{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Familien Monazam
Skræddersyet og personligt

Maria og Marcus Monazam har været gavmilde med pladsen til køkken-alrummet i deres nybyggede villa. Knap en tredjedel af husets samlede kvadratmeter er gået til det lyse rum med udgang til haven. Og det er de ikke kede af.

”Vi har selv tegnet huset og har helt fra begyndelsen været fast besluttede på, at det skulle se sådan her ud. Det 50 kvadratmeter store køkken-alrum er designet til store familiefødselsdage og sammenkomster, som nemt kan glide ind og ud af haven – og vi var også helt sikre på, at vi ville have loft til kip,” fortæller Maria Monazam.

 Oprindeligt havde parret selv tegnet to sæt VELUX ovenlysvinduer ind i rummet, to til hver side, men da de sendte udkastet forbi VELUX, fik de et alternativt forslag retur.

”Frem for at sætte ovenlysvinduer over tv-stuen i den ene side af rummet, foreslog VELUX, at vi skulle stryge dem og i stedet sætte tre store VELUX ovenlysvinduer over køkkenet og spisepladsen i den modsatte side. VELUX havde regnet sig frem til, at vi ville få mest ud af lyset der, og at vi ville blive gladere for en tv-stue uden genskin fra vinduerne, så det tog vi til os – de ved jo, hvad de taler om!”

 

7

VELUX produkter

25.277 kr.

PRODUKTPRIS

Livet i lyset

I dag er familien Monazam flyttet ind, og det store køkken-alrum fungerer præcist, som de havde forestillet sig. ”Vi har med vilje møbleret rummet, så der er masser af gulvplads til fri leg – det må aldrig blive en udstilling, her skal leges og leves. Hele sommeren igennem har vi brugt haven som forlængelse af køkken-alrummet, og det har været så skønt,” siger Maria Monazam.

Samtidigt har familien oplevet effekten af den VELUX løsning, de blev anbefalet – nemlig de tre store VELUX ovenlysvinduer over spisepladsen og køkkenet. ”Solen står op omkring spisestuen, så vi får morgenlyset over morgenmaden, når vi samles der. Det føles vidunderligt at begynde dagen der – og så har vi ellers dagslyset hele dagen igennem både ovenlys og de store facadevinduer. Vi tænder først elektrisk lys, når solen er gået ned.”


Duften af frisk luft

Nye oplevelser er fulgt med i takt med, at årstiderne har afløst hinanden i løbet af familien Monazams første år i deres nye hus med det store, lyse køkken-alrum. 

”Da naboens træer sprang ud, kunne vi dufte dem igennem de åbne vinduer. Vi lægger også meget mere mærke til, hvordan lyset ændrer sig i takt med døgnet og årstiden, og så har vi en meget bedre fornemmelse af vejret nu, end vi havde da vi boede inde i byen. Der havde vi tendens til at trække gardinerne for om aftenen, det gør vi ikke længere,” fortæller Maria, som samtidigt er blevet meget mere opmærksom på indeklimaet, siden familien er flyttet ind under deres nye VELUX ovenlysvinduer.

"Det er i virkeligheden nok det mest fantastiske af det hele – det intelligente VELUX ovenlysvindue, der lufter ud, når det er nødvendigt. Det var ikke noget, jeg tænkte over tidligere, men nu føles det trygt at vide, luften er frisk og ren herhjemme, og det har smittet af på, hvordan vi lufter ud i hele huset", siger Maria

Ét af de tre ovenlysvinduer er elektrisk oplukkeligt og hjælper sammen med VELUX ACTIVE indeklimakontrollen med at skabe et sundt indeklima.

"Da naboens træer sprang ud, kunne vi dufte dem igennem de åbne vinduer"
siger Maria, boligejer
Familien Monazam
Maria og Marcus Monazam, boligejere
Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer

1. "Døgnlys" 
”Vi udnytter hele døgnets naturlige lys og har en meget mere åben fornemmelse herhjemme nu, modsat da vi boede inde i byen. I den gamle lejlighed trak vi gerne gardinerne for om aftenen og skærmede os fra byen omkring os, men det gør vi ikke her. Dagslyset følger os hele dagen, og VELUX ovenlysvinduerne er der jo ingen, der kan kigge ind af.”

2. God rådgivning
”Det var utroligt smidigt at samarbejde med VELUX, og vi kom meget hurtigt i dialog med dem omkring vores udkast til, hvor mange og hvilke VELUX ovenlysvinduer, vi skulle vælge. De var også gode til at vejlede os omkring solafskærmning og de elektroniske løsninger, der hjælper os med indeklimaet.” 

3. Styr på indeklimaet
”Det har været en stor og positiv overraskelse at opleve, hvor godt den automatiske udluftning fungerer. VELUX ovenlysvinduet åbner selv, når det er tid til at skifte luften ud – og lukker i regn og blæst. Vi kan mærke nu, at der er klare fællesnævnere for, hvornår det åbner – fx hvis vi har haft mange stearinlys tændt eller lavet meget mad. Det føles trygt at vide, at der er styr på indeklimaet, selv på tidspunkter, hvor vi ikke selv er opmærksomme.”

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE
Læs mere
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer