{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Atelierløsningen giver en fantastisk rumfornemmelse på badeværelset
Murermestervilla med muligheder

Den gamle murermestervilla fra 50’erne ligger på en hyggelig blind vej i Virum og charmerede Annemarie og Jacob med det samme. Beliggenheden i et stille kvarter, haven fuld af gamle æbletræer – alt i alt et godt sted at slå sig ned med datteren Kaja. Men huset i halvandet plan manglede kvadratmeter til den voksende familie – så Jacob og Annemarie vendte blikke opad mod husets uudnyttede loft.

”Jeg må indrømme, at jeg havde rigtigt svært ved at se, hvordan den her førstesal skulle blive. Det var jo bare et mørkt loft med bjælker på kryds og tværs, og jeg tænkte – der kan da umuligt blive tre værelser og et bad heroppe,” husker Annemarie.

Annemarie og Jacob gik i gang med at tegne og fik hjælp af et entreprenørfirma med et godt kendskab til VELUX ovenlysvinduer.

”Vi kiggede på at sætte kviste i og almindelige ovenlysvinduer, men så faldt vi over de nye VELUX ateliervinduer. Vinduerne spiller jo en kæmpe rolle i en ombygning som den her – det er dem, der gør det muligt at udnytte pladsen heroppe. Og mens de almindelige ovenlysvinduer nok giver plads, så udvider ateliervinduerne rummet og gør det til et ret fantastisk værelse at opholde sig i. Lyset kommer ind både forfra og oppefra, og man får en fornemmelse af at have højt til loftet, selv om der faktisk ikke er det,” fortæller Jacob.

18
VELUX PRODUKTER
172.000 kr.
PRODUKTPRIS

Ny førstesal med wauw-effekt

I dag har parret udnyttet deres 57 kvadratmeter loftsrum på optimal vis med tre værelser og et bad – præcis som de ønskede sig. Badeværelset har fået VELUX ateliervinduer, ligesom hyggekrogen mellem værelserne, der senere nemt kan forvandles til et ekstra børneværelse. Kajas børneværelse og forældresoveværelset har fået klassiske VELUX ovenlysvinduer.

”Det er meget overvældende, når man kommer op af trappen til det her åbne rum og føler man bliver badet i lys fra alle sider. Dagslyset fylder rummet op, så det er som at stå i en klokke af lys. Under byggeprocessen boede vi i kælderen i lang tid, og det bliver man altså lidt skør af – så det var lidt af en kontrast at rykke herop. Nu vågner vi til masser af dagslys, og så er man i gang med dagen på en fed måde," fortæller Jacob.

Hyggekrogen har fået et fantastisk lysindfald
Det smukke badeværelse set udefra
Atelierløsningen giver en fantastisk rumfornemmelse
Vinduer, der overrasker

Jacob og Annemarie lagde mange kræfter i planlægningen af deres ombygning. Alligevel blev de overraskede over det endelige resultat.

”Vi havde hele tiden i baghovedet, at der altså kun er små 57 kvadratmeter heroppe til tre værelser og et bad, så vi var nok lidt nervøse for, om det i sidste ende ville virke klejnt. Men den tvivl blev gjort til skamme, da ovenlys- og ateliervinduerne kom i. Her virker tværtimod større, mere højloftet og mere åbent, end vi havde kunne forestille os,” fortæller Jacob.

"Vi har fået fuglekvidder, sol og blå himmel og en ny fornemmelse for vejret. Når regnen falder på vinduerne, er det så hyggeligt"
Annemarie
Atelierløsning skaber mere plads på den lille repos

Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer


1. Meget plads i små rum
”De klassiske VELUX ovenlysvinduer skaber mere plads under loftet, men VELUX ateliervinduerne går skridtet videre og gør en kæmpe forskel. Med dem går værelset fra at være næsten for lille til at være et værelse til at blive et ret fantastisk rum, man kan bruge som man vil.”

2. Frisk luft og gratis varme
”Det er skønt, når vi har vinduerne åbne og den friske luft flyder igennem sammen med fuglekvidder fra haven. Samtidig har vi haft meget naturlig varme heroppe hele vinteren igennem og i forårsmånederne. Næste skridt bliver at få automatiske markiser på alle vinduerne til at tage lidt af trykket på de varmeste sommerdage, men uden at lukke af for lyset.”

3. Gode råd og eksperter på sidelinjen

”Det har været en rigtig god oplevelse at arbejde med VELUX produkterne, som vores entreprenør også havde et godt kendskab til – og selve processen med at sætte vinduerne i var både spændende og enkel at gå til.”

Anvendte produkter
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Læs mere
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer