anden opdatering end to nye elektriske ovenlysvinduer. Alligevel fremstår det både lyst og moderne.

”Vi har mange, der kommer på besøg hos os og som tror, at vi også har fået renoveret vores badeværelse. Men det er stadig det gamle badeværelse, der helt sikkert kunne trænge til en opfriskning, som man bare ser i et nyt lys – bogstaveligt talt,” fortæller Julie.

"Det er helt vildt så stor en forskel, der er, om lyset kommer fra dagslyset eller lamper"
Julie, boligejer
De to nordvendte ovenlysvinduer giver en flot og behagelig dagslysspredning i stuen
Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer

1. Naturligt lys fra flere verdenshjørner 
Vi har under hele forløbet sparret med VELUX Danmark, der har gjort os klogere på, hvad det gør ved et rum, når du lukker lyset ind fra flere verdenshjørner – også det nordvendte lys, der kan noget særligt. Det har gjort, at vi også selv er begyndt at se nye muligheder i vores rum.

2. Frisk luft fra alle rum
”En af de ting vi har været rigtig glade for, det er faktisk ventilationen. Alle vores nye ovenlysvinduer åbner og lukker selv, når der er brug for det, og vi kan stadig have åbne vinduer i blæsevejr. Om sommeren, når vi åbner vinduerne helt, er det næsten som at være udenfor og her er en ny friskhed i hele huset.”

3. Mere mod i indretningen
”Det med farver på væggene turde vi ikke før, hvor vi var bange for, at det ville blive for dunkelt. Men nu har vi faktisk gjort det flere steder i huset med en fin blå farve, fordi vi har så meget naturligt lys.”

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE
Læs mere
Markiser
Markisegardin
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer