{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
I dag har dagslyset frit spil i overetagen
En "cigarkasse" blev åbnet op

Et nedslidt rækkehus fra 1950 blev forvandlet til en lækker, funktionel bolig med en overetage fuld af dagslys.

Da familien Marcussen fik tvillinger, var der ikke længere plads i deres daværende rækkehus, men de var fast besluttede på at blive i det børnevenlige område, de boede i. Løsningen blev at købe et større rækkehus med have og masser af muligheder for en bedre udnyttelse af kvadrat- og kubikmeterne. 

Planen var at forvandle den gamle cigarkasse af et rækkehus til en moderne bolig med tre lyse børneværelser, fællesrum med udsigt, forældresoveværelse, nyt køkken og bad.

12

VELUX PRODUKTER

93.680 kr. 

VELUX PRODUKTPRIS

Fik hjælp af boligarkitekt

Da der var tale om et dødsbo, som krævede en gennemgribende renovering, kontaktede familien en boligarkitekt for at få ført husdrømmen ud i livet.

"Vi ville gerne have professionelle øjne til at se på, hvordan vi udnyttede kvadratmeterne bedst muligt. Den slags er boligarkitekter gode til, og løsningen, som vi i fællesskab fandt, var vi ikke kommet frem til uden hjælp," siger Thomas Marcussen.


Fællesrummet fungerer i dag næsten som en ekstra stue for familien

Dagslys var et krav

Et afgørende krav til renoveringen var at give dagslyset langt bedre kår, end huset oprindeligt tillod. På 1. salen, der skulle have nyt tag, blev der gjort plads til en række ovenlysvinduer med faste underelementer, der går helt ned til gulvet, så de giver mest muligt lys i de tre børneværelser og fællesarealet.

"På børneværelserne ville vi have et godt syn ned i haven og få dagslys helt ud i hjørnerne af rummet. Derfor fulgte vi en anbefalet løsning fra tømreren. Det har gjort, at rummet fornemmes meget større og mere indbydende"
Thomas, boligejer
I de to ovenlyspartier til venstre ses de faste underelementer
Fordelene ved VELUX ovenlysvinduer i denne bolig

1. Dagslys ad libitum
Huset, som familien Marcussen overtog, var meget mørkt. 12 ovenlysvinduer sørger i dag for, at hele overetagen flyder over med dagslys. I børneværelserne har de tilvalgt faste underelementer, som får vinduerne til at gå helt ned til gulvet.

2. Behageligt indeklima
Udover dagslyset sørger ovenlysvinduerne også for muligheden for et behageligt indeklima. Børneværelser er særligt udsatte for "indeluftsforurening", men med regelmæssig udluftning øges følelsen af velvære og mindskes risikoen for luftvejsrelaterede sygdomme.

3. Bedre søvn
Familien har valgt mørklægningsgardiner i soverummene. Sover man i mørke øges produktionen af søvnhormonet melatonin, der populært sagt holder os friske om dagen og sørger for, at vi er trætte om natten.

Anvendte produkter
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Læs mere
Fast extra fasadfönster, vitmålat eller klarlackat furu
Fast underelement i hvidmalet fyrretræ
Læs mere
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer