{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
1950’erne tur-retur

Det røde murstenshus fra 50'erne var lige det, Martin Kongskov og familien gik og drømte om. De købte huset af de pårørende til manden, der byggede og havde boet i huset siden 1951 – og det var i sig selv lidt af en præstation, at den røde murstensvilla stadig kunne opfylde en moderne families behov. Sådan da. For dagslyset havde lidt trange kår.

”Huset var jo mere eller mindre originalt, og det var lidt af en tidsrejse at komme ind til gule farver, flotte gamle møbler og mørke tapeter. Men der var den værelsesfordeling, som vi ønskede os – og der sad faktisk også nogle gamle VELUX ovenlysvinduer i taget, formentlig fra 1980’erne. Men ikke helt nok, syntes vi, så vi har bevaret husets grundlæggende dyder, men er gået op i både antal og størrelse på de nye VELUX ovenlysvinduer, vi har valgt,” fortæller Martin.

 

5

VELUX PRODUKTER

119.000 kr. 

PRODUKT- og MONTERINGSPRIS

Tagetage med udsigt

Førstesalens værelser har også fået en opdatering med fokus på mere og velplaceret lys. Som de to store VELUX ovenlysvinduer i soveværelset, der sørger for både morgenvækning og et friskt indeklima.

Husets teenagedatter har med en ny VELUX CABRIO tagaltan fået udgang til det fri og husets bedste udsigt på sit værelse. 
”Det er gået fra at være et lille klemt børneværelse med skråvægge til at være husets måske lækreste rum. Tagaltanen åbner hele værelset og sender dagslys ind fra gulv til loft. Jeg åbner den hver morgen og træder ud for at få en fornemmelse af dagen, temperaturen og vejret. Det er noget helt særligt at kunne træde udenfor, mens man stadig er indenfor – og tagaltanen har givet en ny dimension til børneværelset,” fortæller Martin.

 

Kig op i køkkenet

Selv om familien var begejstrede for huset, så var køkkenets placering i en lavloftet 1960’er-tilbygning ikke lige det, de drømte om. Men her blev et nyt stort VELUX fladtagsvindue med buet glas en mere end brugbar løsning.

”Køkkenet var det rum, der bekymrede os mest – men det er siden blevet det rum, der har taget os mest med storm. Vi følte os oprindeligt klemt under det flade tag, men med det nye VELUX fladtagsvindue så tænker vi overhovedet ikke over loftshøjden længere. Tværtimod er det nu husets lyseste rum, og alle bliver tiltrukket af det enorme areal af lys, det nye fladtagsvindue sender ned.”

"Fladtagsvinduet har reddet hele 60’er-tilbygningen – og så er det genialt til at lufte ud efter madlavningen"
Martin, boligejer
4 fordele ved nye VELUX ovenlysvinduer

1. Gør huset tidsvarende
Vi har valgt at fornye et gammelt hus, og de nye VELUX løsninger har skabt den sammenhæng og givet os alt det lys og den komfort, der gør huset tidssvarende og levedygtigt i mange år frem.”

2. Automatiseret indeklima
”Her er altid et friskt og lækkert indeklima, for vi har fastprogrammeret udluftning fra alle vores VELUX tagvinduer hver anden time, bortset fra om natten. Vi har lagt udluftningerne, så de passer til vores rutiner. Der fx bliver luftet ud, kort før vi går i seng i soveværelserne, så vi lægger os til at sove i et friskt og køligt rum.”

3. Højere til loftet
”De rum i huset, som bekymrede os mest i forhold til loftshøjde og plads, er endt med at blive husets allerbedste på grund af nye VELUX fladtagsvinduer. Især det lavloftede køkken er blevet en oase af lys og varme, som hele familien altid flokkes i.”

4. Gratis solvarme
Ud over masser af lys, så giver de sydvendte VELUX ovenlysvinduer også enormt meget gratis varme. Ind i mellem lidt for meget, så jeg fortryder, vi ikke fik sat udvendige markiser på med det samme – dem skal vi have eftermonteret.”

 

Anvendte produkter
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Læs mere
Nya generationen takfönsterkupol med välvt glas
Fladtagsvindue med buet glas
Læs mere
Balkongtakfönster VELUX CABRIO®
Tagaltan
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer