{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Marcus, hans kone Louise og datteren på 1 år flyttede ind i et hus fra 1960'erne, som ikke var blevet renoveret i årtier, og forvandlede det til et godt sted at både bo og arbejde med højere til loftet og mere dagslys. 

Parret benyttede deres designbaggrund på det nye hjem, som var lavloftet og havde et mørkt køkken, og begyndte at forestille sig, at boligen kunne have højere til loftet, have glæde af masser af dagslys og rumme det perfekte hjemmekontor. 

"Det første vi gjorde var at kigge på loftet og tænke: Hvordan kan vi ændre det? Da huset blev bygget, tænkte de tilstrækkeligt på mængden af dagslys og loftshøjden", siger Marcus.

Hjemmets omdrejningspunkt

Marcus er uddannet industriel designer, og Louise er mode- og skodesigner, så de kunne se potentialet i at bygge et fællesrum, der kunne være omdrejningspunktet i deres hjem. Det oprindelige køkken var lille og placeret på den modsatte side af huset, så de gentænkte plantegningen for at kunne kombinere køkkenet og stuen og endda tilføje et hjemmekontor.  

"Vi ville rigtig gerne have det her enorme rum, der kunne rumme vores måde at leve på, og køkkenet var det naturlige centrum for det", siger Marcus. 

5
VELUX VINDUER
2
DAGE

Med plantegningen på plads lå idéen om at hæve loftshøjden og tilføje ekstra dagslys øverst på parrets renoveringsliste af mange årsager. Én af dem var at få et lille energiboost. 

”Det handler så meget om energi. Det er jo ret så videnskabeligt bevist, at mennesker har brug for lys", siger Marcus. 

Parret havde også et ønske om at prioritere forbindelsen til den omkringliggende natur, da det var en af de afgørende grunde til at flytte væk fra byen. 

"Jeg tror, at følelsen af, at man faktisk er udenfor, er det, vi virkelig godt kan lide i vores hverdag. Og når vi sidder så meget indenfor - er det så vigtigt at have den mulighed for at få dagslys indenfor", uddyber Marcus.

Det handler om at skabe den der wow-følelse

Nu, hvor renoveringen er afsluttet, kunne parret ikke være mere tilfredse med hvordan, deres drømme er blevet til virkelighed. Loftet er åbnet op, og dagslyset strømmer ind. 

"Vi kunne måske godt forestille os det, men at se det i virkeligheden har gjort en kæmpe forskel på, hvordan man har det i rummet", forklarer Marcus. 

I dag bliver alle, der besøger Marcus og hans familie, mødt med et fuldstændig forvandlet rum, der skaber en ny følelse, som familien nyder at dele.  

”Vi er virkelig stolte, når vi kommer ind gennem gangen og ind i rummet – det giver bare den her wow-følelse. Rummet har en helt anden stemning", siger Marcus med et smil.  

Følg lyset

Rummene bliver mødt af dagslys, når solen dagen igennem bevæger sig hen over det sydvendte hus. Og med dagslyset som omdrejningspunkt for forvandlingen af deres hjem, er familiens daglige rutiner blevet mere forbundet med disse naturlige rytmer.  

"Om morgenen har vi lidt lys på vores kontor, og så om eftermiddagen har vi faktisk meget lys i køkkenets østvendte område, og det er der, man gerne vil bruge det", forklarer Marcus. 

Denne forbindelse til naturen går ikke ubemærket hen af familien, som specifikt har inkluderet trætagbjælker i deres renoveringsplaner for at skabe en legende og uensartet overflade, som det naturlige lys kan interagere med.  

"Man kan sige, at dagslyset på en måde følger, hvordan vi bevæger os rundt i huset i løbet af dagen, hvilket er hyggeligt og lidt poetisk", siger Marcus.

Arbejder hjemmefra

Det hele handler dog ikke om leg, da parret inkluderede et åbent hjemmekontor i deres renoveringsplaner. Som designere arbejder Marcus og Louise ofte på private projekter, hvilket betyder, at de brugte meget tid på at arbejde hjemmefra, men aldrig rigtig havde plads til det.

"At få huset og faktisk have mulighed for at planlægge et separat område til kontoret gav bare mening", siger Marcus.

Parrets renoveringsplaner omfattede deres drømmekontorkrog med et specialbygget område, der passer til Louises fars smukke vintageskab, et forhøjet loft og et elektrisk VELUX INTEGRA® ovenlysvindue, der naturligt oplyser rummet fra oven.  

"Mængden af lys, som vi får ind på kontoret hver dag, er bare fantastisk", siger Marcus. 

Det nye lyse arbejdsområde skaber en hyggelig og effektiv atmosfære, men giver, endnu vigtigere, et komfortniveau, som har været med til at inspirere Marcus. 

"Det bidrager helt klart til vores kreativitet. Jeg tror, at hvis man generelt ikke føler sig godt tilpas i det område eller det rum, man er i, så præsterer man automatisk ikke så godt, som man ville gøre i et rart miljø", siger Marcus. 

"I hverdagen, når vi sidder bag skærmen hele dagen, stiger mængden af dagslys, som vi får fra vinduerne, i takt med energien og glæden", siger Marcus. 

Og som ung familie betyder det at kunne inkludere det nye hjemmekontor i deres renovering, at de kan være mere fleksible i balancen mellem arbejde og familieliv.  

"Vi kunne virkelig godt lide tanken om at have det så tæt på det sted, hvor vi rent faktisk ville tilbringe vores hverdag, så vi kan skifte frem og tilbage mellem de to funktioner", siger Marcus.

Anvendte produkter
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Læs mere
Markiser
Markisegardin
Læs mere
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Læs mere
Try the Daylight calculator